I ameri imaju svoje vw botove
B92: Da li je ovo najveći zaljubljenik u Volkswagen? http://www.b92.net/automobili/razno....nav_id=1728636
Printable View
I ameri imaju svoje vw botove
B92: Da li je ovo najveći zaljubljenik u Volkswagen? http://www.b92.net/automobili/razno....nav_id=1728636
Vala sam vozio vw u x navrata i na duze i na krace destinacije i ne znam zasto se ljudi toliko vezu za njih.
Pricam o golfu 5-6-7, passatu, touranu tj vozilima koje voze prosjecni ljudi a pisu hvalospjeve o njima.
Probao sam 1.6 1.9 i 2.0tdi cr motore.
Svi su isto stelovani.
Nagli skokovi obrntog momenta, rekao bi covjek to je raketa, a u pitanju je obicna varka.
Kvarovi i odrzavanje kao i svako drugo vozilo.
Potrosnja ok, nista spektakularno.
Vjesanje generalno tvrdo i neudobno.
Kad se bas udari po gasu po krivinama, rekao bih da drze ispod prosjeka...Golf 5 i golf 6 pogotovo
vw generalno koristi malko deblji lim recimo od francuza ili japanaca, pa kad kucnes cini ti se da je auto stijena, a zapravo nije nista bezbjedniji od ovih plastikanera.
Jedina prednost toga malo debljeg lima je sto sa istom kolicinom izolacije koja bi bila recimo u jednog renoa, vw bude malo tisi.
Sve u svemu auto kao i svaki drugi...
Uopste ne vidim razlog zasto bi ga neko pogledao prije Toyote ili cak i Kie i Hyundaija
Са стране прича о кваровима итд што је вјероватно истина али Гти 7ица је као картинг и ријетко сам на које ауто осјетио тако нешто. Баш ауто за спортску вожњу.
Оно што ми се не свиђа нпр је DSG који и кад се ставе најекстремнија подешавања не шалта толико брзо. Мада можда превише очекујем од аута од 30к
Нисам возио али кажу да је веће уживање од R-a. Требало би за који дан да ми падне шака па ћу потврдити [emoji16]
Ово је моје искуство.
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Meni se DSG svidja za voznju.
Sto se tice GTI-ja, R-a i ostalih ljutih varijanti, to ne mogu da komentarisem jer mislim da su totalno drugaciju od obicnih verzija.
Није инстантно шалтање какво сам очекивао. Но сад капирам да Гти није Ферари :))
Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
Kupiš novi golf i onda odeš na redovan servis i saznaš da litar ulja može da košta 27 eura...
Nema tu rupe
U pitanju je driver wish mapa koja nece odmah dati svu snagu iz vise razloga( izduvni gasovi, zivotni vijek odredjenih komponenti)
Ajte ljubitelji Dacija,Kia,i ostalih rumunsko-francuskih hibrida,nemojte toliko da ste ljubomorni na VW.
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
Naravno da nije,ali ođe se skuplja klub mrzitelja VW-a,pa ljubomorišu.
Ovo je tacno....
Da dodam,novi sistemi sa elektro kontrolom ubrizgavanja goriva i turbopunjenja-turbokompresora i dr. Imaju kontrolisan rad sa westegate bio on vakumski kod prvih ili elektro kod novijih svi su diktirani sa PWM signalom...
Do 1800obrtaja 25% duty cycle PWM
Preko 2000obrtaja 50% PWM signala
Pa zatim 50% ili 95% PWM signala iz ECU koja ima zadato u mapi....
E onda ide kafanska prica otvori mi turbina na 1800obrtaja... :)
Ljubomorni na VW? Što znam, neke francuze bi fakat prije kupio nego VW , a koštaju manje kao polovnjaci. Ne radi se o ljubomori nego o prećerivanju sa pričama o njihovom kvalitetu. Kralj koji piše člsnak veli "njegovo veličanstvo", vjerujem da je makar 70% koji su pogledali naslov reklo u sebi "ma daj ne seri"
70% ? Ko sad prećeruje? Šta ste se naložili,novinari pišu onako kako misle da je najbolje za njihovu publiku.
mene jedino nervira sto svaki put kad se kaze nesto negativno za vw, uvijek se pretvori u svadju i neko se licno nadje uvrijedjen...
lagaaanoo ejj
A mene nervira sto ođe dolaze da pljuju Vw. Ne volim ni ja francuska kola,pa ne posjećujem Reno,Peugeot topike,da bih pljuvoa po njima.
Vozio sam francuza italijana a sad Njemca, francuz je bio pezo 205 GTI (moj prvi auto) nikad kvarova nisam imao sa tim autom, za alfu kazu da se kvari, kvari se svako, alfa 9 godina i mom vlasnistvu bila uz redovno odrzavanje bez greske, neki senzor hladnog starta me zezao dugo vremena niko nije znao dok ne odoh do Fandja, imala je problem sa paljenjem (1.7 16v boxer) po meni vw mi se najvise kvari ali sam najvise i presao sa njim (preko 100.000k km za 3 godine)
Cas prljava geometrija
Cas vakum zeza
Pa glava motora
Pa evo sad plivajuci prolupao
Pa n75, maf senzor itd itd
Tako da.. sta znam.. najradije bih se vratio na onog prvog pezoa 205 GTI, zao mi sto sam ga prodao.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Poredit Daciju, Kiju, Hjundai, pa i Reno i Fiat i sl. sa VWom je presmiješno.
Brate nema veze velika km, ti sam znas koliko sam € dao do sad u to auto i da uvjek stavljam sve sto je najkvalitetnije i koliko je ulozeno u auto, iskreno TDI vise nikad ne bih kupio, to je moje misljenje.
Istina je da su mali potrosaci, ali kad pocne da "ebe onda te iscijedi na maximum.
Sent from my iPhone using Tapatalk