Sa cim bre ima veze duzina poluosovine?
Printable View
Zna li neko da li policija pravi problem ako se umjesto lanaca imaju one carape za gume ili moraju bas lanci?
Sent from my SM-S9210 using Tapatalk
https://www.instagram.com/reel/DCCPW...d5eHkycnhuNw==
Za sve koji bi da poprave izgled auta sa gumama
samo da pitam postoji li auto sa gorom rucnom od bmwa?
Dacia??[emoji41]
Sta uzeti 205 55 r 16? Vecinom po Pg, mozda 2 puta po snijegu?
Uniroyal - 82e
Hankook - 88e
Goodyear - 105
Послато са 22101316G помоћу Тапатока
Kookice.
Imam dvije zimske Sava (22' god) i uzeh dvije nove Barum Polaris. Koje da stavim naprijed a koje pozadi? C klasa zadnji pogon
Barum naprijed.
Ima li ko predlog za univerzalnu gumu u dimenziji 225 50 17, a da ne košta komad 150€. Porodično auto, ne voze Se trke, možda 2 puta godišnje te gume "vide" snijeg....i ne može se montirati /55 jer kače za amortizera naprijed.
Vjerovali ili ne ja sam uzeo Sailun gumu(215/45/16) zimsku i mogu vam reci da se ponasa odlicno i po snijegu i po kisi, probao sam neki dan na snijeg, i probah naglo kocenje, cimanje na par krivina na 60-70km/h mrdnula nije... iznenadio sam se bas... e sad nova je pa mozda zbog toga, a mozda je dobra guma zbilja, par drugova je voze jer je ima u ovim nakaradnim dimenzijama i pristupacna cijena..
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ja sam sinoć vozio put Cetinja, i ne jednoj uzbrdici gdje su 3 trake, na tren mi zadnji dio cimnu, iz prelaska u jedne u drugu traku na oko 70km/h.
Možda je bilo ulja ili nešto, ali ću ovih dana da mijenjam zadnje gume koje sam mislio da vozim još malo jer su došle sa autom.
Naprijed je Sava Eskimo HP2 skoro nova, nazad su 4sezonse Taurus koje su došle sa autom. Šta da uzmem zimsko a da nazad stavim Savu?
225/50/17
Gume sve 4 iste, kako te nece cimnuti sa razlicitim gumama naprijed i pozadi.
Generalno su putevi dosta klizavi, pogotovo kroz PG
Sad da kupujem zimske, mislim da bih uzeo ili Uniroyal ili Hankook.
Taurus mislim da je isto što i Tigar, tako da nije ni čudo što cima po mokrom, još allseason.
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Taurus je dobra guma, made in Pirot.
Ljudi, pazite se ovih šnj marki od guma.
Lista šnj guma:
Lassa
Laufenn
Sunny
Tigar
Taurus
Sailun
Milever
Aplus
Petlas
Matador
Kormoran
Hifly
Nexen
Novex
Kleber
Starfire
Cooper
Federal
Fortuna
Gedore
General
Goldline
Maxxis
Pevag
Westlake
Riken
Rud
Semperit
Nankang
Minerva
Sportiva
TQ
Nexen sam gledao da dolaze na novim Škodama kao fabrička guma
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Metni HP2.
Kenda joined Premium [emoji3]
Sent from my SM-S926B using Tapatalk
@TAKUMI
Nadam se da neću izazvati sad lavinu polemike,ali jesi li si siguran da semperit spada u onu grupu brendova koje si naveo?
Ja ih ne kupih jer su bile skuplje od Kumho,pa na kraju kumho uzeh,ali kad sam upoređivao te semperit i Kumho (obje zimske),semperit po večini parametara bio bolji.Pročitah i da se prave u Austriji.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk