Daj da vidimo njegove pobjede i bodove!
Printable View
Daj da vidimo njegove pobjede i bodove!
Ne, ne, ne, ja rekoh na 5 strana obrazlozenje, ne u 5 rijechi! :lol:Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
Fabia, mozes ti to! Ako ne ti, evo ga Hercules, njemu nikad dosta hvale MS-a...
Hercules, objasni čovjeku zašto Zonda jede ***** jer ja ne mogu! :lol:
pa naravno da ne mozes, kad je Zonta bolji! 8) OStao si bez argumenata, tico!Quote:
Originally Posted by Fabia_Elegance!
Ja evo trljam oci i pitam se uporedjujete li vi Zontu i MSH???!!!! To ti je kada sabirate babe i zabe. Hmmm u 5 strana ne bi stalo da nabrojim koliko ispada je imao zonta, dje je sve osvojio bodove, a o MSH ppodjite na google pa mi recite koliko ste www stranica dobili a ne stranica biografije. Cush Zonta vs MSH a ne no Peglica vs Pezo 206WRC uozbiljite se malo da vas zamolim :devil:
Brooooka! :evil:
Nenormalno! :evil:
U jednu stranu vam ne bi mogli stat sva preticanja i bodovi Zonte, a u 3-4 bi moglo da stane koliko ispada je imao :devil: zato MSH :respect:
Žao mi je što neki nemaju pojma! :( :cry:
Jarno Truli je bio višestruki prvak svijeta u kartingu. Imao je čak svoju fabriku karta "TrulliKart".
1996 prelazi u Njemačku Formulu 3. U svojoj prvoj sezoni postaje prvak, i to sa do tada još neviđenom lakoćom. Mislim da je 80% utrka dobio. Na Marlboro mastersu u Monacu, postavlja svoju Dallaru Opel na pole position. Utrku završava na drugom mjestu.
1997 dolazi u F1, debitirao je za Minardi HART, a nakon Panis-ove nesreće u Montrealu počinje voziti za Ligier. U Hockenheim-u osvaja 4 mjesto a na A1 ringu vodio je trku od početka pa sve do zadnje 1/4 utrke kada je Mugen Honda motor eksplodirao.
1998 i 1999 vozi za Prost Peugeot i uspjeva 1999 u jednoj stvarno kaotičnoj utrci biti na Nürburgringu 2-gi. A iste godine je u Monte Carlu uspio stvarno lošeg Prost Peugeota u Quali-u parkirati na 7-mu poziciju. 2000 i 2001 vozi za Jordan Hondu, gdje je kad sve izbrojis bio brzi od H H F-a. Ipak veliki rezultati su izostali. Jedino 2-mjesto na Qulaiu u Monte Carlu i Spa. Od 2002 vozi sa tvornički tim Renaulta, gdje je u sjeni Buttona i kasnije Alonsa, iako mu rezultati uopšte nisu loši. Ali kritika je dolazila sa svih strana, i od stručnjaka i od ljubitelja F1.
Sad je počeo da jebe samog sebe i tim pa sigurno zbog toga ide u Toyotu.
Ove godine, Renault je bio dosta pouzdan ali nema snage. Jedino što mi se sviđa kod Renolćeka je TC.
Evo i njegov prvi spectakl:
http://www.index.hr/images2/trullif11v.jpg
Da li znate da MSC 1992 kad je vozio Benetton, prvom je hvatao 160 km/h!?
http://www.motoresenv.com/formula%20...urburgring.jpg...rules...
Schumi vozi Renault:
http://www.mschumacher.com/ms95-port...enetton_tn.jpg
Minardi:
Minardi nema ni dobrog vozača ni dobar bolid. Prvo Minardi nema ni D od Downforce, loši motori...Zadnje bodove za Minardi je osvojio M. Weber 2002 u Australiji. A najveći uspjeh je bio drugo mjesto u kvalifikaciji Pierluigi Martini-a u Phoenix-u 1991. :wink:
Prije, bolidi su imali V8 i V10 motore, recimo Benetton Ford imao je V8 od Nick Heisa a za volanom je bio MSC.
Imao je nekoliko dobrih prednosti, manja potrošnja, manja težina, dobar raspored težine (49-51), ali je ipak bio inferiorniji i 40ks slabiji nego Williams Renault V10. A činjenica je da je u prve 3 utrke Senna nije mogao Schumiju ni prismrdit u utrci i da Senna nije tragično stradao ja vjerujem da bi to rivalstvo sa Schumijem bilo isto kao i sa Prostom. Ne znam dal se sjećate 1994, u Španjolskoj je Schumi vozio samo u 5-oj brzini i završio 2 odmah iza Hilla. To čak nije bilo jasno ni Franku Williamsu kako je to uspio. I na kraju ne treba zaboravit da je Schumi 94 bio diskvalifikovan na 2 utrke zbog nepoštovanja crne zastave i unatoč svemu on je ipak slavio naslov prvaka. A 1997 je Ferrari bio prespor u odnosu na Williams. Napravili su pouzdan. Ali i unatoč tome Schumi je za dlaku izgubio prvenstvo. Još kad se sjetim da je te godine u Mađarskoj Hill Villeneuvu praktički poklonio pobjedu jer je u zadnjem krugu ostao bez goriva u Arrows-u. Možda bez tih 4 extra boda bi tada Villeneuve bio viceprvak. Villeneue je stvarno dobar i brz vozač, sljedeće godine imamo šansu da vidimo njegovo znanje.
Što se tiče ovogodišnjeg Monte Carla, postoje neke priče da se Schumacheru nešto pokvareno oko lijevov točka koji se zablokirao pri kočenju u tunelu i da on zbog toga više nije mogao kontrolirati auto, pa se zato zabio u zid. A na toj trci, Minardi na nosu svoh bolida imao je dijamant vrijedan 250 000 ojra koji je nestao posle sudara! Kako nisam bio tu blizu! :cry:
Po meni, najdosadnija sezona je 2004 a najlepša 1997!
Mene su sve do sad koje sam pratio bile zanimljive :D dobro je samo dok se oni voze pa cemo za ostalo lako, a sad sto neki nikako da sustignu konkurenciju zadovoljavaju se borbom za 2,3,4 mjesto :devil: jer je prvo odavno rezervisano :devil:
Da, od januara 1969 kada je rođen najuspješniji vozaš Formule 1!
Doduse ja sam mislio na Ferrari tj. timove ali nema veze :devil: moze i ovako :devil: :devil:
Vi to ozbiljno?? Kako vas je lako zapalit ko ovce!!! :twisted: :twisted: :lol: :lol:Quote:
Originally Posted by hercules
Al ipak, skalajte s tom dussa prichom o MSu, we AAAAAALL get the point by now... :roll: :roll: :roll: :P :P
1 post FAbia, pa 1 Hercules, pa 1 post FAbia, pa 1 Hercules, 1 post FAbia, pa 1 Hercules... A sve na istu temu :roll: Al ste zanimljivi, u p.m, :P Za to imate private, chat, messengere... Ili da otvorite posebni topic?? ;)
Nismo se popalili nego eto ti pokreces nesto sto veze sa vezom nema, a ja bih zaista bio srecan kad bi se malo svadjali ko je bolji vozac nego ajde sad v nemate argumenata pa cutitee. Sto se tice postova ako mislis da spamujem grdno se varas :devil:
Patuljko, imamo pravo jer pričamo za naslov ovog topica a ne pričamo za naše privatne obaveze!
http://www.rennsportnews.de/f1streck.../brasilien.gif
http://www.formula1.com/photos/190x1.../d03bra688.jpg
Evo, došao je kraj, poslednja staza u ovoj godini! :( :cry:
Staza Autodromo Jose Carlos Pace u Interlagosu koja se vozi 24 oktombra donosi nešto novo kao što je nadmorska visina od 700 metara a tamo motori teško dišu tako da gube i do 10% snage, staza se vozi u supotnom smjeru od kazaljke na satu koja nije omiljena među vozačima.
Prošle godine ovdje se dogodilo pravi bum, trka je prekinuta u 54 krugu zbog kiše koja je padala a i ove godine čeka se oluja tako da Bridgestone ima prednost kad je u pitanju mokra staza.
Dužina staze je 4 309 metaram 71 krug i 305,909 km!
Prošle godije pobijedio je Fisichela, drugi je bio Raikkonen, treći Alonso, Coultard, Frentzen, Villeneuve...9 su došli do cilja, 9 su imali kvarove a 2 su se sudarili.
Najveća izmjerena brzinaje 315 km/h (R. Schumacher 2002) a prošle godine R. Schumacher ponovo je bio najbržiji ali samo 289,6 km/h jer je pala kiša!
Rubinjo nema sreće, uvijek se nalazi ponešto da ga zajebava a vidjećemo ove godine.
57% kruga prelazi se punim gasom, potreban je dobar ulazak u krivinu a važna je i izlazna brzina!
2003: G. Fisichella (Jordan)
2002: M. Schumacher (Ferrari)
2001: D. Coulthard (McLaren-Mercedes)
2000: M. Schumacher (Ferrari)
1999: M. Häkkinen (McLaren-Mercedes)
1998: M. Häkkinen (McLaren-Mercedes)
1997: Jacques Villeneuve (Williams-Renault)
1996: Damon Hill (Williams-Renault)
Prognoza:
Rubinjo
Schumi
Montoya
Button
Da prosle godine senzacionalna trka po nevidjenim lokvama kad direktor trke pogresno dodijeli pehar raikonenu jer nisu vidjeli da je fizikela prvi prosao. Pomjerise je na kraj kao da izbjegnu jake kise ali izgleda dzabe su je pomjerali. Ferrari bi trebalo trijumfalno da zavrsi sezonu nadma se taman kao sto je i poceo :devil:
Ja bih volio da ima kiše jer Schumi je Bog kiše!
Ove godine, Bridgestone je bio puno bolji od Michelina.
Među najboljim bolidima je Sauber jer koristi motor, mjenjaš i vješanje od Ferrari GF2002, plus koristi Bridgestone tako da ima šanse da bude bolji od MC Larena i Williamsa.
:devil: ako pane kisa ili ne pane svakako mislim da ce Ferrari pobiijedit tj. MSH ali bice interesantna borba izmedju renoa i BAR-a za 2 poziciju u konkurenciji konstruktora mada baru treba 2 boda i sve je rijeseno. Inace nista spektakularno ne ocekujem, da nece ko izbacit mozda nove bolide na stazu za iducu sezonu ka sto je meklaren daleke 1997 izbacio one 2 srebrne strijele tada sa Hakinenom i Kultardom??!!!?? :devil
Ne more, kakve nove bolide.
Ferrari u 2005 ulazi sa ovogodišnjim bolidom, mislim da je to u redu.
A ako padne kiša, Sato neće vidjeti cilj jer on nije normalan!
A ja se taman ponadao da cu vidjet nesto senzacionalno na kraj :devil: a Ferrari moze i sa F2003 ga nastavit kad ima ovakvu konkurenciju :devil:
Hahahaha slobodno.
News:
U Sao Paolo pada kiša;
Button ostaje u BAR - Hondi!
E procitah za Buttona sad na sajt, ko zna kako ce se to odraziti na njegovu karijeru sad, bice tesko pronaci motivaciju da vozis u timu iz kojega si skoro bio otisao. Mislim da ova presuda ove komisije moze lose da se odrazi na njegove voznje!!! A vi??!! :devil:
Ne, njega boli *****, on je mlad pa mu je isto.
Vidjećeš da će bit bolji, sve bolji i bolji i mislim da je jedini naslednik Schumija!
Pogledaj sto se desilo sa Montoyom, Ralfom, Trulijem zbog losih odnosa u timu. Bojim se da ce ga ovo pokopat. A sjecam se da je top speed na poctku napisao u vezi njegovog ulaska u formulu jedan bio je veliki naslov "U formulu prije sexa" ima je nekih 18 godina kad je vozio F1 :devil:
Popularni događaj The Race of Champions ove bi godine (4. prosinca) trebao biti posebno zanimljiv jer će se jedan nasuprot drugoga naći najbolji vozači iz dvije najteže automobilističke discipline na svijetu. Iako se vozi na Loebovom domaćem terenu, Francuz je uvjeren kako će većina gledatelja doći zbog M. Schumachera, odnosno njegove sveprisutne karizme, ali se nada i respektabilnoj podršci njegovih fanova. «Ne možemo često gledati rally i F1 vozače jedne protiv drugih na neutralnom terenu. Bit će to sjajan show. Rally vozači se lako adaptiraju zbog vožnje na raznim podlogama, a F1 vozači su vrlo precizni. Bit će uzbudljivo», kazao je Loeb. Uz Loeba, rally svijet će predstavljati i legenda Colin McRae te dvostruki prvak Marcus Gronholm, a i NASCAR će biti zastupljen s dva vozača: Jeffom Gordonom te Jimmie Johnsonom. Uz pojedinačne dvoboje snage će odmjeravati i nacionalni timovi pa će tako uz Loeba u francuskom timu nastupati i poznati vozač Jean Alesi. Automobile osiguravaju Citroen s pobjedničkom Xsarom WRC, Peugeot s modelom 307 WRC te Ferrari s izvrsnim modelima Modena Challenge pripremljenima u Maranellu.
Hmm svidja mi se ovaj poduhvat, jedva cekam ovaj dogadjaj nadam se da ce prenositi ovo :devil: