Good year 4 sizons zadnja gen je vrhunska guma kao i miselin krosklajmet. Svakako ne treba zaboravit conti all season a kazu da je kimko nesto losija ali opet dobra guma, ostalo sto se tice allseasona zaboravi.
Printable View
Good year 4 sizons zadnja gen je vrhunska guma kao i miselin krosklajmet. Svakako ne treba zaboravit conti all season a kazu da je kimko nesto losija ali opet dobra guma, ostalo sto se tice allseasona zaboravi.
Ima li nedje koliko guma traje bez da se koristi? :D
https://i.ibb.co/ZMrZ49p/Screenshot-8.png
Kako bi ga BH carinik pozdravio:)
Sent from my moto e13 using Tapatalk
Fabricke dimenzije guma koje bi trebao imati su 225/60/17
Gume koje imam prakticki nove su dimenzija 215/55/17?
Da li bi ih smio koristiti ?
Nope.
sto ne bi smio? samo sto su ti te nove gume skoro 2cm manje u visini bocnog zida.... sto zanci da ce ti i auto biti nize... neudobnije... a vjerovatno i ruznije izgledati
I km sat ce pogresnu brzinu da ocitava
Sent from my phone
Oce. Na 150km ce pokazivat 6-7km/h manje.. meni bi to bio najmanji problem od svega navedenog...
Pokazivace vise ako su manje gume, dobro je da zbog policije[emoji16]
Sent from my phone
Uniyoral mi 80e(vujacic)
Good Year 90e(Castelanu sa popustom)
Dje da gledam drugo?
185/60 R15 ljetnje
Sent from my Aber kutija
nexen 65€
Tracmax 58€
riken 55€
Dobih i ovo ponudu?
Pretpostavljam za zaobići?
Za kad ti to treba?
Odmah,a moze i sada
Zaobidji.
Uzeo uniroyal 300 yura 4kom
Riken je valjda isto što i Tigar jel tako?
Meni su došle na autu 4sezonske "Taurus" koji je u stvari Tigar, gotovo nove, prešao sam nekih 23.000 sa njima od februara prošle godine.
Prethodne zime su naprijed bile eskimo hp2, Taurus nazad. I iznenadio sam se da me nigdje nisu bacile, ni to nekoliko puta po snijegu što sam vozio, iako sam probao da ga zanesem. Sad su mi isto nazad, a naprijed ljetnje. E desilo mi se nedavno da sam se vraćao iz Boke gore ka Grahovu da je pala kiša, i kako sam iz jedne trake prelazio u drugu na oko 70km/h da sam na dio sekunde osjetio da mi je auto nazad minimalno zaigrao, i tad se zapitao oko njih. Probaću u kontrolisanim uslovima da ponovim isto kad budem sam u autu.
Možda nekome te gume mogu da završavaju posao, ko normalno vozi i spusti brzinu kad treba.
Te su mi nudili ns autodiler tigar al izvozne i neke kineske "strasne" gume.
Od kineza samo telefon, ostalo rado ne bih.
Meni su ove došle sa autom zato imam iskustvo sa njima, a pročitah po netu još nekoliko iskustava kao što je moje za ove tigrove, i o njima bih možda razmislio za nekog ko malo prelazi i traži budžet, ali da mi je manji točak nego što je samo bih uzimao jaču srednju klasu :)
Šokirah se da je pilot sport 4 sad 300€ komad i to valjda sa popustom
255/40 19…
continental sport contact 7 410km
michelin pilot sport 445km
Autounion, fina razlika :) 310€ za 4 gume.
I to bez povrata.
Recimo kupim tamo gume, vratim pdv isti dan, montiram nove, stare u gepek. Hoce li na granici pravit problem kad se budem vratio?
Ja bih stare ostavio tamo 😃
Kad ovjere papir, moram li izaći? I odmah se okrenuti i ući nazad? Otici ponpare i na montazu.. :D
Meni su "stare" ljetnje i dalje ok (dot22) ali bih da metnem all season. Ovdje conti 305, tamo 430 maraka.
Ovdje da ih prodam valjda mogu izvuc 200-300e, tako mi dodje na isto i ovdje uzeti bez ekskurzije. :)