Originally Posted by
Buva+gacce
To je zato što obojica ovđe imamo luksuz da možemo da razmišljamo u subjektivnim kategorijama ispravnog i neispravnog, korisnog za sve ili ne. A Spajićevo učestvovanje na izborima ovom narodu može samo koristit, zla mu neće učinjet. Vladavina bi, po meni, bila nešto drugo.
No, pošto znam da ti znaš o čemu pričam, nevolja ovđe nastaje na nekom drugom kraju, nažalost, sistemskom, i zbog toga je vrlo opasne prirode.
Recimo ono kad Zakon jasno predviđa gubitak državljanstva po zahtjevu, i onda komplet postupak za to, ili predviđa gubitak po sili zakona, bez postupka samo sa rješenjem o brisanju iz evidencije, ukoliko se naravno ne dostavi dokaz da je tuđe državljanstvo stečeno u skladu sa našim zakonom (za slučaj koji je pozitivno normiran), a onda dobijemo MUP, Duška Markovića ili Zdravka Krivokapića, svejedno, koji podzakonski guraju potpuno nezakonite postupke kako im odgovara.
I upravo je to ta vrsta ponašanja koja zapravo ruši Državu, a primijetićeš da je fascinantno koliko ga brane sve političke profilacije, ovđe i svuđe, uzduž i poprijeko.
Jer je normalno da se zakoni krše dokle god nam to ide na vodu.
U tom smislu, Spajić nikako ne bi smio na izbore ako ima državljanstvo Srbije, ali i dok je sistem ovakav- pogrešan i naopak, treba da je opet jednak za sve.
Naravno, sve što sam gore u kilometrima zakona nadrobio, znači samo da sam za SDRPS, a bogami si i ti blizu do linča:)