Kakav pakao od posta:)
Frontline se pretpostavljam daje svaki mjesec, ne bih psa da otrujem...
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Printable View
Kakav pakao od posta:)
Frontline se pretpostavljam daje svaki mjesec, ne bih psa da otrujem...
Proizvođač,veli:
"S Forest[emoji2400]-om ne morate pamtiti kada nanijeti mjesečnu zaštitu kao što je to slučaj s lokalnim rješenjem - jedna ogrlica pruža učinkovitu zaštitu do 8 mjeseci."
Ali,vidjećemo.
Ja uzeh u MontVet na Zabjelo.
EDIT:
Ovo za prvi post.
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ogrlica ima dejstvo7-8 mjeseci (pricam o Foresto ogrlici, Bayer proizvodjac)
Sto se tice unutrasnjih parazita, Drontal se pokazao odlicno. Daje se svakih tri mjeseca otprilike, jedna tableta na 10 kg tezine psa
E sad ima i Spectra, za unutrasnje parazite i Spectra+ za unutrasnje i spoljnje parazite. Daje se otprilike na nekih mjesec, mjesec ipo dana. Neko cak i na tri mjeseca.
Sto se tice Foresto ogrlica i Advatixa, oni odbijaju da se za psa zakaci krpelj, buva ili komarac, za razliku od Spektre, gdje, na primjer, krpelj se zakaci i kad probije da sisa krv, ugine. Tako, da to opet nosi neku dozu rizika da se pas zarazi
I sve ovo moze da se nadje ili u veterinarskim ambulantama ili i u bilo kom pet shopu. Uvjek obratiti paznju na datum.
Ja uzimam kod ovoga jeftinije je nego kod drugih
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...7af7ba52d0.jpg
Foresto jeste skuplji ali je zakon. Ja je koristim duže vrijeme i nikad ništa.
Ljudi, pomoc. Imam psa Snaucera malenog, koji je prezivio parvo virus i od tada koristi Platinum hranu, Lamb/rice tacnije i odlicna mu je. Hrana je mekana i njemu prija. Pokusao sam da mu dajem nesto sto mogu da nadjem u Nk ali nista nije zelio da primirise. I ok, Platinum sam koristio god ipo, medjutim tip je zatvorio PetLand dje se mogla kupiti Platinum hrana. Ima li drugog dobavljaca hrane Platinum u Crnoj Gori, ako ne, ima li proivodjaca cija je hrana mekanija, tj granule.. ????
NE znam za tu hranu, mada mogu pogledati kroz PG ako naletim na neki petshop. ja bih ti preporucio, ako nijesi probao, da probas ND od Farmine. Odlicna hrana. Nije bas jeftina. Za Farmininu hranu ti mogu reci da se meni pokazala odlicno, psu se popravila dlaka vec poslije dva do tri mjeseca. Jede kao sumanut :) Imas je u GIleki petshop 069018313. Tamo radi momak koji i sam ima pse i mozes sa njim popricati da ti preporuci
Probao sam ND, ok je hrana, jeftinija dosta od Platinuma ali ne zeli Snuci da jede.
Zatvorio je tip PetLand u PG, tu sam i kupovao evo god ipo. Sad ne znam dje da nadjem istu. A probao sam skoro sve :) Od ND, royala i sve ovo sto ima u pet shopove. Jedino Monge nijesam, mozda da pokusam ili Nature’s Protection...
Monge je vrhunska hrana. Sa njom nema greske.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
zovi u roaylvet i u hasvet pitaj - cini mi se da sam je kod nekog od njih 2 vidio...
e sad, moze biti da su samo preprodavali, ali raspitaj
Ljudi, ispišinjala mi se mačka na garnituru, zločin u produženom trajanju u suštini, sigurno je pišala mjesec dana i obilježavala teritoriju. Ja nisam gadljiv čoek ali to je zločin kako smrdi. Mačku smo prebacili na drugu lokaciju, pogodniju njoj svakako ali kako se trsit ovog smrada sad? Bili momci juče dubinski oprali garnituru ali ima to jedno mjesto đe se i dalje pofino osjeća. ChatGPT kaže da sam džabe krečio i da mi treba enzimski čistač, tipa nešto ovako - https://www.petmarket.me/kupi/kerbl-...ce=chatgpt.com
Dajte neku preporuku za sredstvo, pomagajte kumim ve kapom... :)
Moja preporuka je da pomenuti komad namještaja baciš. Bez šale.
Na drugu lokaciju. [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Pitah tetku. Bavi se pranjem garnitura 30 god. Tu veli dje se osjeca posle dubinskog, nema spasa. Veli da stavis sirće da razgradi taj urin i pustis da se osusi. Kad se osusi prospes sodu bikarbonu tankim slojem, preko sode bikarbone casu iscijedjenog limuna da zapjeni i proba da izvuce na povrsinu to. Na kraju ne polivas vodom nego samo krpom prebrises.
E sad ona veli ako posle dubinskog opet smrdi samo su veli dublje taj smrad nabili u platno.
Od hemije ti nece nista pomoc, nema sto nije isprobano.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Mislim da ima spasa jer je pišala na više mjesta, (3-4, ali nije to pišanje klasično vec prsne malo samo da obilježi teritoriju (sloši mi se dok kuckam ovo) i na ta mjesta se sad ne osjeća ništa, osjeća se samo na to jedno koje je nepristupačnije bilo očistit, tačnije tačno između, u ugao između sjedalnog dijela i dijela đe se naslanja. Ja nisam bio kući, lijepo sam rekao ženi da im skrene pažnju na to mjesto jer je teže očistit ali okle...
resavaj to sto prije, jer ce svaki put na ista mjesta da "podeblja"
Preselio je mačak u Masline, neka podebljava oko kuće u travu koliko mu je volja :)
procitah "preselio" i prekinuh se
rastavi garnituru pa operi ao je moguce - drugaicije mrka kapa
mozes probati da natapas hemijom jer je to duboko u sundjer zaslo, ali bome na ovo virjeme ima da s esusi do juna
Pitanje - iz vasih iskustava koji su lokali u PG pet friendly?
Ne samo sto se terase tice, nego za sjesti i unutra dok je zima?
*terase su fine za sjednut kaa u dimnjak od TE Pljevlja :D
Šta bi mi prepročuli od hrane za pse a da je povoljnija od Acane. Acana classic kupujem od kad imam psa, ali cijena malo po malo gore i ispada da za kilogram dajem 8e. Razmišljam da mu je onda bolje kupovati čisto meso? Ili da prelazim na neku povoljniju hranu
Ja uzimam ND oko 6.90 kg dodje na veliki dzak.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk