ako ti treba steznik za koljena radiš sa prevelikom težinom, smanji malo pa polako ojačaće ti vremenom
Printable View
ako ti treba steznik za koljena radiš sa prevelikom težinom, smanji malo pa polako ojačaće ti vremenom
a prvo treba koljeno da ti ojaca valjda sa manjim tezinama, jer ne radi se samo o misicima nego i komplet kosti i ligamenti treba da ojacaju itd. pa zbog toga treba postepeno to raditi.
A inace imam malo frku sa tim koljenom.
A sinoc ka sivonja uzeo I guram nogama 150kg, nije ni cudo sto me boljelo danas.
Onaj kick radim po 80kg serije po 15 ponavljanja bez problema, al ovaj leg press svaki put osjetim na koljeno, I opet sinoc zabudalim.
Sent from my EVA-L09 using Tapatalk
Radiš li biciklo prije leg press-a?Obavezno...
Sent from my Le X829 using Tapatalk
Ne radim biciklo, nego kad dodju na red noge odradim listove, kick, onu spravu sto nogama iza sebe dizes tezinu lezeci potrbuske (za zadnju lozu) I leg press. Sve po 4 serije I minimum 15 ponavljanja.
Ne bih da pametujem ali vodi računa ako je kosa presa da nikad u najvišoj tački ne opružaš nogu skroz, baš zbog koljena.
Takodje, moraš jednako razvijati i trenirati mišiće nogu, kvadriceps i zadnju ložu ali i abduktor i aduktor, obrati pažnju i na list.
Koljena ako nagrdiš, pomoći nema, zato ih čuvaj :)
A cega nije koristan vodjeh ovaj na klip je uprwvo na taj kosi ispravio noge skroz i puce mu koljeno potpuno pih. Cuvajte se kad vjezbate to.
Sent from my HUAWEI SCL-L04 using Tapatalk
A znas kako, idem 3 puta nedjeljno u teretanu I treba proci za tri treninga sve grupe misica, tako da noge radim sa jos jednom grupom. Odradim za svaku grupu, pa I noge, do 4 vjezbe sa 15tak ponavljanja (za noge I vise ponavljanja u seriji).
Da idem 5 puta nedjeljno sigurno bi drugacija organizacija bila I vise posvecivanja svakoj grupi misica.
bolje iskombinuj ostale grupe u 2 dana a noge ostavi za jedan dan
Onda radi u super serije pa ces ostaviti manje vremena u teretani a vise vremena za odraditi.
Pretpostavljam da radis noge i ramena, npr. radis cucanj 10 ponavljanja odmah bez pauze odradis ramena.
I tako mozes i ostale grupe misica da kombinujes.
Ja tako radim ruke, biceps i triceps a ostale misice po danima.
Ako imas problem sa koljenom jacaj kvadricepse obavezno.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
Neko pomenu krosfit...
Ja sam vazda pricao kako imam probleme sa koljenima... i poceh da idem na krosfit, dje se najvise forsiraju cucnjevi...
Nikad mi se za svo to vrijeme nije javio bol u kokjenima...razlog- dobro zagrijavanje koje traje skoro pola sata...
Sad kad idem u teretanu, noge i koljena povrsno zagrijavam, i odmah ih eto bolovi i povrede...
I ja idem tri puta nedjeljno ali ne moraš u jednoj sedmici odraditi sve. Ja sam treninge podijelila na 5 grupe i uvijek mijenjam vježbe, ali grupe ostaju iste. Jedino što ne mijenjam su čučanj u kavezu i iskorak u hodu.
1. Noge i gluteus (ovaj trening najviše volim i najviše se trošim tu)
2. Ledja i tricpes
3. Stomak i Core
4. Ramena
5. Grudi i biceps.
@montenegrina koliko možeš iz bendža ili benča (ne znam kako se kaže) dić’?
Tebe lagano da podignem :D
Ne dižem iz benDŽa :D Najveći tegovi su mi 5kg, miša mu, ja sma malo teža od toga pa ne mogu.
Uhh, ja generalno imam veliki problem sa slobodnim vremenom, tako da se trudim I planiram da budu 4 treninga nedjeljno, ali nekako obicno (50%) to ispadne tri treninga.
Pored treninga ubacivao sam I brzo hodanje dva dana nedjeljno ali I to sam sveo na 1 pa me sve to nervira.
Nego, razmisljao sam o tome da dva puta u nedjelji produzim trening sa sat na sat ipo I da prvo odradim brzo hodanje na traci (tu nedje 6.5 - 7km/h) pola sata pa da se onda bacim na sprave I tegove. Tako bih mogao I cetiri treninga nedjeljno da izvedem, a izbacio bih dan za brzi hod.
Da se pofalim, na -16kg sam za dva mjeseca I 20 dana, pri cemu sam nabacio misicne mase, tako da racunam da sam masnih naslaga izgubio tu do 20kg [emoji16][emoji16]
Samo udri, trkamo se ljetos oko Crnog... :D
Sent from Tapatalk
Novace, ides li u teretanu ili samo opucas narod iz dosade??
Nebitan si.
Ja evo pauziram preko mjesec dana jer bas ne stizem... Inace sam od prestanka jos koje kilo dolje tako da vec znam sto sam izgubio :)
Nadam se da cu se povratit' oko nove...
Sitna ali dinamitna
Па нормално, чим загријеш, буде ок...Quote:
Ja sam vazda pricao kako imam probleme sa koljenima... i poceh da idem na krosfit, dje se najvise forsiraju cucnjevi...
Nikad mi se za svo to vrijeme nije javio bol u kokjenima...razlog- dobro zagrijavanje koje traje skoro pola sata...
Sad kad idem u teretanu, noge i koljena povrsno zagrijavam, i odmah ih eto bolovi i povrede...
Најјаче су ми приче имам проблем са кољеном, па не могу чучањ, н'о ћу радит' шут/екстензију за квад... А шут оптерећује кољена више него чучањ, али ај'...