Originally Posted by
Cranox
Aj vala da govorim u svoje ime.
Bas bih volio da mi neko kaze sto je to dobro u tom filmu pa da uvazim misljenje i opravdam ona tri eura sto sam dao za kartu.
Je li dobra Lejdi Marijana koja jase preko citave Engleske sa hobitima na ponijima da se bori protiv Francuza?
Je li dobar onaj premake dana D koji nikakvog smisla nema?
Je li ok onako ljigavo inputirati da je otac Robin Hooda, commoner, napisao Magna Cartu iako je to dokument vlastele i za vlastelu? Ako je vec skinuo helanke neka skalaju onda sa dobrim liberalom u 12 vijeku i veselim socijalistickim rajem u servudskoj sumi koji nam se sprema u sequel-u.
Je li ok da scena gdje Robin Hood treba da dokaze baronima za sto treba da se boreda traje onako kratko dok se neke bitnije i nevaznije odlazu u beskonacnost. "zdravo momci ja sam robin hood, iz kraja tu, vidite sta sam iskopao"
Cemu ona komika sa kraljem u bitci sa Francuzima? i instant flashbekovi. zatvori oci, vidis li? I probudi-me-poljupcem na plazi.
Ne trazim da se istorijske cinjenice postuju slijepo ali bitka na plazi je toliko nerealna po svakom svom ciniocu da je to malo degutantno.
Od ovog filma sam ocekivao najvise ove godina, zato me je mozda i najvise razocarao. Neko je zapao u zamku istoriski potvrdjenih cinilaca pa se ispostovala Ricardova smrt u Francuskoj i iskrcavanje Francuza za vrijeme Dzonove vladavine, ali tu podudarnosti prestaju i sve mi djeluje izmanipulisano zbog nekih bezveznih ciljeva. Ali tako to i biva kad se pise/brise/popravlja scenario. Ovaj Robin je samo formalno izasao iz helanki.
i majka mu stara nema svaki konj u Engleskoj motor u guzicu. (btw posle povratka Ricarda iz ratova procentualno najmanje engleske vojske bilo je na konjima jer je cijena skocila za 300%)