Ček, kapiram li ja dobro da su gradili bez građevinske dozvole? :D
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
Printable View
Ček, kapiram li ja dobro da su gradili bez građevinske dozvole? :D
Sent from my ONEPLUS A6013 using Tapatalk
https://youtu.be/m49YKUDhlcM
Bas je lijepo ispalo. Zbog raznih bitangi i stoke trebalo bi uvesti video nadzor jer ce odma divljaci da lome.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Lijepo je ispalo jer je ova šuma sađena u srećno vrijeme... Lako je u takvom ambijentu dva poligona poperit, niti je neka investicija velika, a znači dosta.
Znaci ne valja
Jeste baš lijepo ispalo, nismo bili tu ali ću noćas djir tuda jer živimo pored.
Ali odmah mi upada u oko d aj emalo drveća, baš baš prorijedjeno, mora se zasaditi dosat drveća još i trebalo je odmah.
Hoće li ikad doći na red uređenje staze kod 13 Jula ili svi moramo da idemu u tološku? :rolleyes:
Pretpostavljam da je sad ponovo na redu Zlatica, pa onda opet Tološi. Onaj dio kod 13. jula vapi za uređenjem. I drveća je duplo manje nego prije dvadesetak godina jer su se drva lomila od snijega i vjetra i sušila su se od vrućine, ali nijedno uklonjeno stablo nije nadomješteno. Drveća ima dovoljno samo po obodima staze. Ako ono uopšte može da se nazove stazom.
Kod 13jula je sve privatno..
4S - Samo basket Srbina spasava :D
https://i.ibb.co/287QM6T/123.jpg
Komšo veli stiga' u Podgoricu. Pa može li ovo... QQ
https://podgorica.me/vijesti/1355
Rekonstrukcija Njegosevog parka.
https://www.cdm.me/drustvo/pocinje-u...ice-podgorice/
https://www.youtube.com/watch?v=H02GdJuZxa0
https://www.youtube.com/watch?v=R0gr...ature=emb_logo
Previse je ovo betona za park velicine Njegosevog,on nije veliki park,jeste za nase uslove,ali staze su presiroke,sadrvan prevelik i od betona a ne recimo od drveta,staze oko fontane isto prevelike i previse betonizirane,"kruzni tokovi" glomazni,park bi ovim rjesenjem postao “hladan”,previse "simetrican",nekako sterilan,bez duha i spontanosti,previse “fensi”.Njegosevom parku treba prije svega posmuljavanje od Blazovog do Moskovskog mosta,nove staze ali ne sire od 1m i treba nam prije svega borba protiv vandala,jer sve je uzalud bez toga.Pod plastom rekonstrukcije i renoviranja Njegosev park ce postat hladan,betonizovan,kao onaj preko puta Hiltona.Njegosev park je jedno od kultnih mjesta u PG,mi starijih i znacajnijih nazalost nemamo koliko god to tuzno zvucalo.
Sto se tice setalista uz Moracu isto misljenje,ta strmina nije ovako velika na projekiciji kao u stvarnosti i ne znam kako misle da ubace to siroko glomazno betonsko setaliste a da ne naruse urbanu prelijepu divlju ljepotu kakvu ima PG a rijetko koji glavni gradovi imaju u svijetu.Korito Morace u uzem gradu ima prelijepo korito,ovim setalistem ono bi bilo unisteno,trajno devastirano.I ne znam sto se nidje ne sade smokve i sipkovi po cemu je PG poznata bila,jer i voce se sadi kao dekorativno zelenilo u svijetu.
Ma kakvi, sve treba u beton, ove klupe sve maknuti, jer to nije za nas
Meni je i dalje nerealno da se sa idejom šetališta ne podstiče izgradnja restorana uz Moraču i lokala što je zapravo najvažniji dio.
Kome je do restorana ima ih dosta po gradu,parkovi,obale,treba da sucaju mir,tisinu,da se sacuvaju takvog vida komercijalizacije.
Jos da reknem,da ta ulaganja treba da se "isplate" nekako tj. da sjutra to setaliste pored Morace ima svoje posjetioce,da bi ih imalo treba nesto uraditi od Skalina i plaze Galeb/Labud inace nece nikoga biti,kao sto sad nema.
Sto u sustini i nije problem tih mjesta nego mozgova ljudi koji vise vole da bleje po trznim centrima,kafe barovima,kladionicama nego da sjednu u park ili spuste se na rijeku.
Tako da na Skaline jedno od meni najljepsih mjesta u bilo koje doba dana nema nikoga,da je tamo neki nuklearni otpad razumio bih,isto ti je na prostoru oko Karvera,i tamo ima malo setaliste pored rijeke,amfiteatar,sablasno,tako da se odje ljudima pojedini sadrzaji uzalud i prave.
Na obodoma i uz rijeku i treba da postoji nekoliko restorana jer osim terase hotela podgorica i ambasador, to zapravo i nedostaje, a i koristi budzetima. Pa i Trebinje ima ljepšu ponudu primjera radi. Ja polazim od toga da je većina ljudi sa strane konstatovala da je Podgiria ne baš zanimljiv grad, a na nama je da promijenimo tu sliku. Prošetaćemo se 400 metara dugom stazom uz Moraču i što dalje?
Evo sad gledam prezentaciju za Njegošev park. Totalno bezidejno ali totalno.
Eto ima kafana, restorana, hotela, da ne moze da fali. Ja sam protiv komercijalizacije svakog metra grada. Treba ostavit mjesta i za one koji oce na mir da prosetaju, bez buke, guzve, talmbasa od muzike....E sad...prosetacemo stazom i sto onda?...Sjdenes u park i sto onda...rucas u restoran i sto onda.... Ja mislim da je ovo samo ocetak uredjenja obale Morace. Bar se nadam. i da ce to bit kako treba. Svi smo skloni da dajemo kritike, a bas smo strucni. Svakako da bi Podgorica trebalo da ima vise sadrzaja, akva par bi bio dobra stvar. Eto Ćemovosko polje, eto jezero vode na 40 metara dubine, ima resursa, nije da nema, ali malo para treba....Aj neka zavrse, pa da vidimo na sto ce izac.
Šetalište uz Moraču ne može biti loše, uz zelenilo, huk rijeke,... odmor. Doduše, onolike stepenice i dječija kolica ne idu baš [emoji16] ali dobro, to je takav softver koji ubacuje razne ljude.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Zašto Bemax mora svuđe da bude strateški partner? Svuđe su prisutni, od arhitektonskog nasljeđa, preko parkova, do evo rijeka. Kakva je njihova korist od ovih donacija?
Ne znam kakva im je korist, ali kao gradjaninu, apsolutno mi je nebitno. Svidjalo se to nekome ili ne, Bemax je trenutno najbolja gradjevinska firma, ne samo u CG, nego i sire. LIcno, ne bi mi smetalo da dobiju svaki posao koji grad ili drzava finansira.
Meni kao građaninu je izuzetno bitno. Jer džabe nema ni kod babe. Neko ti donira sada već milione eura investicija i tu ne treba ništa da bude čudno? Uvijek se nešto traži zauzvrat, samo je pitanje što i na čiji teret.
Pa, sto moze biti, po tvom misljenju?
Ne znam, bez da nagađam bez ikakvih dokaza. U svakom slučaju, bio bih mirniji da se angažuju redovnom procedurom kao izvođači nego da nam nešto doniraju.
Mozda vracu kakve dugove? :) A mozda i ne. Mozda ljudi stvarno oce nesto da poklone gradu, pa eto, daju besplatno svoje resurse.
Društveno odgovorna kompanija, isto tako je jedna kompanija poklonila pumpu da riješi problem kanalizacije (vrijednost investicije oko 10.000 €) u jednom naselju, bilo u novinama, lijepa reklama, društveno odgovorna kompanija. To što su tražili da im se oprosti dug od 24.000 € nije za javnost.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
Evo cu ja opet ko zla sudbina.
Bemax je napravio tri trake na izlasku iz mojkovca put ribarevina.
Radili ga 3 godine, 2km puta. Uzeli milione.
Prije 20 dana sam isao put BP i na najduzem pravcu, iz one kuce sam zamalo sletio sa puta. 20 ili 30m puta je propalo ka onim kucama. Vise od pola trake je potonulo preko pola metra.
Hvala ti na najboljoj kompaniji u svijet i u beograd
Ugasicemo i bemax hell, pa cemo doves neku NASU da radi ovo… jos malo
Sve ok, samo nemojte o bemaxu pricati kao o nekoj strasnoj firmi, posebno ne u regionalnim uslovima.
Prosjecna monopolisticka firma. U vecini slucajeva otranjaju posao.
Put za spuz poslije godinu se vec osjeca da talasa
Moze li kako Vukovic da bude dozivotni gradonacelnik? Toliko dobrih inicijativa i radova je imao da bi bilo suludo mijenjati ga. Probali smo i sa bic. stazama ali ne ide, brisi to. Valjda je covjek nasao i rjesenje za onaj incident kod Ljubovica
Jeste. Odlicno je to rijesio. Opstina ce prvo da potrosi 40 000 eura da zakopa onu rupu, pa oko 60 000 za park, a covjeku je dao vecu i skuplju parcelu.
Moze li da ostane i posto umre, jer niko to ne bi umio tako da rijesi
A eto se nagrdi malo ljubovića svi se pomamiše, a onamo kod vezirovog mosta ode pola gorice, niko ništa ne spominje u vezi toga. Oh svi mi volimo prirodu, ali samo preko društvenih mreža. Kako ovaj narod baljezga
Svako ima pravo na svoje misljenje.
Put ribarevine BP se vec osjeca kolicina vozila, nema godinu i po kako je zavrsen.
Isto tako i spuz. Kakve ima veze frekfencija vozila. Valjda se put pravi za bilo koju frekfenciju vozila i tezine. Posebno kad uzimas tolike pare.
Mojkovac BP, vec ti rekoh.... Naletio sam malo vecom brzinom, srece pa je "srednja zajednicka" bila slobodna, ili bi se parkirao covjeku u dnevnu....
Samo da podsjetim da je u poslednje vrijeme Posjo poceo da stvara paralelni univerzum. Kad sam ga cuo, mislio sam ajde... Ali sad vidom da je to zvanicni odgovor...
Ovaj put je kostao 5,6 miliona jer znam da smo na istoj ovoj temi raspravljali kako se povecala cijena za dvije godine za 2,1 milionQuote:
Tu plažu je prethodno koristio za lagerovanje materijala zbog rekonstrukcije puta ka Spužu, u poslu koji je od Države naplatio 3,5 miliona eura. Nedaleko od Rogama, a sa nepunih 200 hiljada je firma pomogla Glavnom gradu rekonstrukciju puta u Piperima, što je ozvaničeno na predizborno ljeto prošle godine", istakla je Mrdović.
Greska. Zavisno od kategorije puta. Zato na primjer imas one crvene tablice na kamione. TO su vozila koja po zakunu, prelaze dozvoljenu ukupnu masu vozila sa teretom i zato se pri registraciji placaju dodatni troskovi.
Da je Bemax idealan, vjerovatno nije. Ali kakav takav, najbolji su u CG. E sad, sto se kvaliteta tice, pa kvalitet svega je opao, i elektronskih uredjaja, i auta, i gradjevine,...
Pa dali smo za 22km puta 45 miliona, i dobili regionalni put sirine 6m.
Odlican posao