HRV
- Bez OIB-a ne mozes osim za pravna lica ali ne znam koje su sve spletke oko toga
SRB
- Pravno lice moze
- Fizicko lice ista stvar kao u BiH, treba ti barem prijava boravka
ALB
- No idea
Printable View
Nije iskljucivo da ce i proci jer znam neke ljude koji imaju racune tamo a ne ispunjavaju zakonske obaveze.
Ipak ne bih se igrao sa tim jer ce i u RS dio BiH kad-tad doci na naplatu sve oko poreza a vjerujem da niko ne bi htio da mu se magicno naplati porez na dobit i to rektroaktivno.
Na kraju krajeva @Bugi. Posto ti zeleni elektrikaner zaradjuje lovu sjedi u auto i otidji do Trebinja, nije daleko. :P
In albania you can buy an albanian who can open account for you, in his name and do any transactions you would like.
Nije ti predstavio komplet paket usluge :
Znači,za određenu svotu,dobiješ osobu koja otvori račun na tvoje ime,da ti punomoćje da raspolažeš sredstvima sa tog računa i pozajme ti oružje da lično ubiješ tu osobu i lopatu da ga zakopaš neđe.Od tad si jedini vlasnik tog računa.
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Sada mi zvuči malo normalnije :)
Šta mislite, da li banke u CG daju najbolje uslove za stambene kredite ljudima koji rade u državnoj službi, bez izuzetaka, u odnosu na druge ljude koji rade u privatnom sektoru, apsolutno bez obzira na to u kojoj je kategoriji privatna firma u kojoj rade i koliku platu primaju? Recimo da svi imaju na neodređeno i da rade tu gdje su preko pet godina.
Uglavnom da, ali zavisi kakva je privatna firma, IT firme koje rade sa bankama znaju da imaju dobre uslove. Zaposleni u bankama, Bemax, Zetagradnja... Ako se nije sto promijenilo u zadnjih godinu-dvije.
Tako je, ali to je tako glupo sa stanovišta rizika.
Recimo neko ko radi kod privatnika i lakše može da nađe drugi posao kod drugog privatnika, posebno sada kada je kadar u deficitu.
Kada radiš u državnoj firmi i ostaneš zbog posla, posebno sada kada je aktuelno prebacivanje u DOO , ti teško ili teže možeš da nađeš drugi posao.
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Konobari su deficitarni isto.Veli jedan čovjek što drži restoran da jedva nađe konobare a i kad ih nađe,90% njih ima uslov da budu NEosigurani!?!
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Nisu neke posebne kamate za njih.
Učešće i nivo primanja su determinišući faktor. Kod privatnih poslodavaca nije isto da li ti je poslodavac neko iz telekomunikacionih usluga, osiguranja, ili si zaposlen u neku STR ili firmu majneg prometa.
Kod privatnih firmi tj poslodavaca se sagledava poslovanje firme i da li može da ispuni načelo dugovječnosti (going concern). Dobar dio privatnih firmi iskazuje gubitke da ne bi platili porez, gomilaju troškove da bi izvukli keš koji daju na ruke i slično.
Kada tako postaviš stvari, stiče se utisak da su državne firme bolji poslodavac, jer neće poć u stečaj dok ove privatne godinama rade potkapiztalizovane. Gubici na sve strane, ali se plaćaju krediti i zarade. Ekonomski logike bez.
A sa aspekta rizika, je li bolje dat kredit nekom iz tvoje firme gdje svi rade po 5 godina osigurani, ili nekom državnom sekretaru kome je položaj oročen na 4 godine max, tebi svakako.
Vjerovatno godišnji informator o stanju po računima.
Podjes do banke i ugasis ga. I ja imam devizni koji nisu htjeli da zatvore, jer ima 1 eur na racunu koji su mi tamo refundirali. A da bih podigao taj 1 eur moram da platim 2 eur za deblokadu [emoji2357] Koju su oni nametnuli, kao zbog neaktivnosti. Ludaci
Sent from my iPhone using Tapatalk
https://forbes.vijesti.me/aktuelno/c...no-pet-banaka/
Opa, neki novi momenti.
Ko je to popio kaznu od 1% [emoji1787]
Poslato sa pisaće mašine S24 x2
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Zamisljam bankare kao:
ocemo li da uradimo ovo, ovo i ovo sto ne bismo smjeli, povecacemo dobit za 20-30% a biti kaznjeni 1%. Hahahaha.
Ukrali zeni kartice, i prije nego sto smo uspjeli da prijavimo kradju i blokiramo, contacless su uspjeli da skinu u jednoj transakciji 480e.
Prijavili smo hipotekarnoj odma kradju i transakciju. Moj stav je da je greska hipotekarne sto je na contactless nacin prosla transakcija od 480e jer takva vrsta transakcije uopste ne bi smjela da se desi u ovom iznosu?
Cekamo rasplet charge back zahtjeva, ali svakako mislim da je hipotekarna duzna da nam sama nadoknadi sredstva, bez obzira na rasplet charge back zahtjeva?
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Cudo da je to proslo, a dje je iskoristena kartica?
To moze biti online kod trgovca koji nema 3ds
Mislim da ne moze preko 40 bez pina.
Stornirace to. I oni imaju neka osiguranja za kradju kartica… odmah u poslovnici prijava i zahtjev za storniranje
Sent from my iPhone using Tapatalk
Nadam se da ces kolega rijesti sa bankom.
Sreća je ako mojoj supruzi ukradu karticu,nece imati sto da potrose,ako je posle 10-12 dana u mjesecu [emoji23]