S hipotekarne na ckb uplaceno juce oko 15h stiglo danas u 11h top im ide ovo..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Printable View
S hipotekarne na ckb uplaceno juce oko 15h stiglo danas u 11h top im ide ovo..
Vidim neka poskupljenja usluga kroz ovaj novi tarifnik banaka od oktobra! A nesto sto me najvise nervira je 1.25% za non-eur placanja karticom (kod HB).
A za sepa kao da su se dogovorili da idu sa max tarifama koje je propisala CBCG
Naravno da se dogovaraju. Zasto i ne bi kad im je CBCG na usluzi.
Danas htjedoh da prebacim pare sa tekuceg na devizni pa da odradim ino placanje, kad ono nema deviznog nestao. Zovnem banku vele devizni je postao "nevidljiv" jer ga ne koristim svakog mjeseca i moram doci na salter da ga reaktiviraju. Pa reko treba li tako svaka 2-3 mjeseca prvo na salter pa onda na mobilno bankarstvo..U 21 vijeku nama racuni i novac na njima postaju nevidljivi. Zemljo otvori se. Prvo ide prigovor (Ckb) pa cemo vidjeti dalje. Ceracemo se..
Pisi tehnickoj podrsci rijesit ce to azurni su i stalo im je da srede da klijenti budu zadovoljni(ckb)... Iznenadjujuce ali je tako
Zanima me kako funkcionise otplacivanje kredita prije isteka ugovora.
Mislim na sledece, tipa imam da vracem kredit jos 4 godine po 500e mjesecno, a zelim da ga zarvorim za 2 godine.
Da li da uplacujem 1000e, to bi bilo nekako najlakse
Ili se racuna tako sto se na preostali dug obacunava ista kamatna stopa ali sa kracim periodom otplate, sto mi djeluje najlogicnije i najtacnije.
Ili je neka treca procedura?
Ja sam baš završio proceduru skraćenja roka otplate. Moraš poći i podnijeti zahtjev. Tražiće ti vjerovatno u uvid poslednje tri platne liste da bi vidjeli da li mogu da ti odobre opterećenje plate. Meni su ostali isti uslovi, ista kamatna stopa je primenjena na ostatak glavnice i novi rok otplate.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Uplatiš sredstva na račun kredita i podneseš zahtjev za prijevremenu otplatu. To mi je bio prvi korak u ovoj mojoj priči jer mi se ne bi isplatilo da sam samo skratio rok otplate nego sam smanjio glavnicu uplatom dijela sredstava i za ostatak tražio skraćenje roka otplate.
Sent from my SM-S916B using Tapatalk
Vidi u ugovoru sta kaze oko prijevremene otplate.
Valjda je CBCG odredila da moze da se otplati do 10k godisnje bez troskova reobracuna
https://www.cbcg.me/me/kljucne-funkc...sackom-kreditu
Ne znam jeste li me razumjeli... sve mi je to jasno kad se donese kes i isplati ostatak.
Jasno mi je i to da se podje u banku i sa njima ispregovara skracenje roka.
Nego me zanima da li mogu ovako samoinicijativno da uplacujem rate, shodno mogucnostima i na taj nacin skratim rok otplate?
Meni je svakako adm zabrana, ali mislio sam da nakon toga uplatim jos jednu ratu na ime otplate kredita... i tako duplo skratim rok otplate
Ne moze, mozes da skupljas visak na kreditni racun pa podneses zahtjev da ti smanje glavnicu i to moze jednom godisnje. Potpisao si plan otplate kredita sto je i dio ugovora i tu jasno pise koliko se i kad placa anuitet. Znaci imas ugovornu obavezu da tako placas. Ovo je olaksica sto su morali da omoguce.
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
Aj cisto da uletim i ja sa jednom pitanjem , ako bih htio da promijenim uslove stambenog kredita tipa da povecam ratu a smanjim broj godina otplate mora li se raditi ponovo sva papirologija tipa notar , katastar i ta chuda i olacati sve to ili je neki laksi postupak …
Hvala Herkules
Radi sto radim i ja, na savjet upravo Herculesa, periodicno poneses kesa da se skida sa glavnice, smanjuje se rata, mene je sad dosla na 157e...
Plus sad se moze preko ckbgo app, ostavis te pare na racun, posaljes im por kroz app da ti skinu sa glavnice, isti dan to rijese, top.
Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
Nocas da ubacim 500e u bankomat od Hipotekarne kad veli novcanica zadrzana zbog sumnje na falsifikat. Ista ta novcanica jutros isplacena meni od iste Hipotekarne. Jedino sto moze bit da je bila malo ostecena. Koja je procedura ?
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Cekas da te pozovu… ali dok neko dodje do bankomata to moze da potraje par dana.
Ili im se javi na [email protected] ili +38220219905
To je bilo nocas oko 21:00h. Nije bilo vajde da zovem. Mislio sam da podjem ujutru u tu poslovnicu dje je bankomat.
Sent from my SM-S908B using Tapatalk
Onda je lakse sto je u okviru poslovnice. Probaj, mozda shef moze otvori i odmah odradi provjeru
Kad smo vec kod bankomata...
Grčka zabranila provizije na bankomatima: Podizanje gotovine sada potpuno besplatno.
Od ponedjeljka ujutro na snagu je stupila nova uredba Ministarstva finansija Grčke, kojom se potpuno zabranjuje naplata provizija za podizanje gotovine na bankomatima grčkih banaka.
Do sada je svaki klijent koji bi podizao gotovinu na bankomatu banke koja nije njegov provajder plaćao dodatnu naknadu.
Istovremeno je uvedeno nacionalno ograničenje od 1,50 eura za podizanje gotovine sa bankomata trećih strana, poput onih smještenih u turističkim zonama, a koji ne pripadaju određenoj banci.
Evo link za vise detalja:
https://investitor.me/2025/08/12/grc...uno-besplatno/