Pa ima goozice, bas me interesuju te cifre, sta one znace, kakve su to granice.
Sta je 3,0 a sta 8,0
Da sam negativan znam vrlo dobro
Printable View
ovo je tema o kovidu, normalno je da cemo svi da mislimo da se radi o antitijelima, nismo vidoviti da znamo o cemu se stvarno radi.
na kraju krajeva, o cemu god se radilo, negativan si na to sto si vadio.
cifre znace da imas manje toga sto si vadio od referentnih vrijednosti, sto bi znacilo da nemas dovoljno. ili rezultatom Negativan da uopste nemas to sto bi trebalo.
to sto se kolega nsx, da kazem, izletio sa njegovim tumacenjem pashi, ne znaci da je to relevantnije od onoga sto ti pise na nalazu.
Nije moje iskustvo, ali jeste mog brata od ujaka (1972 godište). Može li?
U decembru prošle godine je imao koronu (oko 15. završio u bolnici), nije bio na respiratornu, ali je bio na kiseoniku. Izašao je iz bolnice početkom ove godine, no do sada su ga vraćali dva puta u bolnicu da ga priključe na kiseonik. Jednostavno kao da pluća nemaju više isti kapacitet. Bilo kakav fizički napor i ostaje bez kiseonika.
Sent from my moto e5 using Tapatalk
To je ovo što stalno pričam, za ove drugove moje koji su 80 i neko godište, trajna oštećenja pluća i srca, ima puno mladih koji odleže i ne mogu da mrdnu poslije, kapacitet pluća plus oslabljeno srce koje ne može da postigne više bez lijekova.
Sent from my Mi 9 Lite using Tapatalk
Kad su mene moji pitali jesam li isao na kontrolu nakon zavrsene terapije, ja rekoh jesam.
-Pa kad si isao? - pitase me a vidim ne vjeruju mi
-Pa uzeo sam Andriju (sina) u ruke i prosetao tako sa njim jedno 10km bez ikakvih problema.
Ali zato se u novembru zabundam, za razliku od nekih odje.
@Bugi kakva je situacija, jesi li poceo da trcis? :)
Isto ti podji kod doktora, podmukao je virus dosta, bolje pregledaj srce i pluca detaljno.
Iako ti je stres test odlican:)
Ja sam dobio Koronu 18.12.2020.
Danas sam na 55-ti dan.
Mjerenje sprovodim putem sata/narukvice, koja mi mjeri otkucaje, kilometre i korake. Takođe imam kvalitet sna, koliko sm spavao itd.. Isto koristim već dvije godine.
Počeo sam funkcionišem tako što sam od prosječnih 800 koraka od kada sam izašao iz bolnice do kraja januara digao na 1200 koraka.
U feruaru sam prešao na 1500 koraka, dok sam prije 2 dana došao do 2000 koraka.
Napominjem da mi je prosjek prije korone bilo 10.000, znači nekad više a nekad i manje, ali to je bio mjesečni prosjek. Sada sam na 5x manje. Digao ništa nisam teže od 3Kg.
Što se tiče spavanja do korone sam spavao od 1 do 6 ujutru i to mi je bilo dovoljno.
Sada spavam par puta dnevno po par sati.
Oni koji su imali upalu pluća od Korone će imati posledice i nakon 3 mjeseca. Doktori su rekli da se kod svih pacijenata osjeća šum na plućima i nakon tri mjeseca.
Onima kojima je Korona zahvatila srce (upala srčanog mišića - miokarditis) predstoji dugo liječenje i pažnja od svega i svačega. Ja sam imao "sreću" da zakačim oboje.
Trebao bi za nekoliko dana da odem na kontrolu gdje ću vidjeti kakvo je stanje.
Ono što je interesantno je da su mi nalazi krvi kao u pilota (a bili su i prije Korone), pa kada bi se gledalo opšte stanje (po papirima) ja sam u odličnom stanju.
Bugi, tebi je vracena kilometraza :) samo izgledas zdrav na papire :)
Mozemo se nasaliti sada kada ide ka boljem.
Ja sam poceo da sumnjam da sam je prebolovao nekako stojeći kad sam vidio da posle 3km trcanja i 7km setnje svaku noc, odjednom nisam mogao 3 km pjesaka da se ne zadisem.
Ali opet, testirao se 8 puta, radio test na anti tijela, nemam ih ni mrvicu.
E sad ako sam toliko opao kondiciono za 5 dana teretane bez kardia ( a nemoguce je ) onda nek' ide zivot. :)
U tih 5 dana grlo me boljelo i kampovao sam u wc, i u tih 5 dana dva puta se testirao.
I jos se nisam kondiciono vratio za kardio nego se zadisem ka' da sam pola dana kopao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
I ja se brzo zamaram nešto u pm....
A nije mi pluća napadalaaa..
[emoji848]
Ista stvar mada mislim da tripujem jer ne idem na treninge od kada je pocelo ovo *****.
[mention]Bugi [/mention] Jesam prije neki dan. 0.86 [emoji23][emoji23][emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ja iskreno mislim da je to jedan od najvecih problema za mnoge... U istom sam sranju, poptuno sam neaktivan mjesecima a nisam navikao na to - potpuno logicno je da ce imuni sistem da ode u haos.
Ima 10-15 godina da se nisam prehladio bukvalno, a evo ovaj ponedjeljak me uhvatila preglada/grlo. U utorak odradih test i negativan je. Od tada sam se u potpunosti izolovao svakako za svaki slucaj a sutra cu da ponovim test.
@Bugi
Drzi se. Stvarno pakleno da se kod tebe odigralo tako. :(
Ja dobih otkaz zbog korone ako se to računa kao lično iskustvo ... mogao sam slobodno radit i bez čula mirisa jer bi mi to u toj firmi odgovaralo ali ja reko da se testiram ... da nekoga ne zarazim ...
Nisi samo ti.
Drug je morao radi žene da odmara i ne dolazi na posao 15tak dana iako se isti dan testirao i bio negativan, izguro je i to jer radi teske fizicke poslove pa se taman odmorio... Kad je dosla plata lagano su mu skinuli sve te dane i bilo neplaceno... Poslije dugo godina da mu tako urade, nije dobio otkaz ali je dao otkaz.
E pa sramota što se radi?! Valjda bi trebalo da firma ako joj je radnik prijavljen, a vjerovatno nije, dobije subvencije kad je u samoizolaciji...No ovo je zemlja čuda...
Dobija se subvencija, 222 eura neto + porez i doprinosi 137.5
A ne nego je samo trebao donijeti resenje o izolaciji i to je to.
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Kakvih ima "biznismena", ne bi me čudilo da je pojedinima muka da se cimaju oko prijava subvencija, no im lakše otpuštit radnika...
pa jedna knjigovodja je rekla kako za subv imaju pravo samo oni koji leze u bolnici, nidje veze.
Ja nikad nisam bio plaćen kad ne dodjem na posao i smatram da je to fer pristup na gradjevini !!! Što se ugovora tiče naravno da ga nisam imao jer je pravilo da ako želiš ugovor moraš jednu zaradjenu platu ostavit gazdi da raspolaže sa njom a meni ( jer živim sam ) to nije odgovaralo i pristao sam da radim po pravilima "koliko para toliko muzike" !!! Problem je generalno izbio nakon izbora jer su prestali da dobijaju subvencije ( koje su radnicima sa ugovorom odbijane od plate što im je pravilo problem da čekaju uplatu od države ) iako zakonski nisu imali ni jedan osnov za to !!! Tako da ja nisam tražio da mi se plati samoizolacija ( a imam svu potrebnu dokumentaciju ) već je problem u tome što na svaki posao želim da budem distanciran od ljudi sa kojima radim a to posebno važi za politička opredeljenja jer tu ne dozvoljavam "maligne" uticaje :)
Da se i ja prijavim, u srijedu posle posla, legao da spavam i osjetio ujutro malo grlo grebucka, bolove u cijelom tijelu (nista strasno), cetvrtak isto tako, u petak ujutro odradim PCR i uvece mi stigne rezultat pozitivan. Temperatura max isla 37,5 danas je bila 37,2 pa se sad spustila na 36,7. Bio do covid ambulante, pogledala grlo, nije dala antibiotike, rekoh svi piju hemomicin, ona skoci, sta ce vama, to je za baktetije a ne virus, dosta njih je to na svoju ruku koristilo pa zavrsilo u bolnicu, recite mi sto njima nije pomoglo, rekoh ok no problem, pa potom nastavi, ako za nedelju dana ne osjetite boljitak dodjite da uradimo pregled pluca i svega ostalog da damo terapiju, a ako budete bolje, ne dolazite... reko bas ste mi pomogli, kaze pij te vitamine i po potrebi paracetamol ako temperatura skoci i odmarajte. Da racunam da je ovo Dan 3. Za sad sve ok, jedino sto temp varira gore dolje, pijem cajeve sa medom i djumbirom, eferalgan za temp. Od vitamina ona kutija Cink+C+D3.
Sve sugestije i predlozi dobro dosli.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Meni je bilo slično, poslije tri dana je stala temperatura i to je to.
Juče sam lagano opičio 6 km brzim hodom, da testiram pluća [emoji16]
Kolega i ja radim na gradilistu, ne znam kako si funkcionisao bez ugovora i kako je firma dobila licence za izvodjenje/projektovanje obzirom da nisi prijavljen kod njih.
Druga stvar da li je fer da radis po tom sistemu 'koliko para toliko muzike' bez slobodnih dana, godisnjeg odmora, bolovanja itd. ne bih komentarisao, izgleda da su neki imali bolje uslove u 19. vijeku nego danas kod nasih 'biznismena'
Nemoj sto zamjerit, samo malo 'ventiliram' tebi zelim da se brzo oporavis i da nadjes bolju firmu od prethodne ;)
9. Dan virusa, ledja me ne bole eo 2-3 dana. Po malo kasljucam, nos oslobodjen, grlo zaboli ujutro posle budjenja. Miris i ukus i dalje nemam. Sve ostalo ok.
Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока
Prva sugestija i predlog jeste da ne cekas tih nedelju dana nego da radis nalaze redovno, krvi, d dimera, pluca...svi oni to tako olako govore a onda ce ti ista ona ili njena koleginica NE DAJ BOŽE reci dosli ste prekasno, sad je sve teze...imao sam smrtni slucaj sa takvim laganom pristupom, cekanjem, odlaganjem, nemanjem razumljevanja, interesa, volje da ti neko pomogne.
Ista stvar unazad par dana sa ocem, samo lagano, cekajte 3 dana, dodjite za 8 dana, nema potrebe pluca, nema potrebe ovo i ono, a on sve gore i gore i onda kad odes na svoju ruku shvatis koliko je mnogo cekati par sati a ne par dana...
Pozdrav koronaši [emoji4]
Za ove što su (kao i ja) zakačili zvonjenje lijevog uha, da li vam je prestalo?
Meni lijevo uvo "zvoni" od kraja oktobra (početak simptoma), negativan sam od kraja novembra, ali zvonjava ne prestaje. :)
Kakva je situacija sa vama? Dosta ljudi je prijavilo iste simptome....