[COVID-19] Situacija u Crnoj Gori
Quote:
Originally Posted by
Bugi
Ima li neko istraživanje koje pokazuje koliko % od vitamina D unijetog kroz tablete ostane u organizam?
Poslato sa Ultra Fold5 pisaće mašine
............ Ż\_(ツ )_/Ż............
Citao sam ja britansku studiju doduse ne koliko ostaje vitamina u tijelu. Testirali su doze od 30k dnevno na 6m periodu bez ikakvih posledica. Nedje sam pitao doktora davno oko preporucene doze 1000k al ne zna cija je to peeporuka. Inace je vitamin D vise hormon nego vitamin btw.
Elem, za vrijeme korone pio sam 10k dnevno. Znaci 2g sa prekidom od 2m u toku ljeta. To je jedini period u zivotu kad se ja nisam ni nakasljao ali bukvalno. Sigurno je i stil zivota mogao da igra ulogu ali ja ga nisam promjenio za vrijeme korone ni zeru. Inace sam bio vazda od sinusa nagrdjen, smrcav… Dal je vitamin D igrao veliku ili malu ulogu tek sam ja ponovo poceo sa istim dozama. Zaboravih da dodam da sam izimao protein kao dodatak ishrani svo vrijeme al 25g dnevno ne vise. I vakcinisan sa tri doze astra 2 i fajzer 1
Djeca su prelezala koronu ovih dana. Mladje sa nogu pa ekskurzija jos nedovoljno oporavljena pa ponovo 37 temp par dana sa kasljem ludackim al prodje. Drugo dijete uzgubili culo ukusa i mirisa stalno temp 37,1. I kasalj. Potraje to 7 dana. Ja i zena nista.
Sent आत्मन: