Znam da je skola, pise da je skola, a izvini, koliko metara od semafora je ta skola?
I da li je djacima izlaz direktno na put gdje su postavljeni lezeci?
Potpisujem.
Printable View
onu raskrsnicu prelazi 80 posto skolaraca ondonondolen!
a to sto pise to nasem narodu bas nista ne znaci :D
Brate tamo su semafori, sto ce im lezeci da predju ulicu kad imaju semafore. Neka djeca nauce nauče da se semafor prelazi samo na zeleno, neka stoji jedan policajac koji ce da kaznjava sve vozace koji ih ne bi propustali, i gotova prica... a ne ležeće po sred semafora da postave, najlakse je tako ne boj se
E nema bulevara sa lezecim u svijet, da j*ebe majku, bez kod nas.
http://m.vijesti.me/svijet/iran-ni-k...o-clanak-58319
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
Ali... mi nismo EU
taj rad!
Nego, neka sto ih ima masa, ima ih npr i po IT, ali su dugacki, oni tipa kao kod Dana (13. jula il kako se vec zove). Bitno je da nam je cijela Vlada na pneumatska i slicna ogibljenja, i ne usporavaju na lezece (licno vidio), pa im se ebe, a pride narod placa odrzavanje tih auta...
Uglavnom na svakom semaforu, kad skreces lijevo i desno, pjesacima je zeleno i moras ih propustiti
Ja uvijek biram maršutu da izbjegnem ležeće, idem i duplo duzim putem samo da ih nema, ali je to postalo nemoguce, svaka druga ulica poplocana sa njima :)
Kad idem desno, da. Ali kad idem pravo nikad pjesacima necu stat.
Ustvari, pjesake pustam samo kad im je zeleno.
nista to, ovi su nasi vec formirali nove cijene
Bio je odje jedan clan sa nickom "Derivati" cini mi se, koji je znao unaprijed cijene goriva...pa bi valjalo da se javi ako nije problem :)
Zasto? Da se nerviramo prije?
a to je ovo majko mila.
ZBOG VEĆE KONKURENCIJE I MANJIH AKCIZA
Jugopetrol isti benzin u BiH prodaje 20 centi jeftiniji nego u Crnoj Gori
Jugopetrol Kotor ima svoju firmu u BiH koja se zove Jugopetrol Trebinje u čijem sastavu rade tri benzinske pumpe na Lukavici kod Sarajeva, Sokocu i Mrkonjić gradu
http://www.vijesti.me/slika-519x316/...ika-104415.jpgUvecaj!
Rekordne cijene još 15 dana: Jugopetrolova pumpa u Podgorici (Foto: Zoran Đurić)
Cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste i naredne dvije sedmice, odnosno biće i dalje na istorijski rekordnom nivou kao i najveće cijene u regionu.
Litar bezolovnog eurosupera 98 i 95 koštaju 1,41, odnosno 1,38 eura, a eurodizela 1,28 eura.
Razlog visokih cijena su nešto veće akcize na gorivo koje uzima Vlada od nekih u regionu, ali i monopolskog položaja Jugopetrola, jer je država kada ga je prodavala prodavala sa njim i terminale za pretakanje goriva u Luci Bar, tako da ostali maloprodavci goriva njemu moraju da plaćaju za tu uslugu ili da gorivo dovoze kopnenin skupljim putem.
Najveća potvrda ovih tvrdnji su cijene goriva na Jugopetrolovim pumpama u Bosni i Hercegovini.
http://www.vijesti.me/slika-w519/vij...ika-104414.jpgUvecaj!
Jugopetrol Kotor ima svoju firmu u BiH koja se zove Jugopetrol Trebinje u čijem sastavu rade tri benzinske pumpe na Lukavici kod Sarajeva, Sokocu i Mrkonjić gradu.
Na tim pumpama super 98 košta 1,20 eura odnosno za čak 20 centi je jeftiniji nego što ga prodaju u Crnoj Gori. Super 95 je jeftiniji 13 centi i košta 1,15 eura, a euro dizel je jeftiniji za osam centi.
Iz Jugopetrola ovih dana nisu mogli da odgovore “Vijestima” kako su moguće ovolike razlike u cijenama goriva na njihovim pumpama u dvije države, iako gorivo u BiH dovoze iz Crne Gore, jer su predstavnici grčke uprave odsutni.
kakav lopovluk...
Ovo je stvarno kradja na oci... Pi.
E, vidi ovo, akcize su ovdje +15,5 centi a litar benzina +21 cent.
Kradja nad kradjom.
ima li dje da se kupi LOZ ULJE
nema :)
bicce ;)))
to vam je bas dobro za ovaj mraz :)
Prodaje se neka nafta kod Zarnice...
Ma moze, znam tipa...
To je to.
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...42343479_n.jpg
Inace cuh da ce cijena goriva da izadje na 1.50EUR :mad:
Vidis, Kia Optima obara cijene goriva a nasa vlada ne.
Hrvati bojkotuju pumpe zbog cena
Izvor: Poslovni.hr Zagreb -- U Hrvatskoj je pokrenuta inicijativa da svi potrošači se na jedan dan bojkotuju benzinske pumpe i tako pokažu nezadovoljstvo trenutnim cenama derivata.
Naime, inicijativa je potekla sa društvene mreže Facebook, u kojoj se pozivaju svi da 22. februara zaobiđu pumpe.
"Pozivamo sve građane Hrvatske da na 24 časa učestvuju u bojkotu benzinskih pumpi i tako pokažu nezadovoljstvo trenutnim cenama naftnih derivata, ali i da time zadaju udarac naftnim kompanijama u poslovanju", stoji u saopštenju objavljenom na Facebook stranici inicijative "2012/02/22. Dan bojkotovanja svih benzinskih pumpi u Hrvatskoj! ".
U saopštenju se navodi da je, iako su neki građani u početku bili skeptični, moguće poljuljati poslovanje naftnih giganta jer "ako ne tankujem danas, moraću dan pre ili posle", "Prava istina leži u tome da se masovnim bojkotom na berzama uliva nepoverenje među ulagačima zbog nestabilnog poslovanja ", objašnjava se u saopštenju.
U zaključku poručuju: "Pokažimo zube i naftnim kompanijama i državi koja ima enormno visoke namete po litri derivata. Složno im dajmo do znanja da nam više ne mogu samovoljno i bahato nametati neopravdano visoke cene jer za to nema razloga. Samo masovan bojkot ima smisla, odazovite se 22. februara (sreda) i budimo složni i ne dajte da vas zavaraju. Ako budu ignorisali bojkot, organizovaćemo novi još duži, pa idemo do kraja. Ne čekajte da cena dođe do 12-13 kuna jer je i ovako za većinu građana neizdrživo. Vozači, poljoprivrednici, ribari, ujedinimo se. Spontano smo krenuli, organizovano delujemo ".
Ističe se monopol nad naftnim tržištem u Hrvatskoj, te korupcija koja caruje na gotovo svim nivoima, a najpoznatija je afera "Ivo Sanader - MOL ".
http://www.b92.net/biz/vesti/region....&nav_id=583835
"Evo nekih činjenica u vezi neopravdanog poskupljenja nafte koji utiče na sve građane koliko i na ekonomiju u celini. Kada rastu cene derivata kažu da je to vezano uz kurs dolara i mediteransko tržište. Ali kada je kurs dolara povoljniji i kada cene barela sirove nafte padaju oni ili ne menjanju cene ili je to pojeftinjenje od par lipa, a kada dižu cene onda dignu maksimalno koliko se može (3%)”, navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, u junu 2008. prosečna cena barela sirove nafte na mesečnoj bazi iznosila je rekordnih 130,28. dolara. 2008. godina je bila rekordna po visokim cenama sirove nafte, ali i realnijoj ceni iste u maloprodaji. Cena barela na američkom tržištu trenutno je oko 99 dolara, a londonskoj berzi 117 dolara.
Mi smo ovo davno trebali da uradimo, ali...
bolje da mi sipamo prije nego li vanredno stanje prekine... cim prekine cijene idu gore
Ja sam nacugao mog do chepa, da ne cekam posle kolone :P
Svaka cast Hrvatima na ovoj akciji, mi cemo da cekamo dok ne dostigne 2eura cijena pa onda se sjeti mozda neko da treba da bojkotujemo lopuze svjetske
ja ih bojkotujem 2 mjeseca sa mojim autom :) samo sluzbeno :P
Treba i CG isto...totalni bojkot.