Retardacija se poremetila?
Printable View
Retardacija se poremetila?
posebna priča su babe i dede koji kao sumanuti prelaze ulicu, to nit gleda gdje ide nit ide li mu ko u susret xD
Mene $ekira a ujedno i interesuje zasto pjesaci koji stoje i cekaju da im se upali zeleno svijetlo, ako neko pocne da prelazi ulicu na crveno svi kao goveda podju za njim a inace bise cekali.
Ne znam zašto se toliko isčuđavate, pa niste upoznati sa tim da postoje više klasifikacija mentalne retardacije, od potpune do blaže.
Boginja je u pravu.
Ako postoji poremećaj retardacije, što ne bi mogao bit blaži? Nije u pitanju poremećaj "toga i toga" nego poremećaj "taj i taj". Mada nije najsrećnija formulacija. Ja, recimo, volim da koristim gradaciju tipa "kreteni visokog stepena" ili "po prirodi idioti".
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Kome valja znak 'RenaultGTL'....? Ne kapiram kome je merak da ga ukrade. Ako mu za ljekove treba onda je OK, prastam. https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...d24291ae79.jpg
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
Dešava li se još nekome, osim meni, kad neđe usput, na tv-u, u nekoj radnji, kad nekome zazvoni telefon, ili najgore, kad ni sam nisam svjestan gdje sam tu pjesmu "zakačio", da mu se ta ista pjesma satima premotava u glavi, taman ko Buksovcima, u onim skeču, čovjek koga prati narodna muzika... Po nekad poludim od toga!
Poslato sa VKY-L09 uz pomoć Tapatoka
Sad zneaj tata, najbolji je čips Paataa...
A iz kaprica ga proba' ne bi samo zbog ove bolesne reklame koja ide 160 puta dnevno, oganj u nju, sve splamćelo
Kad pomenu reklame, zašto na 99% radijskih reklama mora da bude podgorički naglasak, pretežno neko žensko čeljade, sa nekim peksinim glasom?!
Možda je fora da privuče pažnju, pa makar i na taj način, nisam pametan...
Ljepse nego pljevaljski [emoji23]
“Bate, kaki sam televizor vidio u Tehno Mah, onaj tanki veliki, kad ga upalim komsija gleda koliki je. A sto je skup bate sve sa racunom idem po selu”
Ne ide da hebe oca [emoji23]
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Niksicki je inace puno drugaciji :) sjedi privali
p9lite
Opet dolazimo do price oko naglaska. Inace niksicki je, dokazano, najtecniji i najpravilniji CG naglasak.
A ne bate, kaki, naki, vaki itd.
Imaju dvije vrste nikšićog: onaj čisti najbolji govor u CG bez akcenta...i onaj drugi seljački koji se takmiči sa ostalim akcentima - koji je najgori.
Ne nervira me ništa, samo spamujem.
Cu koji prica? Znam 2 komaTa [emoji3] Ali mu oni hebu kevu.
A te reklame pa mora tako biti kad slusas/mo te podgoricke radio stanice.
Upali Z radio ili radio 083 pa ces cuti reklame sa niksickim naglaskom isl.
Jes.
Sent from my P10+ using Tapatalk
Ajde sad...reci da PV, Berane i to - nije slično...
To je beranskin izgovor... Ene, bate, itd...
Naravno da nije slicno.
A to ti je najgore...?
OVO JE
BE RA NE!
To smo mi, enemi. Hahahahhaa.
Pljevlja su najjača.
Isto to rekoše dvije nikšićanke dok sam pohađala srednju školu,pa ih profesorica srpskog ispravila i rekla da se u Šavniku najpravilnije priča. I znam dvije osobe iz Šavnika, fino pričaju. Nikšićani previše otežu dok pričaju. Bokelji imaju neki italijanski naglasak, a podgoričani kao da kroz nos pričaju, sjever - gore naglasak na svako slovo e... Ali od svih najgore mi je čuti cikotićki, užas.
Cikoticki i podgoricki nisu isto jel
Ja od niksickog ospice dobijem
Sent from my iPhone using Tapatalk
Braaaato............??
Cini mi se da sam nedje procitao, mozda grijesim, da najpravilniji izgovor ima pivski kraj. Podgoricani, fakat, pricaju da te bogsacuva, ali su isto svijet izmislili za druge :)
Ali za plac sam od vise Pljevljaka, doduse starijih, pjac i pljac.
A znaju Niksicani ono dobroOjutro, otegnu ovo drugo O i svezu to u jednu rijec, znate svi o cemu pricam. Mada kako upoznajem sve vise Niksicana primijetio sam da Zupljani najvise otezu.
Mene kod ljudi iz Ljesanske nahije strasno nervira treEbalo bi. Ne kazi trebalo nego treeebalo bi, otegnu e i naglase znaci nevjetujem.
A kad cujem ove neke poje posgoricanke sa ono kratko a, umjesto molim, ko da se brecaju.
Sent from my SM-J320F using Tapatalk
Jel samo podgoricani odgovaraju sa ne-e?
- jesi li....?
- Ne-e.
I 200 je dvesta. I 2017 je dvije
Sedamnaesta.
Ja to dvoje kad cujem najezim se.
Ali za pljevljake i bate ja znam 2 komada rekoh [emoji23]
To mozda oni izmedju sebe nesto, uzrecica kralju postoji ali bate ne.