Svaka chast Djokovicu. Covjek igra kao opsjednut, i jednostavno je najbolji ove godine.
Printable View
Svaka chast Djokovicu. Covjek igra kao opsjednut, i jednostavno je najbolji ove godine.
E to mi je najinteresantnije bilo sinoć u ionako preinteresantnom meču. Kakav tenis, ludilo! Do skoro je Novak lipsavao po terenu dok je Rafa odavao utisak da bi bez problema mogao da odigra nekoliko mečeva zaredom. Znači, Đoković je nevjerovatno popravio fizičku spremu i puca od samopouzdanja, koje mu je tako falilo do skoro, i evo vidimo što momak radi. Bukvalno maltretira redom sve igrače.
Sad ide dio sezone na šljaci pa da vidimo kako će se tu stvari odvijati. Ako Novak osvoji i Rolan Gaross onda nema sumnje u to da će vrlo brzo postati i No. 1. Mada je na šljaci Nadal reklo bi se izraziti favorit.
djokovic je spasio mec u trenutku kad je gubio 5:1 u prvom setu, osvojio je tri gema zaredom posle toga i na neki nacin pripremio se za ono sto sledi. ranijih godina, ili bi pustio da set sto pre zavrsi, odnosno da bude 6:1 za nadala ili bi predao mec zbog zdravstvenih problema, vise to nije slucaj. cuh nedje da je ovaj teren u majamiju posle sljake najsporiji, odlicna priprema za naredne turnire.
bio nekad.. nadal više nije isti poslije povrede i velike pauze koju je napravio! nije to onaj igrač koji je kondicijom lomio fedexa na vimbldonu.. prvi put kako gledam nadala, a gledao sa mnogo mečeva, sam vidio onu scenu kad bukvalno drži se za koljena i ne može da dođe do daha!!
P.S. federer je trenutno daleko i od ovakvog nadala,a i ne treba pominjati đokovića koji igra sezonu života, tako da ima sve šanse da, ako izdrži ovaj ritam, dođe na prvu poziciju.. i tu se konkurencija završava..
Nadal je poslije povrede osvojio Monte Karlo,Rim,Madrid i Roland Garros za redom,a onda i Wimbledon i US Open,a na tvrdoj podlozi ni ranije nije bio toliko dominantan a ipak je i tu pobjedjivao i Djokovica i Federera milion puta..A po vama Nadal kad god izgubi mec,on nije vise onaj stari :D
Ako ne osvoji turnire na sljaci,onda mozda i mozete tako da pricate,ali vidjecemo :P
Tačno tako Eragon. Favorit je na šljaci i to izrazit sve dok ga neko ne dobije.
Svaka čast na pobjedi. Nadal je ionako psihički nesalomiv, to je još jednom pokazao. Dobiti ga u igri gem za gem tokom tri i po sata, to je stvarno fenomenalno. Čovjek jednostavno mora da igra dobro i mentalno jako da bi pobijedio Nadala. Đoković to u ovom trenutku ima. Samo da ga zdravlje posluži. I njega i Nadala.
ATP lista:
1 Nadal, Rafael (ESP) 12,870 0 21
2 Đokovic, Novak (SRB) 9,700 0 20
3 Federer, Rodžer (SUI) 8,550 0 22
4 Mari, Endi (GBR) 5,545 1 20
5 Soderling, Robin (SWE) 5,420 -1 24
6 Ferer, David (ESP) 4,600 0 23
7 Berdih, Tomas (CZE) 3,900 0 26
8 Verdasko, Fernando (ESP) 2,925 1 26
9 Melcer, Jirgen (AUT) 2,660 1 24
10 Monfis, Gael (FRA) 2,600 1 20
--------------
16 Troicki, Viktor (SRB) 1,790 1 27
38 Tipsarević, Janko (SRB) 1,100 6 2
p.s novak ima veliku sansu da stigne nadala,jer nadal sad brani oko 7000 poena koje je osvojio prosle godine !
edit:
copy-paste mondo:
Nadala sada očekuju odbrane titula na svim turnirima na šljaci na kojima je učestovovao 2010. godine, dakle u Monte Karlu, Rimu, Madridu i na Rolan Garosu. U to vreme, Đoković je igrao polufinale Monte Karla (360), četvrtfinale Rima (180), četvrtfinale Srbija Opena (45), dok u Madridu nije ni učestvovao, pa je potom igrao četvrtfinale Rolan Garosa (360).
a jos ima kvins+wimbledon
Inace,ni Federer ne brani mnogo poena na sljaci,Monte Karlo nije igrao,Rim-2.kolo,Madrid-finale,RG-cetvrtfinale...a posle toga Wimbledon isto cetvrtfinale...ako se i on malo popravi bice zanimljivo :P
ajde predpostavimo da rafa osvoji tj odbrani svih 5 titula na sljaci (monte karlo, madrid, barselonu, rim i rolan garos) + uzme kvins i vimbldon na engleskoj travi
znaci ako u svim tim trofejima (osim u barseloni500) bude pobjedjivao djokovica u finalu, nole ce ga preteci i postati i zvanicno svjetski broj 1
matematika je jasna
nadal jednostavno nema prostora za osvajanje novih poena zbog obaveze da odbrani iste, za razliku od novaka
ps
slazem se da ne treba otpisivati federera (a ja bih dodaoi mareja) pogotovo kad krene trava
Pa, mislim da nije u redu da se necije lose fizicko stanje smatra pozitivnim. Tako je djelovao i protiv Berdiha, tako bi i protiv Federera, da se uslo u 3. set... Momak izgleda katastrofa na terenu. I previse se znoji...
A da vidimo kako stojimo sa deduktivnim zakljucivanjem...
Novak je terminator, razbijac, ubjedljivo najbolji teniser na svijetu... A opet, na AO je igrao protiv Luzera i Rekreativca, sto se tice ozbiljnijih protivnika. Na IW je opet igrao protiv Rekreativca i onda finale protiv Jugador Ganador-a, kome je to bio prvi turnir nakon relativno ozbiljne povrede. Ganador je dobio prvi set. To je uradio i u Majamiju, a mec je izgubio, a isto tako je mogao i da ga dobije. Znaci, teski mecevi, sa OCIGLEDNO poluspremnim Nadalom, a tobos je kralj harda...
Na sljaci... Hm, svi nesto predosjecaju da je i tu Nole zvek... Hm... Evo mi odmah pade na pamet Almagro. Pa Dolgopolov. Pa... Ako ih izbjegne Novak, eto ga Rafi. A Rafa... Hm, vjerovatno nije vise onaj stari. Ili ce biti?
A onda ide W, gdje ce VJEROVATNO Rafa biti nabildovan samopouzdanjem, Rekreativac gladan makar polufinala, Berdih i Soderling napaljeni, domaci takmicar Luzer...
Zakljucih da kralj harda se muci na svojoj podlozi protiv Rafe, a treba da ocekujemo da ce na Rafinoj, gdje je on ubjedljivo najbolji igrac u istoriji, pokazati jos bolji tenis?! O.o
Ne zanosite se ljudi. Bice Nole 1. kad tad. takav je sistem bodovanja. Ali je problem sto se nece dugo zadrzati na prvom mjestu. Bar ne preko godinu dana. Zadrzavanje preko godinu dana na tom mjestu je nesto sto je jedino uspijevalo najvecima iz ovog sporta. To sto su radili Rafa, Federer, Sampras, to su bili vanzemaljski rezultati... Sve sto Nole osvoji, naredne godine treba da brani. Ko sto sad pricate za Nadala... E pa mozete misliti kakvi necovjecni rez su potrebni da se covjek zadrzi ovoliki period na mjestu br 1.
ps. Ja sam sinoc zaspao nakon odgledanog seta i pol. Vjerovatno jer je bio "strasan" mec, kako komentarisu neki ovdje... A tacno se nesto kanim da izbrisem ovih 7-8 gb, da mi ne zauzimaju prostor. valjace za neki dobar mec izmedju e.g. Granolloresa i Ferera.
pps. Noletu svaka cast! Nije dozvolio da ga ponese euforija, nego je vec danas objasnio gdje je on u svoj toj prici. Nije to kurtoazija, vec covjek zna da, da bi bio bolji od Rafe, treba da ga pobjedjuje i na sljaci. I samo takvim razmisljanjem i moze da ga nadmasi... Jos kad bi radio na smanjenju psovki i onih gestikulacija kad pogrijesi... Ali dobro, covjek je. Uz dosta vrlina, mora da ide i po koja mana.
to je to
nadal nespreman, federer rekreativac, marej luzer... nole ustvari ni kriv ni duzan obara rekorde, udara standarde... muski tenis na najnizim granama u istoriji..
al nije sve tako crno.. uvijek mozemo da uzivajmo u magiji granoljersa i stahovskog
Hehe, bas tako.
Skoro procitah da je danski sahovski velemajstor Bent Larsen svojevremeno izjavio: "Ja nikada u zivotu nisam pobedio zdravog protivnika", naravno aludirajuci na to da su mu porazeni protivnici uvek imali neki izgovor zasto su izgubili. ;) Inace, zvali su ga "hladnokrvni ubica na sahovskoj tabli".
Elem, Novak moze komotno da izjavi: "Ja nikad nisam pobedio zdravog, spremnog, ozbiljnog tenisera". :D
Nadal je bio u shoku,uvalise mu djoku o.O
Ja se evo upravo vratih sa rekreacije. Dva sata odlicnog tenisa, po prelijepoj proljecnoj noci. Uzivanje. Ti? povrijedices prs nedje od tastature :p
Normalno, salim se (za povredu prstiju), ipak si uvjek ok sagovornik...
Radi se o tome da je ocigledan pad forme kod Noletovih direktnih suparnika. To ne vidi samo onaj koji ne zeli. Nije samo Nole pobijedio Mareja. To su uradili i svi ostali. Nije Nole razbucao Federera. To je uradio Nadal... Nole je ipak igrao teske meceve sa rekovalescentom Nadalom, na svojoj podlozi... A eto i Conga povrijedjen. Delpo... Sjecate li se Noletovog Conge? :D
Godine 2008 je Nole potukao nekoliko jakih imena, koja su te godine igrala u odlicnoj formi. Krajem 2010 godine Nole ne osvaja niti USO, niti turnir u Londonu. Finale su igrali Rafa i Fedex. Nije to tako davno bilo. Da je bilo prije npr. Godinu-dvije, pa da kazemo da su oni proslost, a ovo je Noletova era... Ali nije to tako davno bilo.
Ja se izvinjavam svima jer govorim cinjenicama i sto volim da gledam Llodru, F. Lopeza, Delpa, ..., prije Djokovica.
Rekao sam necu vise,ali ovo je jace od mene,dobro je da su Rodzer i Novak prosle godine igrali dobro dok je Nadal sve zivo osvojio na sljaci i VImbldon potom,a Del Potro nije bio povrijedjen...
Nadal je 5 mjeseci bez titule,naravno zbog lose forme je to...
I evo gaaaaaa. Izmamio sam povratak velikog sagovornika :D
Samo da kazem da se Novak pridruzio Federeru,Samprasu i Agasiju kao jedini koji su uzeli Ozi,Indijan Vels i Majami u jednoj sezoni.
Pridruzio se Kurijeru,Cangu,Riosu,Samprasu,Agasiju i Federeru koji su uzeli Indijan Vels i Majami u jednoj sezoni
Pretekao Del Potra po uzastopnim pobjedama,Del Potro ima 23,Novak sad 26!Nadal ima 32,Federer 41
24:0 na pocetku sezone,Lend je imao 26:0,Mekenro 39:0,on je nedostizan,Rodzer brojao do 17
Pretekao Mareja po broju Mastersa sad ima 7 ne racuna se tu Masters Kup,jos 4 i stize Samprasa,cisto da vidite koliko su to masivne stvari
22 titule u karijeri,pobjegao Davidenku jos,sve je blizi Hjuitu i Rodiku
Ne ubacuj Davidenka, Hjuita i Rodika u istoj recenici s Noletom. Dobri teniseri, ali na kraju ce biti daleko iza Novaka. Novak mozda skupi titula koliko njih trojica, zajedno.
onom recenicom nisam mislio nista uvredljivo. Jednostavno, lijepo je bilo vidjeti da i njega neko moze da dovede do toga. Ne znam zasto mislis da je Nadal fizicki nespreman igrao ovaj turnir. IW ok, al ovaj nije. Za pet dana pocinje sljaka, mislis da bi Nadal sebi dopustio da doceka sljaku nespreman!? A brani 7k bodova i prvo mjesto? Ako je iko izmoren u teniskom svijetu trenutno, onda je to Novak. I fizicki, da ne govorim psihicki. Emotivno praznjenje polse svakog finala...
Sto se meca tice, Novak ga je pobjedio njegovom igrom. Nadigrao ga je sa osnovne linije, nadtrcao ga je, stizao je sve (ne)moguce. 40 vinera spucati Nadalu u 3 seta? Plus je bio dobar na mrezi.
Nadam se da nece svaki njihov mec biti do iznemoglosti. Lijepo je to publici ali znamo sta je bilo posle Madrida 2009, otisli obojca u k...
Vidjecemo sta ce biti na sljaci.
http://www.bbc.co.uk/blogs/jonathano...on_number.html
http://bleacherreport.com/articles/6...novak-djokovic
Nadal: Novak će biti broj jedan
Ne mogu reći da mi je jedini cilj u životu da budem prvi na svetu. Očekujem da će me Đoković prestići za mesec ili dva, bez i malo sujete kaže trenutno najboji teniser na svetu Rafael Nadal
TRAŽIO je osvetu, a dobio je novi poraz. Ponovo posle osvojenog prvog seta. Rafael Nadal samo je slegao ramenima posle drugog neuspeha u dve nedelje od prvog pratioca na ATP listi. Španac nije uspeo da zaustavi seriju pobeda Đokovića, koja ga kao vir vuče ka drugom mestu.
- Očekujem da će Novak uskoro preuzeti prvo mesto. To je najnormalnija stvar, osvojio je dva velika turnira i jedan grend slem. Biće broj jedan za mesec ili dva - uopšte nema dilemu aktuelni vladar svetskog tenisa, iako se sezona seli na šljaku.Nadal brani mnogo poena na svojoj omiljenoj podlozi, a prve bitke za čuvanje osvojenih teritorija kreću u Monte Karlu, gde je šest puta zaredom trijumfovao.
- Sve zavisi od mojih rezultata. Ali, Novak ima lepu priliku da me prestigne do leta. Ne mogu reći da mi je jedini cilj u životu da budem prvi na svetu. Želim da osvajam turnire i održavam dobru formu. Sasvim sam zadovoljan nastupom u SAD, voleo bih da nastavim u istom tempu i na šljaci.
Drugi poraz u finalu od velikog rivala stigao je posle tri sata i 22 minuta bespoštedne borbe. Bio je to meč koji je podsetio na one legendarne između Nadala i Federera.
- Volim ovakve okršaje, ali ništa nije ostalo u mom telu! Pet, šest puta sam promenio majicu, vrućina je bila nesnosna - istakao je poraženi, a obožavateljke u Majamiju se nisu mnogo bunile na njegovo presvlačenje. - Publika na Floridi je možda i najbolja na svetu, uvek naprave fantastičnu atmosferu.
Nije Rafa još doživeo prave šampionske ovacije, jer je prethodno još dva puta poražen u finalu. Treću sreću sprečio je Đoković, pa Španija još nema tenisera koji je uspeo da pokori ovaj prestižni turnir.
U to se uklapa i komentar španske „Publike“ koja piše: „Jednoga dana Đoković će sigurno izgubiti meč, ali trenutno je to nezamislivo. Deluje kao stena, fizički i psihički je jači od rivala. Rafa Nadal definitivno sada ima samo jedan problem koji se zove Novak Đoković“.
Večernje novosti
Пилић: Новак може на врх пре US Opena
- 05. април 2011. у 05.18http://www3.serbiancafe.com/cir/vest...akpilicvrh.jpg
Бивши саветник Дејвис куп тима Србије Никола Пилић финале између Новака Ђоковића и Рафаела Надала гледао је у Минхену.
„Новак је направио нешто што је јако тешко учинити. Ова титула је потврда титуле у Индијан Велсу. Знао сам да ће бити тежак меч, али нисам имао представу ко ће га добити. Надалу свакако није мило да изгуби два меча заредом од великог ривала. Освојити Аустралијан опен, Индијан Велс и Мајами, па то је сјајно. Мислим да је то успело само неколицини играча у последњих 50 година. Новак је направио тениско чудо”, сматра Пилић.
После два Мастерса у Америци следи повратак на европску шљаку.
„Новак је свестан да ће му сада бити 10 пута теже него на бетону јер је земља омиљена Надалова подлога. Ипак, једна ствар је ту битна, а то је да Надал брани много поена. Шпанац зна шта га очекује у наредна три месеца. Новак такође има солидан број поена из тог дела, али мислим да неће имати проблема да их одбрани. Никада није био ближи првом месту”, каже Пилић.
Победама у прва три месеца сезоне, Ђоковић је бацио рукавицу великом противнику у лице. Битка за прву позицију на светској листи биће епског карактера.
„Разлика између њих у поенима још је велика, али ако Надал не буде играо барем приближно као прошле сезоне на шљаци, биће му јако тешко. Монте Карло, Мадрид, Рим и Париз, па онда Вимблдон, то је много поена за одбрану. Не буде ли играо добро, та разлика ће се истопити. Врло сам конзервативан када су у питању прогнозе, али мислим да бисмо могли да видимо ту велику битку за прво место на летњој турнеји и турнирима између Вимблдона и US Opena. Новак је силно напредовао”, поручио је Пилић. (Блиц)