To nije prepreka za glasanje
Sent from my 2312DRA50G using Tapatalk
Printable View
Kad se placa preko digitalnog kioska nikad ne trazi onaj sigurnosni kod koji dodje smsom? Telekom placam tako svaki mjesec i nikad mi kod ne trazi...
Jel to neko posebno pravilo ima za tu aplikaciju?
Mogu li da se ospore te transakcije?
Sent from my SM-A536B using Tapatalk
Ako se ne varam, isto je pravilo i za digitalni kiosk. Nakon 5. transakcije trazi odobrenje (za NLB recimo da se odobri preko NLB Pay).
Vjerovatno cu taman ovih dana testirat' pa mogu da potvrdim ali sam prilicno siguran da je ovako bilo i proslog mjeseca kad sam racune placao...
Tetka bila danas u NLB, kaze da su joj rekli na salter da ne moze da dobije novu karticu za racun koji ima kod njih, na njemu ima para, ali nema redovnih priliva i da zbog ovog razloga (nema priliva) ne moze da dobije novu karticu vezanu za taj racun.
E sad, vele da moze da otvori neki pripejd racun, dje moze da ima do max 4000eur, pa da se za njega izda kartica, i da se po potrebi dopunjava.
Zna li ko sta o ovome ili je prosto nalecela na nekog smotanog sluzbenika ?
Poci cu sledece sedmice do banke, jer mi djede ima racun kod njih, ista fora kao tetka, a on i baba dosta koriste karticu, pa da vidim sto je i kako je, ali ako ko sta zna da se naoruzam informacijama [emoji3]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Nidje veze sa vezom argumentacija.
Dodjoh do menadzmenta NLB-a jer sam ih nesto previse javno napusavao pa su odlucili da stupe u kontakt sa mnom.
Duga prica bijase ali izmedju ostalog, par cinjenica:
1) standardno "nije to nasa volja nego nam tako namecu pa moramo da pratimo"
2) od kad su ukinuli stanje na racunu nakon svake transakcije, prijave/zalbe u vezi istog su se smanjile 70%
3) ogromna vecina radnika su potpuno nesposobni jer niko nece da radi na tim pozicijama i malo ko izdrzi pritisak. najveci problem na primorju, konkretno BR, BD i TV
4) poslati su cirkularni mail-ovi svim filijalama da ne cimaju korisnike oko neobaveznih pitanja (ako je vjerovat' tome)
5) aplikacija im je losa i svjesni su toga, vec rade na novoj verziji koja bi trebala da bude 'uskoro'
6) do kraja godine ce tempo svih ovih 'prisila' bit' samo veci a nakon toga vjerovatno jos striktnije sve zivo
Mislim da je i par ljudi dobilo neke (pismene) opomene al' mi ih nije zao, potpuno zasluzeno. I otkaz da dobije, ne bih zalio zere jedne.
Mozda se makar malkice, za neke korisnike, nesto poboljsa. To bi bilo dovoljno da se opravda ovo moje vrijeme i zalaganje evo mjesec i kusur.
A tek sam poceo da cackam CBCG i vise 'instance' iako su oni zasticeni kao bijeli medjedi.
administracija nlb-a se raspada.
Imao sam na google wallet-u karticu HB i pade mi na pamet da na drugom telefonu dodam istu tu karticu, znaci dva razlicita telefona (novcanika) a jedna kartica.
Pokusao sam i nije moglo jer mi je mHB klik instaliran na prvom telefonu, nazvah korisnicki, kazu moze, doci ce vam sms poruka.
Kasnije udjoh na wallet, vidim kartica tu automatik, svaka cast.
Zanimljivo da pričaju da im ljudi stalno napuštaju i da je veliki pritisak. Skoro kao da nema dovoljno radnika da se raspodijeli teret i/ili plaćaju tako dobro da se niko sposoban ne prijavljuje...
S' obzirom na nenormalno povecanje profita iz godine u godinu... siguran sam da nema problema sa nalazenjem ili motivisanjem radnika da kvalitetno obavljaju svoj posao.
To sto je glavnima samo profit bitan i kapiraju i da sa losom uslugom mogu da opstanu na nasem jadnom trzistu je vec neka dublja problematika.
Kaze lik "ne mogu ljudi da opstanu od pritiska pa idu u drzavne firme poput CEDIS-a dje se manje i lakse radi". Zamisli pricu nenormalnu.
Produzavaju se AKO ispunjavas uslove banke/revizora/bogaoca.
U protivnom moras da dostavis ono sto zahtjevaju kako bi ponovo mogao da imas racun u banci.
Sad je racun u banci u Crnoj Gori postala privilegija iako je to moranje bez kojeg ne mozes prakticno nista danas. Treba da ih molis i dupe ljubis da im placao mjesecna odrzavanja i harace na svaku boziju transakciju.
Pradoks retardiranih ljudi.
Ja pominjah najplasticniji primjer kada sam jos u februaru trebao da otvorim tekuci racun... Nisam mogao da ga otvorim a da im ne dam neki dobar razlog kao recimo zaposlenje, tj. kopiju ugovora o radu. Sa druge strane, za zakljucivanje ugovora o radu su mi trazili broj racuna na koji ce da ide plata. I aj se ti sad izvadi iz tog retardiranog 'loop'-a koji je stvoren. Moras da vezu 'vatas kako bi ti otvorili racun a da im ti naknadno dostavis kopiju ugovora o radu.
Oprosti im boze, ne znaju sto rade. Ali bas pojma nemaju.
Gaaenje kartica i racuna je besplatno. Nema min. ugovorne obaveze.
Debitne (da trošiš koliko imaš) se produžavaju automatski. Ako nisi podigao reizdatu, banka nema pravo da naplati održavanje kartice za tu reizdatu karticu.
Kreditne kartice su predmet odluke kreditnog odbora banke kao i krediti što su, i za njih se odlučuje posebno hoće li biti produžene ili ne.
Sva filozofija je u ove 2 rečenice, i ko god kaže drugačije laže.
Malo sutra. Bukvalno nista pozitivno nema iz ovoga sto si share vec samo govori o nesposobnosti menadzmenta u NLB banci.
Taj sa kim si pricao je ocigledno neki zestoki idiot koji uopste ne zna kako voditi posao cim je izasao sa nekim od informacija u 1:1 sesiji sa random korisnikom.
Eee, ali nije to random korisnik, nego kapetan od belo lađo.
Plus, kao predstavnik ljudi iz određene profesije sa specifičnim uslovima rada može iz prve ruke da prenese koliko im se otežava život određenim procedurama. Pogotovo kad su mjesecima van države.
Ima li neka banka da ima povoljnosti kod ino transakcija sa Srbijom između dvije povezane firme, ili je to sve isti đavo?
Postoji li jedna banka u CG da pošteno bilježe i obavještavaju o svakom CENTU koji naplate? Jutros sam tek saznao o stavci zvanoj "provizija za knjiženje plate - tekući račun" od 80 centi, NLB. Dakle svaki mjesec, na svaku uplatu veću od 100 EUR oni od građana uzimaju po 80 centi i to ne samo na plate no na bilo koji priliv (do juna su uzimali po 40 centi ali guzica zinula pa su riješili na 80 centi da deru) Ja za to nisam znao a i kako bi kad izvode slabo gledam a to PORUKOM NE STIŽE. A ona priča o "sigurnosti" tek ne pije vodu, to su uveli da bi im ove mufte lakše prolazile, da narod nema uvid u real time stanje na računu, užas.
Drugo, umjesto da račun poslodavca bude ta provizija kad se uplaćuju plate, oni istu naplaćuju radnicima, to mi je tek nonsens. No vjerovatno je i tu računica da je puno više radnika no poslodavaca pa se više mogu naplatiti...
Sramotni zakoni i još sramotnija CBCG
Hipotekarna je maksimalno korektna sto se toga tice.