otpadi za japance? bilo dje u cg da znate samo vicite :D ???
Printable View
otpadi za japance? bilo dje u cg da znate samo vicite :D ???
Nema ga ticoni, nema koga ja zvao nisam ljetos i nista. Bio je jedan na zlaticu, ali taj je rasprodao sve i ne bavi se vise tim :)
znam ..ivanovic onaj :D
Jes.. Zamalo me "izbi" kad ga pitah za otpad hahah, radi "a okle druze tezak je to leb, maka' sam ti to" :D
tezak tezak...najskuplji je bio na balkan... :D
hahaha,radilo se o golfu 5.:congratulatory:
Na golfa III tdi, u toku voznje, pri vecim brzinama se desi da auto izgubi snagu tj. kao da se ugasi turbina, pa moram da ga ugasim i ponovo palim da bi se vratilo u normalu. Da li se nekome nesto slicno desavalo ili da makar zna o cemu se radi. Gdje mogu uraditi dobru provjeru turbine i po kojoj cijeni.
Hvala
Zna li ko sta o ovom novom zakonu i nekim obaveznim polisama ili potvrdama od osiguravajucih kuca? Nesto cule neke drugarice ali nisu dobro...zna li ko sta o tome?
u slucaju udesa vise se ne zove policija, ako je nazoves placas 150e da ti oni uvidjaj urade, nego dobijas kao neki formular i ispunis ga slikas sudar i ides u osiguravajucu kucu, na taj princip, isprica mi drug na brzinu
uh kako ce da se namjestaju malu udesi ima li sto sladje :)
edit: a sto cemo za alkohol?
e bice vam kad predas za naplatu stete sa tim novim formularom,ko je ovo popunjavao? vi? ovo nije mjerodavno i propisno uradjen i sacinjen zapisnik i cao... osiguranje sa sebe skine odgovornost,do skoro se placalo nesto simbolicno za uvidjaj koji izvrse policajci znam kad je drug uzeo i odnio vani za naplatu stete...
Aray golf3 jeli 66kw ili 81kw razlika je u turbo ovaj sa 81kw ima vnt i kod njega elektronika zajebava kao sto rece fabijoni,na 66kw je druga izvedba turba i moze se sa original dijagnostikom ustanoviti rad turba imaju partametri gledas 003 zatim 010 i 011 sve se tu vidi koliko radi turbo i referenca za njega i barosensor i turbo boostsensor...
Uvidjaj se placao 10e, osiguravajuca kuca bi tih 10e refundirala ako se naplacujete od nje...
Ko je kriv i nece se naplacivat, taj ga jednostavno ne podize i ne placa nista...
Sta ako ja nemam aparat, super dobri telefon, ili sta vec?
Sta ako sliku provucem kroz instagram, obrisem original, racuna li se ona?
Jel sam u obavezi da posjedujem aparat po novom zakonu?
Kako mogu slike civila da uzimaju kao dokaz? Ja mogu na Photoshop iscackat sta pozelim...
Aj mi nadjite taj zakon i tu novinu, ove price mislim da su samo glasine
Na svijetu, svugdje, policija vrsi uvidjaj, ne policija nego specijalni policajci koji se bave samo time.
Ove price da ce vlasnik da radi uvidjaj i da slika i to...su gluposti.
Nisu samo glasine.Evo ti iz novog zobs-a.U vecini evropskih zemalja postoji ovo,al kod nas ce tesko funkcionisati.
126) evropski izvestaj o saobracajnoj nezgodi je propisani obrazac koji ucesnici u
saobracoajnoj nezgodi popunjavaju nakon saobracajne nezgode sa manjom materijalnom stetom;
clan 170
Vozac, odnosno ucesnik saobracajne nezgode u kojoj je nastala samo manja materijalna gteta
duzan je da:
3) popuni evropski izvjestaj o saobracajnoj nezgodi u slucaju kada ovlasceno lice ne vrsi uvidaj
saobracajne nezgode;
Podjite u poslovnice osiguravajucih kuca i uzmite obrazac "Evropski izvjestaj", obavezni ste da ga drzite u automobilu od 6. januara 2013. godine.
U slucaju steta na vozilu koje su manje od 500 eura ispunjavase navedeni obrazac, ako se se ne mozete dogovoriti sa licem koji ucestvovao u saobracajnom udesu ko je kriv za udes, onda zovete policiju koja sacinjava zapisnik o saobracajnom udesu.
imam taj "zapisnik" samo mi ga muka sad skenirat... bas me interesuje kako ce to funkcionista....ka da smo u Svajcarskoj :)
Kako to da smo u obavezi, a niko nas o tome ne obavjestava u javnost?
Sto je tooo
funkcionisace sporazumno, ako te neko udari i prizna da je kriv, oboje ispunite taj izvjestaj i ovaj ko je kriv se potpisuje da je kriv i da prihvata odgovornost i ti sa tim izvjestajem ides u osiguravajuce drustvo i predas zahtjev za odstetu, ako ne mozete da se dogovorite ko je kriv, onda se zove policija i radi se uvidjaj...
ps: eto je Xerax gore objasnio..
u 80 % se ne mozes dogovorit, i zove se policija.
Sta je onda poenta ovog formulara ?
Pa ja sam jos prije nekoliko dana postovao o tome, jer nisam znao o cemu se radi.glupo je da se narod detaljno ne obavijesti o ovome od strane strucnih i odgovornih i da znamo sta je i kako funkcionise.a kazu da je kazna ako ga nemamo do 200€.
kako cu ja procijenit je li steta do 150/500e. sto ako bude preko pa ovi kazu trebali ste zvati policiju... zamisli sjutra ovaj kaze nisam ja to potpisao... bio sam pijan npr.
pa fino imam neku stetu na auto, stavimo ja i drug auto jedno pored drugog fino se slikamo,ja se naplatim i cao.
mislim da ovo sluzi, a sam naziv govori, EVROPSKI, tj kao sto smo do sad imali zeleni karton... mada mozda je dobra stvar, tamo u neko selo pored kolasina u 3ujutro. kaze jesam kriv sam,evo ti moji podaci, nadoknadi ovaj far sto sam ti slomio i branik ogrebao i cao.