Sa srecom povratak kuci, Bugi!
Jesu li ti rekli zbog cega se razvila ovako jaka upala pluca?
S obzirom da si mlad i zdrav...
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Printable View
Sa srecom povratak kuci, Bugi!
Jesu li ti rekli zbog cega se razvila ovako jaka upala pluca?
S obzirom da si mlad i zdrav...
Kažu da sam "legao" 23.12. kada su mi preporučili a ne 29.12. kada sam morao da bi bila duplo lakša.
Izmorenost organizma, nije bilo lako.
Ustani iz kreveta, šetaj do auta, vozi, čekaj na red za krevet za terapiju po par sati, svaki put zima jer grijanja nema, pa onda leži dok prođe terapija isto zima, pa nazad kući, pa kiša, pa bezvoljnost da se jede poslije svega toga...
Sve po malo i između dva nalaza (22.12 i 29.12) razvila se ogromna upala. Za samo 6 dana.
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...9b9f618c8a.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0ea3c0639e.jpg
odje su sati bitni, a ne dani.
U covjece kako je brzo napredovala upala ovo je strasno [emoji33]Bugi svaka cast sto si i psihicki jak ,mene je uznemirila tvoja prica sa bolesnikom koji je preminuo , to je jako traumaticna slika i uznemirujuca jos si prisutan cijelo vrijeme njegovih zadnjih vapaja za zivot [emoji3525]
Послато са Mi A2 помоћу Тапатока
Dobro se ne grozis opustenosti u ispijanju dojcerica uz nonsalantne konstatacije susjednom stolu kako Corone nema i da su je izmislili Gejts, Mask, Masoni, i da je Zemlja ravna ploča.
Sent from my ELE-L29 using Tapatalk
Kakav smo narod, treba te grozote snimiti i svaki dan emitovati na nacionalnoj tv, možda konačno nekima dođe iz guzice u glavu...
Sent using Tapatalk
Baš tako, ja, koji sam koliko-toliko razunan po pitanju korone, drugačije gledam na korenu od kada sam odgledao dokumentarac na RTCG i likove koji se bore za život i dah na respiratorima...
A koje Medo_Je odje pojedini kukaju sto jos imamo policijski cas i sto ne mogu da putuju van CG [emoji849]
Takvima dzabe 1000x snimaka. Do glave je. I naravno do drzave koja ne kaznjava redom svakoga. Instagram profili puni snimaka iz "tajnih" kafana a brojimo preko 700 umrlih od korone.
Bugi se sa 35 godina rastavljao od zivota a narod i dalje fura pricu to samo stare tangira. Neka se oni paze jebe mi se idem ja da setam a nama mladima nece nista bit.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Grozota po bolnicama je uvijek bilo i biće,ali ljudi treba da znaju da ovo bas i nije za zaebanciju,bila je eto ta emisija na Rtcg,ali ovo sto Bugi piše je po meni prava stvar,samo mi je zao sto mnogo više ljudi ne može da pročita njegovo iskustvo sa koronom,iako je mlad covjek u pitanju,no eto dok nekoga ne snadje ne vjeruju ljudi...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bugi svaka čast. Podrška i brzo da ozdravis.
Za ove sto se groze valjalo bi samo da ne dodju u situaciju kao ti. Ni oni ni neko im bliznji.
Ova zatvorenost na neke stvarno lose utiče.
Sent from my SM-A715F using Tapatalk
Bugi nije “iznosio” nikakve detalje u smislu strucnjaka, vec je samo napisao sto je sam, na svojoj kozi, iskusio!
S obzirom kakav smo narod, nazost, trebalo bi da imamo “live stream” iz bolnica da narod shvati da ovo nije gripa i da postoji razlog zbog cega je cijeli svijet, takoreci, stao i zbog cega su uvede preventivne mjere!
To sto si se ti potreso jer je Bugi napisao sto jeste, najmanji je problem! “Snowflakes” tipa ti, u ovom trenutku, su najmanje bitne! Nauci, prihvati i shvati da se veliki broj ljudi svakodnevno bori sa virusom kojeg smo mogli makar donekle iskontorlisati samo da je narod slusao preporuke strucnjaka, a ne sup*ka i teoreticara zavjera koji svoja istrazivanja obavljaju u wc dok vrse nuzdu!
p.s. valjda zaspes nocas od ovog prevelikog stresa! A ako ne zaspes nocas, be brini, umor ce te stici sutra, pa ces zaspati!
Sent from my iPhone using Tapatalk
@Bugi
Srecan izlazak iz bolnice, i dobrodosa doma.
Dobro si napisa za bubrege i zheludac, samo bih ti doda jos i jetru. Moja topla preporuka je domaca kozja surutka i tablete na bazi Silmariona, odlicno su se pokazale, a sve na prirodnoj bazi. Controlocom si pokriven, samo bi ti jos valjao Iberogast, prirodan a vrlo blagotvoran za zheludac.
Koliko ces jos biti na pronisonu?
Uopšte ne mogu da shvatim ovu priču oko maski...niko nije rekao da treba da odeš u šumu i da staviš masku dok sam šetaš, niti da dok voziš svoje auto unutar njega nosiš masku iako si sam, ali da li je moguće da ne razumijete koliko je bitno kad prolaziš ulicom Slobode a pored tebe prolaze ljudi sporadično trči, trči pa čovjek, da imaš masku pravilno stavljenu na nos i usta jer se može desiti da pokupiš virus od prolaznika koji je kinuo na metar isored tebe i da samo udahneš, ili ti vjetrić donese viruščić do tebe! Sa maskom taj rizik smanjuješ! Niko ne može tvrditi da se ne možeš zaraziti, ali svakako je bolej smanjiti rizik makar za mali postotak! Ne shvatam što vama "antimaskerima" nije jasno u ovome?! Isto kao što mi nije jasno kako ne razumijete da kada duvate u mene bez maske ja osjećam vaš dah a kad stavite masku smrdite sebi?!
P.S: Bugi, drago mi je da si kod kuće i vjeruj mi da sam i ja i svi ostali ili u startu bas zabrinuti za tebe! Ali eto tvoja mladost je u ovom slucaju odnijela pobjedu i neka drugima bude nauk da je iak mirovanje i ljekar najbolji nalin da sačuvamo život :)
Ljudi i dalje ne kapiraju da maske funkcionišu samo ako ih svi koriste. Neće maska previše da pomogne da ne pokupi virus onaj koji je nosi, ali drastično smanjuje mogućnost da zaraženi čovjek izbaci virus u prostor kuda ljudi prolaze, uključujući i otvoreni prostor.
Da ponovimo (primjer se odnosi na kontakt dvije osobe koje su blizu jedna drugoj):
Ako ne nose ni zdravi čovjek ni onaj sa kojim dolazi u kontakt, šansa da se virus prenese je skoro 100%.
Ako masku nosi zdrava osoba, a ne nosi je zaražena, šansa da se virus prenese oko 70%.
Ako masku ne nosi zdrava osoba, a nosi je zaražena, šansa da se virus prenese je oko 5%.
Ako obje osobe nose masku, šansa da se virus prenese je 2%.
Naravno, ako se drži odgovarajuća distanca, sve ove procente treba revidirati u skladu sa tim, a ima tu i drugih faktora. U zatvorenom prostoru je veća šansa da se ovi procenti postignu, u otvorenom je veća šansa kad su gužve u pitanju, malo manja kad ima poprilično ljudi, najmanja kad ima malo ljudi.
U svakom slučaju, poenta je da će uzalud neko da nosi masku ako je u tome usamljen. Zbog toga mi je nevjerovatno kolika je količina sebičnosti prisutna kod ljudi koji neće da nose masku, i kolika je nesvjesnot prisutna kod onih ljudi koji kažu da će oni da rizikuju i da ih boli uvo za sve. Kad bi rizikovali samo svoje živote, niko im ne bi zamjerio da rade šta žele. Posebno se ističu ljudi kojima je potvrđen virus, ali se oni dobro osjećaju i dosadno im je kući i lagano izlaze napolje, nose ili ne nose masku i ponašaju se kao da će svima virus da padne lagano kao i njima.
Ili vizuelno za one koji ne žele da čitaju.
https://www.youtube.com/watch?v=bdSz...ature=youtu.be
Ko je rekao da bilo ciji zivot nije vazan?
Stvar je u tome da se ne prenosi tako lako kao sto vi govorite.Pa bio sam u prostoriji s' osobom koja je bila Covid pozitivna,diro sve stvari kao i ta osoba prico na razmaku od 1 - 1.5 m bez maske pa se nisam zarazio.
Radim u ugostiteljskom objektu,znate li sa koliko ljudi sam dnevno u kontaktu .Ljudi koji nece da stave masku,no je drze ispod brade.Pricam s' njima na smijesnoj distanci,diram razno razne predmete koji su ti ljudi dirali.Niste u pravu,preplasili ste se kao grlica i vjerujete da vas na otvorenom ljudi mogu zaraziti kao da ste se ljubili s' njima a ne prosli pored vas
Koliko si samo tvrdoglav, ali zadnja rečenica je tačno ono što sam mislila, ti ne vjeruješ u koronu. Ti radiš u ugostiteljstvu i džaba svi naučnici i sve, džaba su školu učili kad evo ti sve znaš.
I onda takav kao ti mi kija ulicom, dodje dijete dovati rukicom nešto dje si ti kinup i ćao. Jedan neodgovorni ugrozi mnogo odgovornih.
I mi se čudimo što imamo ovoliko zaraženih. Što smo najgori u Evropi. A svijest nam je takva, najgora.
Ne znam kako nije jasno da se niko nije "isprepadao" nego imamo drugačije živote. Mene apsolutno ne zanima koliko je bilo ko drugi spreman da rizikuje svoj i tuđi život - to je njima na dušu i obraz.
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk