Је ли ико имао искустава са овом покретном климом. Повољно звучи и само ми за хлађење и треба (нема могућност гријања).
https://tehnoplus.me/artikli/mobilna...btu-hladjenje/
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Printable View
Је ли ико имао искустава са овом покретном климом. Повољно звучи и само ми за хлађење и треба (нема могућност гријања).
https://tehnoplus.me/artikli/mobilna...btu-hladjenje/
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Uzela mi je svastika. Samo da znas imas veliku cijev(tipa F500) koja izbacuje vruc vazduh koju moras da stavis da napolje izduv ide + crijevo za vodu.
Hladi dobro,kao obicno klima,al vjerovatno vise trosi struje nego standarda. A pritom ona je ovamo ovu cijev izbacila kroz vrata od terase,tako da Klima radi non stop jer ne moze da dostigne temperaturu.
Sent from my Aber kutija
Sto se tice pokretnih klima ja bih to izbjegao u sirokom luku, naravno osim ako su bas uslovi takvi da nema gdje da stane split sistem. Pokretne su jako bucne, treba otvor za izduv toplog vazduha jer sto duze crijevo vise grije, a cijena im nije bas mala. Ako ti ovo treba za sobu tesko da se pored nje moze spavati(barem ova sto sam ja imao dodirnih tacaka). Jedini spas je ako ima ventilacioni otvor blizu ba da se tu ubaci cijev.
Послато са 2201116TG помоћу Тапатока
Iskreno završava posao,al kao sto sam rekao njoj i tebi cu ako mozes staviti normalnu 12,tesla je bila oko 280 a beko 320 na akciju+ 100e ugradnja. Znam da je velika razlika,al dobijes i grijanje sjutra,a pritom mozes sve da zatvoris i dobijes odredjenj temp.manje radi klima i manje trosi struje,za razliku od pokretne dok su ti vrata od terase otvorena nikad ti nece dostici temp.
Na pr.svastici malo krivo sada sto ipak nije uzela obicnu klimu(ima mogućnosti fin.prirode mislim) da bi joj lakse bilo,ovako od komaraca se ne moze izboriti i pritom ono nemaju roletnu na terasi.
Sent from my Aber kutija
Aj da pitam za stručni savjet, vidim da Medo_je radi u eningu pa može i on pomoći.
Za Pljevlja je subvencija 60% za klima uredjaje. U stanu imam razvedeno centralno grijanje na peć na pelet tako da će mi klima većinom služiti (80%) za hladjenje, za grijanje će služiti za onaj prelaz da ne palim centralno.
Površina dnevne sa kuhinjom (izjedna sve) je nekih 30ak m2. Rekli su mi da je dovoljna 12ica.
Koji model mi predlažete. Koja je razlika izmedju windfree samsunga u odnosu na ostale inverterske klime? Ova samsungova 12ica sa ugradnjom je nekih 1032e sa pdv bez subvencije. U ponudi su još azuro, hyundai,..
Molim savjet
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Nemoj onda razmišljati uopšte. Nema razlike u tehnologiji samog uređaja, tj i ona je inverter, samo ima tehnologiju da prostor održava hladnim bez direktnog istrujavanja.
Mislim da je za Pljevlja 70%.
Prije nego pustim mejl Eningu, ima li ko sa foruma ovaj multi split sistem ?
Planiram da ovo ugradim kod djeda i babe, pa me zanima kako se pokazalo i za hladjenje i za grijanje.
Ovaj sistem mi najvise odgovara vamo zbog pravouganog oblika kuce i rasporeda prostorija. Da se pokrije sto vise prostorija sa jedne vanjske jedinice, a da opet ne bude previse radova zbog njihovih godina i cuda.
Isao bi ili plafon ili zid, pod me ne zanima.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ne odgovaraju na mejlove, zovi ili piši na viber 069320303
Treba li vam kakav saradnik u Pljevljima :)
Vidjeh i u novine i na cdm je izaslo pa je vj probudilo narod :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da li uzeti Gree Pular 18 ili Vivax Aeri 18 ?
Prevashodno za grijanje 40m2 dnevne sa trpezarijom, Podgorica, zapadna strana, izolacija postoji.
Ima li ko iskustva sa Hyundai klimama, kakve su se pokazale?
LG ili Vivax Aeri ? (18.000BTU)
Jeftiniju sa duzom garancijom.
Nemoj da te zavara duzina garancije koju ti neko od njih nudi.. Za sve klime vaze zakonske 2 godine garancija. To što neko nudi 5 godina garancije podrazumijeva 2god zakonske i obavezan godišnji servis njihovog servisera da bi imao još te 3 dodatne godine tzv garancije (produzena garancija) ukoliko ti njihov serviser ne odradi godišnji servis tebi ne važi produžena garancija.
Je li ovo budale mlate radi politickih poena ili je tacno da su skuplji uredjaji?
DPS: Pljačka države i građana Pljevalja
https://www.cdm.me/ekonomija/dps-plj...ana-pljevalja/
Sent from my iPhone using Tapatalk
Čuh iz par izvora da su pojedini digli cijene, ali nisam vidio zvanične ponude.
Realno, lako je provjeriti, samo se uporedi cijena sa maloprodajama.
Edit: Ono što znam konkretno za stolariju da je pravilo najveći problem je što su tehnički zahtjevi programa previsoki, pa ne može proći 90% stolarije koju su izviđači ugrađivali do tada, već su nudili značajno skuplju (koja zadovoljava uslove).
Sent using Tapatalk
Śetio se DPS sad da kenja, kao i za mnoge druge stvari.
Ne bi bilo u redu da se povećavaju cijene, ali što se tiče odabranih izvođača uslovi su jasno postavljeni i tu vjerujem da nije bilo nepravilnosti.
Ideja programa je prelazak na uređaje/materijale koji zadovoljavaju precizno definisane standarde. A "branioci građana" bi naknadnom pameću da se useru u ovu ideju i da se to pretvori u situaciju da svako kupuje uređaj po svojoj volji, gdje mu odgovara i da mu na kraju to neko plati.
Slično kao za besplatan prevoz učenika u Podgorici, čega su se "dosjetili" kad više nijesu bili na vlasti i to isključivo iz razloga da naprave problem novim opštinskim vlastima.
Kako se ovi iz dps-a sjetili šta treba da se radi tek kad su dospjeli u opoziciju, tako su osvježivači zaboravili šta su pričali da treba da se rade čim su se instalirali u vlast. Saldo je nula... za obične ljude.
Ja cekam ponudu isto za bravriju momak mi je rekao da se moraju postovati standrdi odredjeni i da ce biti skuplja ne radi zarade same nego jer su takvi uslovi(ako im se moze vjerovati)
Gealan bravarija je u pitanju .
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Ja sam sa Eningom dogovorio klime u skladu sa cijenama sa sajta, sa sve popustom koji je tamo naveden za slobodnu prodaju. Po punoj cijeni sigurno ne bih kupovao konkretno te klime, ali uz subvenciju od 40% priča se potpuno mijenja.
Zbilja, da li se tokom instalacije klime montira kabl koji je neke standardne dužine, ili može da se montira nešto što može da dobaci do dosta udaljene utičnice? Pošto je stara zgrada, niko je nije projektovao sa utičnicama za klime.
Dužina napojnog kabla je nebitna (i za rad klime i za garanciju).
Ne mora ići na utičnicu, može da se izvede iz razvodne kutije, ako ima u blizini.
Sent using Tapatalk