Stivi , je li tebi pistalo u opela kad se ne vezes ? Cini mi se da si me jednom upozorio ...
Printable View
Stivi , je li tebi pistalo u opela kad se ne vezes ? Cini mi se da si me jednom upozorio ...
vezite se ljudi:http://www.youtube.com/watch?v=2SWAG6mqXXQ
Da, lampica ce da gori.
Za kolko se moze dovest Nissan 350z u nerandzastoj boji, u fullu. Uslov da je u odlicnom stanju, ne udaran. Kolko bi ispa sa dadzbinama svima i registracijom?
Kabriolet ne dolazi u obzir.
Info je za druga koji bi da ga parkira.
Koja godina?
Srednja neka. Da nije prestar a ni premlad.
Cijene su od $12 do $16...2003-2005.
Prevoz, oko $1500...carina i sve to - oko 3500 eura.
Zed je brutala. 3.5 je jedan od najboljih motora ever made.
Pa onda se vise isplati u CG ga uzet. 2 u tendere imaju po 15 po njegovoj prici, muka mi je da listam.
Brutala je auto. Samo nemam para za NJ. Eo ga nagovaram da ga uzme, ne bi li ga ja vozio ponekad. :D
Ali cuj, motor trosi, prosjek 14-16.
Normalno da trosi. Toliko trosi clio sport.
A ovo je druga liga. :D
Pitanje za fabiju. Na ovoj slici ces prepoznati auto, ali mene interesuje, cemu sluzi ovo sto je zaokruzeno?
To je kamera koja ti prati oci, i ako gledas lijevo-desno vise od 3 sec (a ne naprijed), svira, beeepuje, vibrira....
Vozio sam LS460 (i 600hL ali ovaj nije imao to) i RADI bez problema.
P.S. LS ima dvije mane:
buka vjetra sa otvorenim siberom
i TC je spor pri kretanju, ne engedzuje odmah pa osjetis minimalni bump.
Ja mislim da su to rijesili ovogodisnjim redizajnom.
kakva gospoda!
Evo malo NJEGOVE instrumentable:
http://www.imagebanana.com/img/af6q0709/Slika469.jpg
8 SPEED LEXUS tranny:
http://www.imagebanana.com/img/8wkt7clc/Slika470.jpg
na vektru shto vozi majka ne radi klima , upalim je i odma pochne da mi pada obrtomjer , oce da se ugasi , jedva ostane upaljen , i jedva se vuche po putu... e sad , ja nisam siguran ali mislim da se odavno nije dopunjavala klima ( nemam pojma shto se tu dopunjava valjda freon). mozhe li bit da je samo do toga , da se dopuni freon valjda ?
Ne, nego imas problema sa ventilom ler gasa.
Da stvarno.....
Ljudi ima, li kakve razlike kad su na auto alu felge ili celicne, posto su celicne teze pretpostavljam da ce se imat loshije ubrzanje?
teze felme poboljsavaju ubrzanje ?
lol
i, sto je teza felma i veci tochak to sporije ubrzanje, treba vishe snage da se zarotira ta masa :)
I sto tezi tocak, to zajebaniji volan...
To ubija i upravljanje, understeer...
Ma minimalno, ali tu je...
Nikoliko. To je posljednji korak koji treba da radis.
Za pocetak:
- Izvadi sva sjedista
- Ubaci kadicu na vozacevo mjesto
- Skini sve tapacire
- Skini instrument tablu sa sve CD playerom, kontrolom klimatizacije, drzacem casa...
- Sve zvucnike, elektroniku i sisteme za spustanje prozora. Prozore fiksiraj carbon fiberom.
- Promijeni volan
- Rucicu mjenjaca
- Stavi carbon fiber prednju i zadnju haubu.
- Skini kompresor od klime
Kad sve ovo odradis, kupi lighweight tockove, koji su preskupi, i spreman si da izvuces MAX iz svog auta :)
ne bih se slozio da nikako ne znachi... kod manjih auta (hot hatches) svaki kilogram pomaze.
npr ako uspijesh da skinesh ukupno 10 kg sa felmi (ukupno) to ce napraviti vecu razliku nego 30 kilograma iz unutrasnjosti vozila.
Tipa imas fabricke debele petokrake felme 18tice...i umjesto njih stavish 18tice il pak 17tice OZ ultraleggera koje su po komadu lakse 2 do 3 kg. Itekako se osjeti.
Zato FWD auta na drag trkama imaju neke smijeshno male gume i felme naprijed.
i maxerice jedne da se uzmu ako moze..
e da ..i 1 far skines a na njegovo mjesto stavis KAjEN pecurku!
15-45 ks..zavisi od motora
ne idem na vwvortex..samo audizine :P
kad smo kod audija generalno, slucajno saznah da masu ljudi skida osigurach od servotronica ...radi preciznijeg upravljanja i boljeg feedbackA... LOL
probacu sjutra koliko je :D
Audizine je jos gori od VWvortexa.
To su komirani ameri koji su dobili banane na VWvortex pa su otvorili zine.
Daj samo mi reci da si nasao tu infu na audizine.
P.S. tamo ide i Balsa...
P.P.S. dobices gresku, mozda ne OBD ali...
4 eura i 60 centi Forch Throttle body sprej i na ciscenje...
10 minuta posla.
I svi srecni (mozda, ako je blokiran od prljavstine)...
hvala !1!!!!
Ufatih desetak krugova na kruzhni brzih, tj do granice da ispadnem i chini mi se da je pocheo motor poslije zadnjeg da shtuca, kao da sam na rezervu, tj da hvata vazduh. Je li moguce da sam za toliko potrosio ono shto je bilo u njemu i, od naginjanja u kruzhni, nije mogao da povuche iz rezervoara, iako sam imao bar 30L josh?
nemoguce ako si imao toliko u rezervoar
Prvi put mi se desilo, a i kazaljka mi je pala, jer je bash nakrivljeno auto bilo... Ne znam shta je drugo...
Probaj opet na kruzni, ali u suprotnom smjeru.
Bravo. Fala na odg.