Sa kućom u HN si već na pola miliona. Nije ni da nisi paraš
Printable View
mi smo presli iz kuce u stan jer je dojadilo taksiranje
cim su djeca krenula u skolu sve je palo u vodu - do tad je bilo iole OK, ali onda krecu treninzi, rodjendani, nijesu vise 7-17h (kao u vrticu) itd itd
baas previse vremena (a i para) ode da vozenje i dovozenje
plus je sve taman toliko daleko da ako im je obaveza 1h si "osudjen" da ih cekas jer nemas rasta kuci ici pa da se vraces...
i to ako je manja kuca i plac :P :)
Vala sam rodjen u kuću i u istu živio 30ak godina i to je kuća u jedan od najmirnijih djelova Nk, prošle godine preša u stan, mislio sam nikad ne bih to moga, ali ništa specijalno, nekad se čuje ponešto u komšiluk ali ništa spec, možda zbog toga jer TV piči stalno :D
Manja je zgradica u pitanju, to jes
Što manja zgrada to bolje, mada i tu postoji rizik od retarda u komšiluku ali je dosta manji.
Možda je do manje zgrade, nemam iskustva pa da mogu da tvrdim.
@mercy bio sam ja i prije na 6-7 min od svega u grad u kuću kad sam bio, navika čitav život na noge nije to u pitanju, ali okolnosti se mjenjaju :joy:
samo treba zivjet u manje gradove - tu je sve dostupno ovijek na 5-10 minuta :D
ja sam prvih ~20 bio u stanu, pa ~15 u kucu i sad miksam...
kuca je zakon u pogledu "slobode" cak i kad je na selo
stan je zatvor iz sadasnje perspektive :D
Kotor je depresija teska nije ni slucajno sto je tamo ludnica
Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Pogodan sigurno, oblaci teski kisa... mrak citava zima im je takva a 300 metara dalje sunce sija :)
Pa...slažem se da zimi nekako depritišće,eli vidiš nadležni za bolnicu očigledno nisu o tome mislili.
Bem ti zivot ispadoh paras, a da nisam ni znao [emoji28][emoji28][emoji28] moram poc do banke, mora da je ova 0 na racunu greska [emoji28][emoji28][emoji28] ne smijem onda definitivno pominjat kvadrature nasljedja, isoasce da imam vise para od Mila [emoji1787][emoji16][emoji16]
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Porez svake godine sve skuplji i skuplji?
Skace non stop, jer porez ide korak uz korak sa monstatovim procjenama kvadrata. Akonto njihovih procjena, uprave prihoda opstina vade porez.
Nama je npr razlika izmedju 2024 i 2025 bila 150eur, tj 150 vise placeno u 25oj
Sent from my SM-S928B using Tapatalk
Zbilja, kad će bit obračun poreza za ovu godinu? Obično je online bivalo do kraja aprila, a sad evo kraj maja i ništa.
Prošle godine su se porez obračunavao u odnosu na prosječnu cijenu kvadrata 1810 eura. Ove godine kontam da će porez biti 10-15% veći.
Ja sam to platio ja mislim
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
[emoji625] Lokacija: Glibavac, Nikšić
[emoji843]️Mirna i zelena zona, idealna za porodični život i uživanje u prirodi.
[emoji843]️U neposrednoj blizini Brezovačkog mosta, na svega 5 km od centra Nikšića.
[emoji845]Na prodaju građevinsko zemljište koje predstavlja odličnu priliku za izgradnju porodične kuće ili vikendice u prirodnom okruženju.[emoji845]
[emoji536] Odlična lokacija
[emoji843]️Parcela se nalazi direktno uz glavni put Nikšić – Glibavac, što omogućava lak pristup tokom cijele godine.
[emoji269] Površina zemljišta:
[emoji736]️Ukupno: 2.645 m˛
Građevinsko zemljište: 1.520 m˛
[emoji424] Mogućnosti gradnje:
[emoji843]️Spratnost: P + Pk (prizemlje + potkrovlje)
[emoji843]️Zauzetost parcele: 0.3
[emoji843]️Izgrađenost: 0.6
[emoji843]️ Infrastruktura i pogodnosti:
Gradski vodovod
[emoji843]️Uređena okućnica sa puno zelenila, koja pruža mir i privatnost
[emoji383] Cijena: 45.000 €
[emoji3513] [emoji2388][emoji2394][emoji2396][emoji2393][emoji2396][emoji2396][emoji2393][emoji2393][emoji2397]
#matnekretnine [emoji1666][emoji736]️
Jel glibavac zato sto poplavi?
Dio jedan samo
Tu es mon hero.
Sad krece od Juna . Ja bas danas napokon odoh da zavrsim kucnu zajednicu da ne placam full porez bez potrebe kao prosle dvije godine . I ovaj mi odstampa karticu i bjese na nju za 2026 i rece nije josh zvanican i prekriza ga hemijskom
Inace raste svake godine , vidjeh danas da ce mi za 2026 bit 7-8e skuplji nego prosle godine . A prosle godine je bio skuplji 20e u odnosu na predproslu
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako to ide za kucnu zajednicu... razmisljao sam da se razvedem zbog poreza :)