Originally Posted by
zvoncica
Danas sam i ja sa simptomima...bila do covida...pluća čista za sad, dobila temperaturu dok sam tamo čekala (pola sata mozda, šestoro je bilo ispred mene) 37.5, glavobolja, kosti tj kukovi, koljena, skočni zglobovi i krsta me bole, kasljucam blago, osjećam se kao da imam grip i bronhitis...za sad...već pijem hemomicin, krv su mi vadili odmah i vidim da su mi leukociti, trombociti i limfociti, kao i hemoglobin niski....CRP je ok 0.5 imam anemiju definitivno...niejsu mi gvozdje radili a mogu da zamislim koliko je...
Sve u svemu ne mogu reći da se sad osjećam preloše ...danas, kao prvi, ili mozda drugi dan mogu racunati, da kao da imam redovni grip eto tako.
Jedva sam čekala da malo legnem kad sam došla iz ambulante i bol u nogama mi je onako najdominantniji. Pijem paracetamol, kardiopirin, d vitamin, cink i c vitamin i pijem sokove od cijedjenog voca
Inače mjerila mi je saturaciju 99 je bila i dala mi uput za testiranje...ali mi je savjetovala tek sjutra popodne da odem ne prije, vjerovatno da se koncentracija virusa u organizmu maksimalno poveća...valjda
Eto tako za sad...ovo mi ga dodje kao drugi dan jer sam sinoć osjetila prve simptome :)