http://www.yugopapir.com/2015/02/kot...-casopisa.html
Tekst je iz 1970.godine,kao da je juce pisan.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Printable View
http://www.yugopapir.com/2015/02/kot...-casopisa.html
Tekst je iz 1970.godine,kao da je juce pisan.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Imas jedno 300 kreveta u hotele u stari grad. Mozda raspali Randevu nije pun ovo ostalo je sve 100% makar 120 dana.
Za hostele necu da pricam jer tu niko ne vjeruje da je sezona preko 5 mjeseci. Ti evo velis sasa djukic ima smece apt. On je preko 120 dana pun makar a ima preko 100lezajeva jer uzme sve sto se moze uzeti. Evo ti 2 objekta koji su po 200 dana puni : Pearl apartments i palazzo drusko. Parteli ubija, D&Sons...
Astorija je i zimi na makar 50%...
Ja dok sam bio tamo jos 2012 a sad je jos jace mogao si nedje od 10 juna do 20 septembra da sanjas da nadjes krevet u starom gradu. A i prije toga ko radi dobro ubija. A cijene da te boli guza i ako si stranac i domaci, a opet je masu jeftinije no u DB
A sve vise ljudi dolazi u Kotor jer dubrovnik je postao preskup i prenatrpan. A itekako je mogla da se napravi elitna destinacija da se islo drugom strategijom, nego sve at hok.
Kotor je i dalje najjace turisticko mjesto u CG za strance i fabrika para. Razlog zbog cega ne mozes da vidis turiste poslije 5-6 je zbog toga sto kruzeri odu a gosti iz starog grada su na turama ili su se vratili pa odmaraju. Zato uvece moras da se bijes za mjesto u pubove...
Sve bi masu lakse i bolje bilo da nema kruzerasha
Rece li ovo sto ces da im ponudis u Kotor tek sad procitah ? :
- Tura lovcen Skadarsko budva kotor
- Rafting tura na scepan polje
- jahting ili ture brodicama do plave spilje
- kanjoning u shkurdu
- Hiking vrmac ili dje hoce
- 20 tvrdjava okolo
- kajaking
- paraglajding sa lovcena
- renta kar oko zaliva ili dje hoce
- dubrovnik na sat vremena u van sezoni u sezoni ako se ide na trebinje satipo
- par dobrih restorana van starog grada
- dobre walking ture i istoriju
Itd itd itd
Kotor najjace mjesto ovoga mi :D
Evo ja sam ti nabrojao hotele, daj mi da vidim koliko je to lezajeva? To su sve hoteli sa 10ak soba, osim katara koji ima 54 lezaja.. Ili racunas i fjord? :D
Ti si bio prije 5 god prijatelju, a ja ti pricam situaciju zadnjih god jer sam odje, tako da nisi dobro upucen..
I upravo sam ti naveo primjer od juna prosle godine, a i cak sad zimi dolaze ture koje su na jednodnevnom izletu iz dbk, kazu tamo noce par dana..
Da se bijes za mjesto u 5 pubova koliko ih ima i koji primaju do 40 ljudi, daj jebote hahaha
Da ne pominjemo propagandu koju cijela hrvatska ima koju mi mozemo da sanjamo.. Mozemo da se pucamo nogama u guzicu sto makar kruzing radi.. :)
Astoria - 23
Hipokampus - 20
Randevu - 30
Vardar - 56
hotel Marija - 40
Hotel vila duomo - 30
Monte kristo - 24
Kataro - 50
Porto in je minut prije zidina - 40
To je 313 lezajeva u ovih 9.
e sad imas ekskluzivne apartmane koji su bolji nego vecina ovih hotela kao sto su parteli, perla, drusko, d&sons itd itd dje je jos par stotina. Pa onda ove nize smjestaje tipa sase djukica dje ih imas sigurno preko 1000 lezajeva.
Pa onda pazi ovo :
Hostel old town - 120 lezajeva
Hostel centrum - 38
Hostel cent - 40
Hostel Montenegro - 40
*ovo idemo na ove registrovane ne valja ofirati ljude*
To je jos 250 lezajeva makar.
Znaci sve je to dubke puno vise od 2 mjeseca a vise i od 4 mjeseca :D Jer kotor je jednostavno takva destinacija... Nazalost nema velikog hotela a da ima bio bi pun agencijski...
Ti ga nesto mracis a ja radim sa skoro svim ovim ljudima i dalje + sa 5-6 agencija i svi svake godine sve bolje. Podjoh sad na buking da provjerim nesto od ovih podataka sto sam pisao ... U sred aprila od 300 smjestaja u kotoru 51% bukirano za odredjene datume :D U maju preko 50% :D
Da ti ne pricam za momke koji drze agencije. Svake godine evo 5 godina od kad nijesam tamo makar se kupuju po 2-3 kombija dodatna. Sad ih ima da imaju po 20 kombija i po 30 malih auta a kretali su sa po 1 kombijem
http://image.prntscr.com/image/b4e0d...21e1c9adee.png
Nego ti mora da radis nesto za ove kruzerashe pa ih branis :D
A kunem se nema nista gore nego u sred jula temperatura 40 stepeni 5000 penzionera i invalida u ona kolica, juznokoreanci i japanci slikavaju macke, tijelo uz tijelo kroz ulice starog grada probijanje, kupovanje magneta :D i to se kod nas zove turizmom :D eeeee
P.S.
Ne vidim zasto poredjenje Kotora sa Hrvatskom ?
Oni su ispred nas 30 godina sto se turizma tice i vazda su i bili. Dubrovnik ima vise hotela sa 5 zvjezdica nego sto cijela crna gora ima hotela :D L O L
Provalili su onu pečenjaru kod kruznoga, kakva gadost vazda ima azijata, ono pile sto jede je vece od njega :)
Sent from my SM-A510F using Cafe Del Montenegro mobile app
Znaci ti bi elitni turizam u kotor zasnovao na hostelasima, apartmanima sase djukica i slicnim i randevuom i marijom LOLcina
Smetaju ti djedovi i babe sto slikaju macke i ostavljaju pare a ne smetaju ti bazdeljavi bekpekeri sto se ciganisu na svako putovanje i jedu tunjevinu po sobama sa dvolitracama piva?
Znas li koliko tura dnevno ode sa kruzera na montenegro? Na open tour? Na ostale ture? Stari, govorimo o hiljadama ljudi koji za vrlo kratko vrijeme ostave jako puno novca.. A ti mi pricas o ljudima koji placaju smjestaj 18€, daju 15 u papir i 3€ po 10 i 20c skupljaju..
Od kruzinga cijeli grad ima koristi.. Ne ja, nego svako ko ikakav biznis ima u grad, osim vas sto ste radili sa smjestajem pa ih zato psujete :D
Na open tour nekad i 500.ljudi u toku dana x20e :D
Ne bih naravno zasnovao na hostelashima ne stavljaj mi rijeci usta. Vec na hotelima tipa astorije i hipokampusa i njihovim restoranima a ne suvenrinicama. I naravno moraju biti zastupljeni svi tipovi smjestaja za sve budzete.
Kao sto sam rekao vec svaki 8-10 gost sa kruzera ostavi pare ostali prave nerealnu guzvu i smece.
Sto se tice hostelasha, vidim potenciras dvolitarke i te price, a ne razumijes koncept dje se plati smjestaj jeftino kako bi se pare trosile na dodatne aktivnosti. Ja ti garantujem zivotom da jedan hostelash kojeg prozivash potroso vise nego metilj sa kruzera na dnevnom nivou... I to po osobi x3 i x5 no ti to ne bi znao jer vidim da ti je turizam daleki pojam... Kao i prihodi od turizma i njihova podjela
Chu open tour.. facepalm
Pa nema veceg kancera za jedan dan od izletnickog turizma... Vidi sve za jedan dan... To je parola.
Znaci imace 1 osoba ili firma od njih koristi, grad nece nikako. Jer vec su poceli komentri po netu masovno da je preturisticki, da je guzva nenormalna itd..
Chu gosti sa kruzera...
Kuku meni sta rade ljudi.
Samo cu zakljuciti :
Vise bi na dnevnom nivou Kotoru donijela 3-4 hotela od po 100-150 kreveta no svi gosti da kruzera. Ali strategija razvoja grada i CG kao turisticke desrinacije je potpuno pogresna i naravno tu smo dje smo. Ima li sta grdje nego kad se popenje covjek na San djovani puca mu pogled na zaliv, vrmac i stari grad a u sred zaliva kruzer?
Poyy
U svakom slucaju dobra vijest obzirom kakava je to bila ruina od hotela do prije koju godinu
http://www.vijesti.me/vijesti/hotel-...radnika-925684
Savrseno razumijem koncept jer radim u kotor zadnjih 7 godina u ugostiteljstvu i trgovini, tako da, postedi me te price o kotoru, sa zabljaka.. :)
A dovoljno je da pogledas hostelase i o$etis onaj vonj star 18 dana i sve ti je jasno :D
I da, znam kako svaki hostel radi i koje ture se njima organizuju jer skoro u svakom radi neki moj drug hehe..
Sto se potrosnje gostiju sa kruzera tice, 400-500 kruzera godisnje, 400 000- 500 000 ljudi, po istrazivanjima prosjecna potrosnja svakog oko 40€= 2 000 000€..
To je ono sto bi ti ukinuo, brao :)
Dalje, nema 1 coek korist, nema jedna firma, nego vecina ugostiteljskih i trgovinskih objekata kao i ostali kao sto su agencije i sam grad.. (muka mi pisat ali ako ne znas napisacu i kako grad ima koristi)
Eh da, treba i ture kroz grad ukinut jer se samo guzva pravi, da ne gledamo toga vodica sa babama i djedovima, imaju toga na internet pa neka citaju.. lol
A s obzirom da je tvoj kontakt, citaj tvoja korist od kruzera dok si radio u ko minimalna, tvoje misljenje u ovom slucaju nije relevantno..
Meni turizam dalek pojam, e cujes, hahahah..
Sveznalica nasa, ljubim :*
Bash bih volio vidjet to istrazhivanje po kom je prosjechna potroshnja kruzerasha 40e... Prije ce bit da je 4e... Taman da ti bude tachna ta rachunica... :mrgreen:
sent using tapatalk
NTO..
A vidim i ti si upucen :D
lol
http://www.bokanews.me/featured/kumb...radnje-marine/
Interesantno... Sve u svemu, izuzev PM, ostali projekti se okoncaju izgradnjom stambenih kompleksa.
Samo da ne odustanu i od hotela.
Dje su vele i sta rade strateski partneri i renomirani investitori :)
Nijesam gledao projekat ali mislim da tu vec ide kondo hotel, tako da ti je to isto
#pravdazaMaike
novo ime je NOVINONOPORTO.....
https://cdm.me/ekonomija/azmont-inve...tece-po-planu/
Azmont Investment: Izgradnja Marine teče po planu
Znajuci investitore sa istoka, bice ovdje jos izmjena, a prvobitni plan sigurno nece biti ispostovan.
Jedan od pogleda na zimski turizam na Zabljaku
http://www.vijesti.me/forum/vrijeme-...ovac-ne-926326Quote:
Moram napomenuti još jednom moju zgroženost ulazom, dočekom, kapijom koje nema nego lancem na ulazu koji mora da se zaobilazi da bi se ušlo na stazu. Eto to je jedan primjereni ulaz u crnogorski Nacionalni park. Evropa bi bila ponosna na nas. Naravno nigdje znaka da u Nacionalni park ulazimo na sopstvenu odgovornost i da niko neće odgovarati za naše moguće povrede. A zašto je potreban ovaj znak? Pa jednostavno jer je čitava staza do jezera i oko njega u snijegu i ledu i umjesto da možete da uživate i gledate oko sebe vi morate da buljite u zaleđenu stazu kako ne bi polomili ruku, nogu ili neki drugi dio tijela. Klupe su zavejane, a jedina zanimacija i ponuda koja vam se nudi u parku je da kvasite noge u snijegu od pola metra i selfirate se ako vam je ostalo baterije na telefonu i ignorišete mozak koji kaže „DA LI JE REALNO DA OVI LJUDI NAPLAĆUJU ULAZ U PARK KOJI NE RADI?!“
Naravno, selfirali se jesmo i uživali u prirodi, ali pitanje stoji „DA LI NEKO MOŽE DA MI NAPLATI PRIRODU KOJA PRIPADA SVAKOM DRŽAVALJNINU CG?!“ Ili ja plaćam onog momka i njegovog kompanjona u kućići da sjede tako, ispunjavaju tikete i prže grijalicu dok čekaju novih 3+3+2e. ZA ŠTA?! Šta vi to naplaćujete? Raskopani, ugnjecani, prljavi parking, zavejanu stazu i klupe, ni jedan živi sadržaj niti osobu koja radi na ovom čitavom prostoru. Nevjerovatno.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kako ih je brat popljuvao :)) a neka je milo mi je...
Das irvasima da vode NP i grad
#pravdazaMaike