Pa brate ja pitah gore za atmo benzinjaru i ti rece da bjezim od tog motora, koliko sam ja shvatio :)
Printable View
Pa brate ja pitah gore za atmo benzinjaru i ti rece da bjezim od tog motora, koliko sam ja shvatio :)
koji je to motor u pitanju
vidi imas lose atmo benzince ali vecina su ok
N52 3l v6 sto je isao u F10 od '10 do '11, posle ga je naslijedio ovaj moj 2.0T sa 4 cilindra.
koliko ja pročitah manje više svi benzinci sa direktnim ubrizgavanjem znaju da budu prilično zaebani za održavanje, pogotovo BMW i fauve grupa
dizne i pumpe su skoro isto skupe kao za dizele itd, aj to i nije problem zamijenit ako ti auto vrijedi 20 hiljada pa aj da uložiš iljadu dvije ali kome ćeš ga prodat za nekoliko god kad mu cijena pane na 5K a svi će znat za probleme do tad
oces da kazes da je najbolje uzet ljekses sa 2GR-FE/FSE i da te dragi Bog vidi?
da, mada i onaj 2JZ nije loš majku mu :D ( + 2JZ-GTE paše na šaraf..ijao)
kakva je to motorcina kukuuu
kod nas josh uvijek dizel kolo vodi...
Malo se ispričah sa servisom u Voli i isti mi iz topa rekoše što se tiče F10, benzinca i to slobodno što jačeg. Dizel je drastično skuplji za održavanje posebno zbog naše glibave nafte.
PS, pohvale u odnosu na Rokšped što su bili ljubazni pa mi provjerili 3-4 auta za koja sam im izdiktirao broj šasije, za DŽ sve naravno uz sve moguće konsultacije i savjete (tumačenje grešaka i slično). Logično naravno jer ću isto to auto koje dovedem servisirati kod njih, dok u Rokšped ne bih žvake više kupio a kamoli što jače...
Sent from my P10+ using Tapatalk
uzmi benzinca sestaka i poyyy
inace to sa naftom nema veze s mozgom osim ako ne mijejnjju filtere
Brže se prljaju filteri - brže se mijenjaju - u krv su.
servis radis svakih 15000 i poyyy
ides u dojcen i uzmes 5-6 komada za par godina
nije nafta toliko prljava
mozda ima vise sumpora i stetnih materija za zivot
Nemoj biti toliko siguran u njih, rodjak mi je servisirao njegov BMW, hocu fino da nabildaju racun ali da rijese problem su slabi. Mnogo jeftinije je prosao u Mostar u ovlasceni i rijesili mu problem. Inace su mu isto pricali nafta ne valja i zato dimi auto u leru sve dok nije promjenio dizne svih 6 u Mostar dok su u Voli tvrdili da je do nafte a da su dizne OK. Toliko o njihovoj strucnosti.
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
U Voli ti je litar ulja za menjač 60€ il 70€
X 8-9 litara pa vidji, plus ruke [emoji23]
Kolju sa cijenama... mislim da je mali servis oko 400e (bmw 3)
Nisam siguran u njih naravno ali u poređenju sa Rokšpedom i Ljetopisem su zlatni, to je činjenica. Što se cijena tiče copy/paste BMW servisa u evropi, na svaki račun-predračun ti dio daju sa serijskim pa se provjeri.
Što se ulja u menjač tiče pitah ih danas, vele na svoju inicijativu možeš inače BMW kaže lifetime? Mišljenja?
pa jeste lifetime jer te getribe toliko i traju. 90-100K
Sigurno.
Proizvodjač menjača zh ko li je, kaze na 60 il 80 hiljada... bmw kaze lifetime al sam razmisli ulje kakvo je posle 100 il 150 hiljada....
Gledam upravo, na 100k se uglavnom slažu na bimmerfestu, ja ću eto 80 hiljada gledati da mijenjam iz razloga što će meni trebati dosta vremena da naguram 100k pa bolje prije... Btw, litar OEM ATF-a je oko 50$... :)
zasto bi sipao oem?
Koje aftermarket?
zavisi od getribe
valvolin castrol i td
samo treba znat tacnu oznaku
npr tojota koristi jedno ulje za sve modele mjenjaca inkluding cvt
WS ATF world standard
u efel litar 16 eura
u usa 8 dolara
pravi ga i valvoline i odlican je
oem ws pravi idemitsu
Meni su sipali sad Ravenol cvt blabla, nisam ni gledao koje ne OEM :D
Nalećeh na jedan 535d, nisam ni razmišljao o tome motoru ali ubode mi oči cijena a i kako izgleda na slike + 170k prešao. Prodavac veli tip-top, bez ulaganja, ima car-pass sertifikat (neki sertifikat u Belgiji, zna li ko šta više o ovome, je li to nešto kao TUF u Njemačkoj?) Viđećemo šta kaže VIN provjera u Voli, ako bude redovno servisiran odluka je pala :)