jebalo vas gorivo, vazda me srce otkine kad vidim ovaj aktivan topic. znate zbog cega :D
Printable View
jebalo vas gorivo, vazda me srce otkine kad vidim ovaj aktivan topic. znate zbog cega :D
aoooo smoriste!!! :D Nego oce li ova nafta ici dolje oganj u nju!?
dolje ?! pfff nesto ne vjerujem u obaljivanje cijena..poskupljenje vec moze da dodju u obzir.. :D
jezik pregriza :D
Hocemo poskupljenje!!!
A jel bog da sad ide zima pa mora skočit cijena nafti i benzinu :D.
cudi me sto to nije udarna vijest na dnevnik. posto svako malo jave "narednih 15 dana nece biti poskupljenja naftnih derivata"..ovo mi sve djeluje kao zatisje pred buru..
daleko bilo da jos ima i perpetuum mobile (http://en.wikipedia.org/wiki/Perpetuum_mobile), on je duplo bolji i od perpputima i periputina mobiloga!
jer ces na pun rezervoar da potoris pese centi vise nego zadnji put? :)
Kakav je ovo challenge za 500e? Prifalilo mi nesto pa eto da probam.
Nije za tebe.
Cao.
hm jos ne dodjosmo da vam auta ne trose nista ? cudi me .................
http://www.cafemontenegro.com/index....25&news=199327 Bice da je tako :)
A sto da nije... ja vjerujem da je tako, ljudi i dalje misle da smo u 90-im i da nam je gorivo isto kao tad...
Ja na koji god forum da odem, tj koje god drzave, uvijek bude price "jos ovo nase lose gorivo" tj svi se zale da je kod njih lose... Nama ovdje je prvo stucanje auta odma "ada gorivo brate"
ja vjerujem da smo prosjecni, tj da imamo gorivo nista losije nego vecina... sjetih se price jednog momka iz srbije, otvorio on rezervoar goriva, pogledao i rekao "pa dje je taj mulj?" on se jos iznenadio sto mu je u rezervoar gorivo a ne neki tecni katran... previse su price o losem gorivu napucane, tj sire ih samo ljudi koji koji su toliko kompetentni da majstoru daju da im sijalicu zamijeni kad pregori...
Moze biti ali ne mora da znaci.....Ali ako neko kaze da na Lukoil valja gorivo laze sebe pa druge....Nemam bord i kurce,palce ali kad sipam u moju laminu vise trosi a na neku drugi(Dekar npr) bolje radi,manja je potrosnja i bolje ide....
Luk Oil ima recimo najprljaviji plin. Mogu da vam pokazem na sto mi je licio filter kad sam sipao tamo.
Ja sam napisa neki dan da su mi tamo nasuli 40 litara a u bocu je ranije stajalo max 38. Neki dan sam ispraznio cijelu bocu i usuo 38.5 na petrol. Inače kad sam sipa na Lukoil nije bila prazna, još je imalo plina. To je razlog vjerovatno što troši više.
A kad sipam na Lukoil nikako ne ide i potrosnja je 1,2 litra veca,za plin ne znam jer nema sanse da bi to ugradio u moju laminu :) i ovako boba ne valja :)
vjerujes da imamo bolje gorivo od SAD i Kanade? :mrgreen: Takodje, meni je ovo kljucna recenica:
a zakon u svakoj drzavi moze drugo da propisuje...Quote:
Prema podacima sa liste koja se formira poređenjem zakonski dozvoljene količine sumpora i stvarnog stanja
btw, fabiola, koliko ono oktana ima u usa regular, a koliko premium petrol? :)
Gorivo nam je genijalno... Pa skoro napisah na sta mi je licio filter goriva posle nekih 15.000 km. Bilo je zivih unutra.
Na clia su mi dizne crkavale od tog chuda.
zato oni imaju losije gorivo od nas :mrgreen: A mi imamo 98 praaavih :D
Meni je na Dekar dobro gorivo i ona pumpa na Smokovac sto je(a kazu isto da je i plin tamo dobar) e i ova kod autobuske,svi se fale :) ali sustina citave price je da ovo gorivo k***a ne valja :)
Tamo sam sipao neko vrijeme (plin) i bio je OK onda su ga opet sjebali. Za benzin ne znam.
P.S. ja sipam samo Inino (trenutno).