Ako zoves Call centar... vrlo malo oni znaju... skoro pa ništa. Tu su da te saslušaju... i proslijede slučaj. Rijetko ko tu zna išta he he.
Printable View
Evo dosta ljudi koristi mtel internet, da li iko zna otvoriti port na ruteru? netis WF2419E i glavni ruter eltex NTU-2V
Uz privatnu IP adresu, nece moci... svi mbox korisnici tj svi mtel korisnici na kablu dobijaju privatnu IP i mislim da bi dzabe otvarao port
provjeri ima li mogucnosti da dobijes adresu koja nije NATovana
Sve su natovane osim za biz korisnike koji imaju optiku na swicthu, dje mu se dodjeljuje staticka javna ip. E sad, cuh i ja da ima poneko tamo nekog i da mu nalijepe ip iz javnog opsega, ali....
@mikan27
Meni su jesenas prilikom potpisa ugovora obećali, a dan poslije instalacije u kući i uključili ,,normalnu" IP adresu.
Ako to završiš ja ću ti podesiti otvoren port.
Ili ako hoćeš možemo i sad mi podesiti što se tiče rutera, a ti naknadno zatraži da ti daju javnu IP adresu.
Послато са LG-H818 уз помоћ Тапатока
nemaju dovoljno adresa, poceli su i korisnike kojima su omogucili nenatovane adrese da prebacuju na natovane...
hvala na odgovorima, radjo tražiću im javnu ip pa ako me prebace javiću ti da podesimo port
Korisnik sam m:box paketa uz dodatni resiver. Koaxijalni Kabl sa stuba ide na tavan, gdje je nApravljena račva za dva koaksijalna kabla, za dva sprata.
Juče su došli i povezali optiku od stuba do tavana i do gornjeg sprata - direktno (gdje se inače nalazi ruter). Danas dolaze da završe povezivanje.
S obzirom da nijesam bio kući tada, ne znam kako će sada da povezu donji sprat na kojem je samo dodatni resiver?
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
koaksijalnim
E majko moja
Nije ovo sto napisah mozda praksa u 100% slucajeva, ali znam slucaj u PG da je tako odradjeno
Nisi ti u pitanju.
kad mjerim brzinu preko speedtest.net u prosjeku pokazuje nekih 30 mbps... ali kad mjerim prema npr. serveru koji je za IPTV koji pratim onda varira od 2 do 10 mbps
zna li ko sta bih trebao da uradim da mi je stabilna ova brzina?
Ona ti jeste stabilna ali radis pogresno test. Dakle, uvijek odaberes server od provajdera koji koristis i to ti je jedini ispravan nacin.
cudno mi je jer svima ostalima radi,na ostale mreze,radilo je i prije optike
Sad je akcija za nove korisnike, dođu tri resivera sa po 180 kanala
Ne moze bolje. Daleko ispred Magente od Telekoma.
https://m.cdm.me/tehno-nauka/mtel-sv...-od-2699-eura/
Mogli su i stavit adresu ove aplikacije za fiksni. Ja je ne mogu naci na play store
koliko sam cuo testiraju i svoj d3go...
Cardsharing samo ako imas servis, ako si klijent i ovo je ok.
Sent from my MI 5 using Tapatalk
Za obične korisnike skoro pa nije bitno, osim ako se potrefi da je neko sa te iste IP adrese ranije zezao po sajtovima tipa Ebay, Amazon ili Paypal, pa onda oni otkriju tu IP adresu i stave je u svoju BAN listu i kasnije neko drugi koji ima istu IP adresu ne može da pristupi gore pomenutim sajtovima.
Kako resavaju resiver sad kad dovedu optiku do rutera. Jeli daju neki novi ip resiver ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
ostaje sve isto...
Valjda optika dolazi do modema pa posle ide mrežni kabal do rutera. To je što se tiče interneta.
E vidiš dobro pitanje. Mora da ima neki pretvarač, adapter ili nešto slično.
Ili iz tog modema možda ima izlaz za TV. Ima kolega iz PG i NK kojima su ugradili već pa znaju oni reći.
Opticki kabal ide prvo u ovaj uredjaj a sa njega koaks u Tv a optika u modem,kao na slici,koju sam preuzeo od kolege forumasa BOXER,nadam se da se ne ljuti :-)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...55862beee5.jpg
Koji je to model uredjaja
Sent from my iPhone using Tapatalk
samo da prenesem i ovde iskustvo,mozda nekome bude koristilo i ako nema direktno veze sa netom... potpisah prije 25 dana ugovor za telnet 2 paket,uz obecanje da imam pravo da dobijem TV neki od 43' za 13E mjesecno (sto mi je bio i bitan uslov da napustim prethodnog provajdera jer mi je stari TV kuci pri kraju a na ovoj lokaciji mi ne treba tv). Kad sam potpisao ugovor receno mi je da ce me zvati za 5-6 dana da potpisem ugovor za tv i da ga preuzmem- 'dok se ugovor unese u sistem'. Nakon tih 5-6 dana sam isao 10 puta u poslovnicu,prvih dana odgovor- 'bice sjutra, nesto nije u redu u sistemu', pa onda 'sef prodaje je preuzeo to na sebe,rijesice'... danas sam bio zadnji put,i dobijam isti odgovor, pa sam ih posle svega ovoga pozdravio i rekao da necu propasti bez njihovog televizora,ali da sto se mene tice imaju anti reklamu,pogotovu sto i na sajtu stoji da mogu da uzmem taj tv uz ovaj paket na rate...
SAVJET: NE POTPISUJTE NISTA DOK NE DOBIJETE SVE STO HOCETE, VEOMA SU NEPROFESIONALNI I NEZAINTERESOVANI ZA SVE NAKON POTPISIVANJA UGOVORA
Filipe, u koju si poslovnicu bio? Cudi me to od njih. Obicno je situacija da potpises ugovor i poneses tv sa sobom ili dodjes bukvalno sutra ako ga nemaju u posl pa dok prebace iz magacina, ali to je sve gotovo za 24h.
Sent from my Lenovo P70 using Tapatalk