Neka neko ispravi ako grijesim al mislim da preko njih ide onaj platni promet sa Srbijom, pa ako imas dosta uplata od/ka tamo onda im je i to benefit.
Printable View
Preko ucb banke je to.
I od tada nista novo.
https://forbes.n1info.rs/novac/vredn...-miliona-evra/
Inace sistem postoji od 2007. Ali ni jedna banka nije bila “zainteresovana” do 2023. Zainteresovani su da nas deru na placanju preko swifta po 20-25+ eur (+ naknada za OUR)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kada pričate o HB treba da imate na umu da su sada dio grupacije. Svaka grupacija ima svoja pravila poslovanja, standardizovana za sve zemlje u kojima posluju a najčešće se oslanjaju na ECB pravila.
HB je bila lokalna banka, sa par stranih vlasnika koji nisu bili dio grupacije. Poslovanje je bilo čisto lokalna, skoro pa freestyle, varijanta.
Sa novim vlasnikom se to mijenja.
Nema više na poziv da se nešto završi jer je to odivičić moje zaovične pa njenog djevera kumara iz vojske.
Koliko god to vama kao klijentima bilo čudno i apsurdno, ništa manje neće biti ni zaposlenima iste te banke. Jer treba narodu sad pojasnit da nije dovoljno da znaš Esada, Špadijera ili još nekoga.
Moj slucaj sa HB je iz devetog mjeseca prosle godine.
Jedino ako su i tada bili u pregovorima o prodaji pa mozda zbog toga.
Obocni gradjanin ne moze 10K stavit na racun bez papira, Aml provjera itd, ali zato kriminalci izvade po miliona kesa i drzava kaze “ok, u redu je”
https://www.vijesti.me/v/765053?utm_..._share_counter
Nije keš u pitanju. Miješaju se babe i žabe. Ne branim ga, neka svi odgovaraju koji trebaju! https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...b899e36a02.jpg
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Ne može ni krimos u sud staviti preko 10,000 bez porijekla. Dodatno, kad ih polažeš u sud, svaka novčanica se posebno zavodi sa sve serijskim brojem što omogućava sudovima dodatne provjere na vrlo lagan i transparentan način.
Ali sud voli da kaže da je položeno jemstvo u iznosu bla bla bla.
Stize mi od ckb poruka o promjeni uslova od septembra ima li sta vrijedno informisanja da se ne mucim da citam 85 strana
Neko poskupljenje sigurno.
Stiglo je i meni. Ako imam zivaca citati,nego samo neku su zdravo.
Hljeb 85 centi do godine 1e, veselo.
Eu 3 ce nas spasiti posle nove,tako vele pristalice[emoji1787][emoji2960]
Sent from my RN12 Pro using Tapatalk
Vjerovatno za SEPA, vidim i u NLB da je stiglo
Pozdrav.vidim addiko poceo da uzima proviziju kad mi legne plata
Da li ima neka banka koja ne skida
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
Da li postoji mogućnost da se koristi privatni i poslovni HBKlik sa istog telefona i istog broja?
Imam ja paket 3.99 placam isto skidaju minimum 0.50 centi na ove iznose do 10 eura ko mi uplati
Sent from my SM-A556B using Tapatalk
@hercules Ako se podigne kes sa racuna u jednoj banci, da bi se prebacio dio na licni racun u drugu banku, a dio uzoj rodbini (kao poklon), sta je (iz tvog iskustva) potrebno od dokumentacije bankama koje bi primile date uplate? Je li bolje da date transakcije idu sa racuna na racun, ili da idu sa racuna u kes, pa opet na racun, da bi se ustedjelo na troskovima transfera?
Nisam hercules ali mislim da nije potrebna dokumentacija ako transferi idu sa računa na račun.
Ukoliko se uzima keš i uplaćuje u drugu banku, osoba koja uplaćuje keš na svoj račun mora imati neki dokaz o porijeklu novca ako prelazi 10k po osobi.
@hercules Jel to vazi samo za addiko ili i druge banke?
Platices proviziju. Vidi u tarifama banke da li ti se isplati da prenosis ili da podignes i uplatis.
Zavisi od iznosa. Meni su u erste trazili ugovor o stednji koju sam prethodno podigao iz druge banke. Nije bio dovoljan nalog za isplatu
Isplatni listic iz prethodne banke bi trebalo da bude dovoljan.
Dokumentacija o porijeklu kad si inicijalno polagao novac je dodatni plus i neke banke je mpgu traziti na uvid.
Isto kao i kad prenosis sa racuna na racun. Narocito tudji recimo.
Sve je stvar kako banka tumaci AML pravilnike. S obzirom da je vecina banaka pokaznjavano zbog ove teme sad svi i u kisjelo mlijeko duvamo.