Radulovic i Ratkovic kad progovore o turizmu, treba naculjiti usi. A Nikolic iz Hiltona, izdanak Buriceve skole hotelijera, je tek prica za sebe. E ko sve daje sebi za pravo da prica...
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
Printable View
Radulovic i Ratkovic kad progovore o turizmu, treba naculjiti usi. A Nikolic iz Hiltona, izdanak Buriceve skole hotelijera, je tek prica za sebe. E ko sve daje sebi za pravo da prica...
Sent from my SM-A510F using Tapatalk
svake godine nagrada za uspjeh, odjednom
http://rs.n1info.com/a391837/Biznis/...fer-tursu.html
i poslovnica kod nas ugasena
Znalo se da pucaju odavno ali niko javno da objavi, lik je veoma "upsjesan", ali da dize kredite i tako isfinansira sav posao, pa odma da kupi cayennea i penthaus a firma propada :D
Kako se to znalo, na osnovu čega sam ja iz NK npr mogao da znam? Prije jedno pola godina sam za malo investirao u ovu franšizu, sad vidim da je dobro što nijesam, ali vidiš nijesam imao pojma da je to sve tako.
Kako je brat napuvavao reputaciju. Plati 100-15000eur za nagrade sve ih uzme.
Nasi bravi iz NTO se prime na pricu kao i svi u regionu i kix...
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Kako su znali? Pukao je lik kroz par mjeseci..
ajde da potrazim savjet od strucnjaka sa foruma...
kako ide ovo reklamiranje preko bookinga i sl...
od ovog ljeta imam na raspolaganju sprat od kuce, nekih 90-100 kvadrata, klasicni dvosoban stan, pa kako to valorizovati...
da li praviti 2 apartmana (sto je lako izvodljivo) ili ostavit ovako kako je i namjestit, tu bi moglo 10 ljudi da boravi...
nije na pjenu od mora, more je udaljeno 3km, ali ima pogled i oko kuce je veliko dvoriste...kuca je fina, renovirana, kultivisano dvoriste
koliko se ceka registrcija na booking, rece komsinica da to treba pola godine ranije da udje u proceduru...
koje se sve dazbine placaju
7-15 dana si online.
Podijeli to na 2 apt po 5 kreveta da imas bolji selling point
15% provizije
Poreza boravisnu taxu, registrujes smjestaj u domacinstvu i placa se na osnovu prometa
Nervno oboljenjehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8816e75981.jpg
svake godine ovako
A nemoj molim te...
Znam covjeka licno, i kao osobu i kao turistickog radnika, gledao sam ga kako radi sklapa poslove i saradjuje. Purko bi bio dobar da bude sef sale u nekom komunistickom hotelu 1978, nikako da radi sa strancima i prica o turizmu. Ali nikako :D
Usralo ga je da bude direktor hotela i sad palamudi, o modernom turizmu ne zna ama bas nista.
Nista jednako 0.
Radulović: Prihodovaćemo više od milijardu eura, zaslužan i NATO
“Vratili smo sva tržišta odakle su nam nekada stizali gosti. Zapadnu Evropu u punom kapacitetu, a sve to zahvaljući i NATO-u. Ne u bukvalnom smislu, ali u prenosnom da. Ne może NATO i nema tu snagu da naredi nekom turisti da ide ili ne ide negdje. Ali, za projsečnog Evropljanina, ili stanovnika planete, kad je neka zemlja članica NATO, to je njima znak da je tamo bezbjedno, da je tamo u redu, da tamo može da ide. Tako je sa turoperatorima, investitorima. Imamo enormno povećanje turista iz Turske, UAE, Kine, Irana, Izraela. Rusija i Ukrajina su na prošlogodišnjem nivou. Rast broja turista imamo iz Bjelorusije. Kada je riječ o platežnoj moći turista, ima svih kategorija. To je dobro. U ukupnom bilansu, država će zaraditi više od 12 do 15 odsto, što znači da ćemo premašiti milijardu”,
“Strašan problem će da bude nedostatak radne snage. Već je sad to vidljivo golim okom, a tek nas čekaju muke.
Iznenađujuće je da nam jedina privredna grana uprkos svim poteškoćama ima nekakav rast... ali g. Raduloviću zar mislite da se i dalje može graditi destinacija poražavajućim odnosom prema ljudskim resursima kao jednom od glavnih stubova...? Nije li sezonama unatrag neodgovornom politikom rađena šteta na račun turističkih radnika Crne Gore i tako srozavan položaj na najniže grane? Sada se navodno detektuje nekakav problem, ali šta se preduzima? I zašto u fokusu nema suštine problema tj. da primanja u turizmu ne prate njegov sveopšti rast?
Znate li da kuvari koje plaćate 700/800e odlaze u HR za 1800, ili da su konobari sa vaših 350e višestruko produktivniji sa hrvatskih 950e? Trendovi se brzo mjenjanju, EU se sve više otvara za srbijance, bosance, makedonce... a to je, kako ste rekli, straaašan problem :D
Pa strašan, oni svi radnu snagu doživljavaju kao nužno zlo, da se kako može da rade a da ne traže platu.
Zato se i zalazu za produzenje profesionalne prakse za ucenike - ne bi li djecu izrabili do maksimuma za 0 EUR... Strasno...
Potrebni dva konobara za rad u gostionici Vasilisa u Canju.
Plata 500e smestaj i 3 obroka
Sad mi iskoči oglas, kad nema velike ponude odma i cijena mora da raste. Proslih godina je bilo 350 redovno.
U objektima takve vrste u opisu posla konobarea nerijetko su i poslovi šankera. Ono što se još ne spominje je i radno vrijeme od 10 - 12 sati, naravno bez slobodnog dana
Aktuelno i dalje:
IzvorQuote:
Budvanska rivijera sezoncima nudi smještaj i hranu i, kako su saopštili, zarada se kreće od 330 eura za posao higijeničara, 350 za perača suđa, do 650 eura za posao kuvara.
Vrlo moguće,samo prenije oglas koji sad viđeh na fb.
E kad se śetim 2009rlte i kad su nam preko fakulteta Ekonommskog nudili da kao studenti radimo praksu u splendid za 100e mjesecno Jun-Septembar... u taj splendid jedino radi kome je nuzda ili nema kapaciteta za nesto vise, smece od hotela i menadzmenta. Sad je sezona, svuda se radi 12+ sati ko je u turizmu, ali ko je ozbiljan naplatice to makar 800+ e i gledat sto jos da izvuce na kraj sezone.
Chu splendid
Konobari u splendid sto rade na bazen i plazu, masne pare za ljeto uzmu pa i da im je plata minimum 220 €. No na kraj ljeta dodju ka da su na gradjevinu radili. Svako ko je pametan ne radi po hotela jer tu para nema od konobara i kuvara.
kako to da spasilac na plazu radi kao konobar i spasilac u isto vrijeme ?