Za njih je Guca nacin zivota.
Mislio sam poslati ovu sliku CDM-u, jer oni objavljuju ovakve stvari.. no reko, komunalna policija radi posao ka u knopr pa nece biti problema..svaki trud je uzaludan.
Printable View
Evo gledam, čitam i ne mogu vam se čudom načudit. Kada ste zadnji put prošli korzom bilo kojeg primorskog grada? Mislim koje godine.
Ljudi žive na taj način od sezone. Na šta liči Budva i svaki primorski grad u sezoni. Izgleda ste se baš primili na Monte Karlo.
Ajde ne sprdaj se, izađi pa pogledaj naše penzionere šta prodaju ne bi li preživjeli. Ajde ne brukajte se.
Ne pomože ni referendum kekekeke
Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
Ali bi isto lijepo bilo da makar jedno jedino mjesto na crnogorskom primorju sacuvamo od toga kica i pokusamo da ne napravimo vasariste od njega.
Tako je, tamo đe ne dolaze ljudi, jedino to.
Nasi penzioneri sigurno nemaju za Nis da tamo prodaju skoljkice, zavjese i razne dzidza midze.. Mislim da je pitanje penzionera u ovom kontekstu potpuno deplasirano.
Ali ajde da ti pomognem i kod penzionera. Kada bi ovi ulicni preprodavci smeca zakupljivali standove koji su namijenjeni za takvu prodaju, onda bi se barem jedan euro ulio preko lokalne u opstinsku kasu a samim tim i u drzavni budzet iz kojeg se isplacuju penzije.
"Ajde ne brukaj se" si uputio nekom ko ukazuje na anomalije. Konkretno vasariste i primitivna seljana nije i ne moze biti slika Perasta!
Ja stvarno ne znam đe živite vi, evo opet kažem.
Uporedite bilo koje naše primorsko mjesto sa onim sa Hrvatskog primorja pa onda da pričamo. Mora da ih je nagrdio ovaj izolovani slučaj. Ali na druge anomalije ne ukazujete. Ipak je malo mnogo zar ne.
Posto ti zivis na primorju, evo ukazi na neku, da vidimo. Siguran budi da nece bit manje osudjena od ove. Ovo je nesto sto drzava ne smije da dozvoli, ali eto dozvoljava, na zalost. A kakav je tek gadluk setalistem od HN put Igala.
Šušanj, svake godine opština poruši lokale koji se naprave na plaži i najavi izgradnju cjeline, svake godine dobiju dozvole i naprave nove. I tako iz godine u godinu.
Kamenolom Volujica se nalazi na 300 m od grada. Tu inače izvozimo sitni kamen i erozivno djelujemo na Volujicu koja je inače pošumljavana zadnjih 40tak godina.
Lokali koji se nalaze na plaži novo izgrađeni, hamburgerdžinice, pljeskavdžinice itd itd.
Plaže koje su uzete u zakup i koje se nanose bagerima, jer Bar inače nema gradsku plažu uređenu nego se ide na okolne.
Do prije desetak godina kanalizacija se izlivala na gradsku plažu tamo je bio sproveden kolektor.
Ovakvih slučajeva đe ljudi prodaju suve smokve koje stoje po dvadesetak dana na suncu i kokice iz aparata malo je reći sumnjivog izgleda da ne govorim.
Parfemi, majice, knjige, kukuruzi. Maslinova ulja i domaće rakije.
Luna park koji svake godine se naseli između stadiona i plaže i koji poslije desetak dana vonja na urin u prečniku od sto m. Ali plaća komunalije.
Itd itd...
Prodjoh kroz Rafailovice prije neki dan....neki indijanac je ladno ispred zgrade "parkirao" čamac...zauzeo 5-6 mjesta...
Susanj i Sutomore su vrh turisticke ponude, kako ne treba.
U Kotor na rivu, kad dodje brod evo ti onih garavih sa naocarima, i raznim gadget-ima svakom ko prodje tura pod nos svoju smrdljivu robu. Kakav docek!? A 20metara stoji komunalni policajac samozadovoljno u uniformi i posmatra kao terminator ko izlazi iz taksija, oce li kojoj sijevnut guza..itd.. Motori se i dalje parkiraju na setaliste, ali ako se zaustavis autom na minut oce da ti oci izvadi.. Anomalija koliko hoces.. O guzvi da ne pricam.
Ali za razliku od Susnja u Kotor 5 komunalnih policajaca da rade svoj posao bi izmijenili sliku za jedan dan.
Ovđe sve što se radi pravi se od danas do sjutra. Samo neka su zdravo. Poslije mene potop.
edit: Mcs, nije to za komunalnu. Te se stvari regulišu na drugi način. Podigne se nivo svega, a ne samo policiju uvedeš.
U Veneciju sam vidio na par mjesta likove koji pokusavaju nesto prodati. Ali njihova komunalna je stalno aktivna, tako dok je meni stigla pica njima je stigla komunalna i za 2 min zdravo djaci. Niko te ne vuce za rukav daj 10centi, oces da ti gatam, imam original naocare ili te zadimi svojim smecem od rostilja...
edit: Kod nas je najveci problem mentalitet. Svak od nas je bar jednom vidio kako se baca iz auta u pokretu plasticna boca ili bilo kakvo smece.. bitno je ocistiti svoje a smece baciti u tudje, a ovaj opet iz svoga izbacuje u trece dvoriste.. Ali zato kad se predje granica, onda se zvaka za svaki slucaj proguta.
Da se ne lažemo ovđe se mlate silne pare na dozvole. Čak i od prigradskih plaža šta su napravili zakupci to je sprdnja. Nikakvog plana, nikakve mjere, a o estetici i o uklapanju u ambijetalnu cjelinu? Viša nauka za nas.
Taj koji prodaje džidža midže je višak gdje god su sređene stvari.
Suveniri su prica za sebe! Da ne budem pogresno shvacen, ne smetaju meni amblemi i obiljezja Srbije, ali mi je potpuno nenormalno da na vecini standova ima vise takvih suvenira nego sa motivima CG! Kakva je to logika?!
Sent from my LG-H840 using Cafe Del Montenegro mobile app
Najgori su na tivatskom aerodromu!!! Preko onog nema!
Taksisti su posebna vrsta sramote.
Ne znate vi sto cine dileri turista po autobuskih i zeljeznickih stanica. E kakvo je to pesnicenje, sakacenje, komacenje i makljanje.
Tu se mozete naslusati najnevjerovatnijih kletvi koje se upucuju medjusobno i najkreativnije ukombinovanih psovki dje se pominju polni organi, clanovi uze i sire familije i raznih neknjizevnih glagola.
Turisti neprijatno, ne zna sto ga je snaslo...
A nemojte, treba viđet scenu kada mlada lijepa strankinja prolazi kroz autobusku u Sutomore u ovo vrijeme kad sezona nije još počela. Paščad se sklanjaju sa ulica, neprijatno im.
E da, kružni tok Sutomore, pješački prolazi Sutomore, Šušanj... ???
Trebala sam to ranije odraditi, sad ne bih toliko razmisljala. Glupa glavo.
turistička ponuda određuje turistu koji ti dolazi....tako da se nemamo što žli, one koje zovemo svojim činjenjem oni nam dolaze! Da se ja što pitam, samo ono što je isključivo crnogorsko bi se serviralo turistima, ako im se ne dopada neka idu tamo đe im je bolje i ljepše! Počev od hrane, preko suvenira i do muzike! Noćni klub je noći klub to je druga priča ali kafanica u kojoj se služi morska riba a iz zvučika trešte ceca i seka je nenormalna ponuda:)
Počinje opasno na živce da mi ide 'mrtva uš' tandem O.Dragojević-Džiboni...
a i Šobić...
Ajde ova dvojica, ali sto Sobic Krle?
Uskoro! na vašim ulicama i prometnim raskrsnicama
https://68.media.tumblr.com/14379c1b...0j2yo1_500.jpg
Nervira me povjetarac, tj. zavjesa koja "klepeće"
A nervira me i to sto sam, opet pJan i nemam zivota da se ustanem i zatvorim prozor.
Sad samo ostaje nada da me nece promaja ubiti tokom noci...
#ramen
Sent by CDM app
/end
Danas me bas nervira sto niko danima ne zove da trazi nista i sad kad se raspadam, svima nesto treba.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nerviraju me i ovi ljudi koji zive na principu "sve za 1€".
Sent from my iPhone using Tapatalk
Upravo je pedijatrica pitala sestru mi:
-KASLJE LI BEBA SAMA?( Sto god to znacilo).
Ne, no majka kaslje umjesto nje.
Debil ili narkomanka?
Svako li je doktor, ambisalo se...
Sent from my Redmi Note 4 using Cafe Del Montenegro mobile app
Uh pušti, ni oni ne znaju đe udaraju. Od posla, mislim.
Sent from my Redmi Note 2 using Cafe Del Montenegro mobile app
Ima li ko da kaže onim ljudima što smišljaju reklame za drogerije i kuću hemije da su im reklame odvratne i da ne valjaju ništa i da ih je prosto mučno slušati.
Onaj govor odvratan i onako glupi razgovori među likovima u reklami. Katastrofa!
Sent from my SM-G930F using Tapatalk