Originally Posted by
Massaro
Taman smo tu i završili prošlu prepisku u vezi remonta i modernizacije M84 tenkova sa prostora SFRJ.
Zato što sam zbog ovog podebljanog zaključio da je tvoje pisanje poput površnih izvještaja sektora za moral. Možda ostavi dojam kod Bluemoon.
Svi slovenački i hrvatski M84 prošli remont i modernizaciju????
Kad? Dje?
Ko je radio za Slovence remont njihovih tenkova? Modernizaciju neću ni pominjati.
Ne može se čačkanje oko stabilizacije i punjača nazvati remontom. To se može i u kućnoj radinosti.
Za Hrvate znam da su 2013 godine ušli u neki projekat generalne revizije ili remonta. Da je cijena bila oko pola miliona eura po tenku, da su 4-5 tenkova godišnje uspjevali remontovati. Ali ne znam dokle su stigli jer su firme iz holdinga Djuro Djaković redom odlazile u stečaj.
U Djuri Djakoviću su se sklapali M84 tenkovi, imaju svu potrebnu dokumentaciju, ali recimo remonte motora na M84 radio je samo FAMOS iz Travnika koji je odavno u stečaju. Mogli bi još Rusi da rade remont motora.
Zašto je propao pompezno najavljivani posao remonta kuvajtskih M84 tenkova koji su svi do jednog sklopljeni u Djuri Djakoviću.
Pa zato što ne ide to baš tako, kako je nekad funkcionisalo.
Za generalni remont treba novca,obrtnih sredstava, kadrova, oživljavanje tehnologije...
I kad se sve obezbjedi i uradi generalni remont, pokloniti sve to Ukrajini, da Rusi sve to z*****ju, a Ameri će dati kredit.