You glow different when you have good people with good intentions in your life!
Printable View
You glow different when you have good people with good intentions in your life!
"Kada se u svojoj 25. godini nisam mogao setiti nijednog srećnog trenutka u životu. Nešto najstrašnije što sam doživeo...Osetio sam potpuni, najdublji besmisao svog života. I tada odlučio da nadjem rešenje po cenu svoje smrti.
Sada pomažem ljudima i moj život je smislen. Kada se setim prošlih vremena mogu samo reći...vau!!! Moj život je dobio i imao smisao.
Setite se uvek. Vi ste drugima ili lek ili otrov. Sistem nas uči, oblikuje, da drugim ljudima budemo otrov. To je besmisleno, bolno...
Nama nije potreban takav sistem-način razmišljanja, narode. Mi činimo sistem idejama koje sledimo. Budimo jedni drugima lek, mir, spoznaja, ljubav.
POSTANIMO OBOŽENI, RAZUMEVAJUĆI SVEOPŠTI ŽIVOT, POSTAVLJAJUĆI SEBI PITANJE: ŠTA JE TO ŽIVOT?
OSLONITE SE NA SVOJE ODGOVORE UMESTO PONUĐENIH I NAMETNUTIH I BIĆETE DOBRO.
BIĆETE DOBRO ZATO ŠTO ONAJ KO TRAŽI ODGOVORE, ON IH NALAZI I SPOSOBAN JE KREIRATI SVOJ SVET, NA OPŠTE DOBRO.
A, BITI KREATOR I RAZUMETI SOPSTVENU KREACIJU JE OSOBINA BOGA-SLIČNOST SAMOM NAŠEM STVARAOCU, ZAR NE?
I BLISKOST NJEMU, ZAR NE?"
FAKTOR - PODELJENOST ČOVEKA I NJEGOVE LIČNOSTI
Sada živimo u svetu, u kome su emocije, misli i duša čoveka, kroz vaspitanje mnogih generacija, brutalnom fizičkom silom, podeljene na bezbroj delova.
Otuda proizilazi dezorijentacija, sumnja, nedoumica i neprepoznavanje sopstvenih potencijala i kako oni funkcionišu.
Koliko puta ste bili u situaciji da vam je nešto potrebno u životu, a da to niste mogli da dobijete, jer ste bili suočeni sa fizičkom silom ili mogućnošću njene upotrebe?
Na takvim situacijama su stvorene prepreke i bedemi u čoveku, koje ga čine podeljenim, bolesnim i ranjivim u sopstvenom životu. Tako funkcioniše SISTEM ROPSTVA I SISTEM DRUŠTVENE PIRAMIDE.
Svako ko je ikada dobro živeo, bio je sposoban da izgradi SOPSTVENU ODBRANU u odnosu na nadolazeće pretnje i opasnosti.
Da bi to postigao, morao je da izgradjuje svoju fizičku, mentalnu, emotivnu i duhovnu snagu, ŠTO ZAHTEVA NAPOR, DISCIPLINU, SVRSISHODNU KOMUNIKACIJU SA DRUGIM LJUDIMA I NEUDOBNO JE.
Zato je način saradnje ljudi u smislu izgradnje DRUŠTVENE LOPTE u medjusobnoj komunikaciji i delovanju, način da se izgradi sopstvena sloboda i svrsishodan život.
Samo kroz medjusobnu podršku, možemo srušiti NEPRAVEDNI I TIRANSKI PIRAMIDALNI SISTEM DRUŠTVA.
TIme svaki čovek dobija mogućnost razvoja sopstvenog smislenog života, kroz prepoznavanje sopstvenih potencijala, datih od tvorca na rodjenju? To bi bilo dobro, zar ne?
FAKTOR - NAJVAŽNIJA ŽIVOTNA RAZLIKA
Razumeti razliku izmedju ljudskih želja i ljudskih potreba.
To je razlika izmedju razumevanja, želim da se dopadnem svetu (ambalaže) i razumevanja kako funkcioniše svet (suštine).
To je razlika izmedju odbacivanja sebe i sopstvene prirode i prihvatanja sebe i sopstvene prirode.
To je razlika izmedju vezanosti (želje i bolesti) i slobode (zdravlja i potrebnog izbora).
To je razlika izmedju, onemoćati i prihvatiti bilo šta što se nudi i biti siguran u sebe, sopstvenu snagu i razum.
To je razlika izmedju slušanja autoriteta i slušanja sebe samog.
To je razlika izmedju neodgovornosti i odgovornosti prema životu.
To je razlika izmedju uživanja (nadrogiranosti, meraka) i razumevanja sopstvene ravnoteža (sopstvenog mira).
To je razlika izmedju košmara (buke u sebi) i razumevanja onoga što doživljavaš (i zašto baš to doživljavaš).
To je razlika izmedju besmislenog života čoveka i života čoveka sa smislom.
To je razlika izmedju gluposti (neznanja, besvesnosti) i umeća (veštine, prepoznavanja, svesnosti).
To je razlika izmedju laži i istine.
To je razlika izmedju odbacivanja života kakav jeste i prihvatanja života kakav jeste.
To je razlika izmedju bola (doživljenog, potisnutog, prikrivenog lekovima) i životne blagodeti (blaženstva).
RAZLIKUJETE LI SVOJE ŽELJE OD SVOJIH POTREBA?
Mislite o tome.
NA TOJ ILUZIJI-OBMANI JE ZASNOVANO VLADANJE NAD VAMA.
Na tome je zasnovano nanošenje straha, bola, bolesti od strane, manje od 1% bogatih na planeti (možda manje i od 0,01% bogatih).
VAŠE PREPOZNAVANJE, VREDNOSTI VAŠEG ŽIVOTA, JE DIREKTNO VEZANO ZA UOČAVANJE RAZLIKE IZMEDJU, VAŠIH ŽELJA I VAŠIH POTREBA.
Mislite o tome.
Danas korporacije i drustvene mreze ispiraju mozak ljudima marketingom da bi im usadili u glavu da kupe njihove proizvode. Konzumerizam samo jaca, i sto imamo vise stvari i falimo se s njima po drustvenih mrez, to smo vise nesrecniji.
Ali dobro, svako je pametan za sebe, i ima zadatak da se odupre ludilu i konzumerizmu ako oce.
Sent from my SM-A566B using Tapatalk
Povede me drug koji ima kvad kao na kafu, veli ajde da vidis nesto. Te ti ja tako kupih kvad. Prvo sam se presabirao sto me ovo šćaše, a onda je došao vikend. Malo Ćemovsko polje pa onda Zeta, od rijeke Gostiljske pa na dalje. Čitav dan po lugovima kroz nekakvo šiblje, trsku i drveće. Tuda sam inace ribu davno lovio po tih livada kad pane kiša i jezero se digne. Pa driftovanje makadamskim putevima. Izadjosmo u Tuzi pred sumrak. Umoran da nisam mogao leći uveče. E, moje sreće taj dan. A djeca kad su vidjela igračku i učili naredni dan da voze e njihove sreće. I tako trajaće to par dana vjerovatno
Najjaca zanimacija za odraslu dijecu kakva smo mi :D kad se svjesti voznja, zaista uzivanje.
Sent from my BVL-N49 using Tapatalk
Miris prirode nakon kiše je neprocjenjiv.
Duga jutarnja šetnja.
Sent from my SM-S23 using Tapatalk
Veli tata oli nas prebacit na utakmicu u Tuze? Reko kako necu sine pa vi ste mi sve na svijet.
I sad sam, C-music kanal, dremovni mačak, čaša vina, neke moje mantre kroz glavu… bar dok se ne vrati sve na svijet [emoji846]. Eo i mačka, prosto mami da se slika
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...29ab5cfb2c.jpg
Budite ruka koja će nekoga lupiti šakom po ramenu i taj će neko od tog udarca ozdraviti. Ne čuvajte sebe kao 'gaće za ne daj Bože'... Raskrsti jednom za svagda sa vlastitim egom. Raskrsti ruke umesto da prekrštene čame... UDRI!!! Neka ih što više od tvog udarca ozdravi. Neka ih što više od tvoje radosti nadođe. Udri da se probude, zagrli da se sastave, plači s njima kada se rastave. Pa udriiiii, udriiiii dok od smeha ne proplaču, dok vlastitu površinu ne načnu. Dok ne skinu talog i mulj koja se nikom ne govore. Koja se pod tepih guraju dok ne ubuđave. Dok ne udave! Udri po ramenu da ozdrave. Da se usprave. Da ne gube sebe u drugima, površnima, zavidnima i zlima, badava...
Prva Jutarnja kafa, pod obavezno sam (neoprerecen)
Neka lijepa etno muzika, lagana
Nidje niko
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d8a7d69c8d.jpg
Sent from my SM-F766B using Tapatalk
Novi u Novembru.Ljepota.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...dd10ab7814.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...d7201ebcaf.jpg
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...e752658f59.jpg
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Za dobro jutro :)
https://www.instagram.com/reel/DRRm983E5-a/?l=1
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Na ovakav kišni dan kuvano vino kad se pomiješaju miris karanfilčića i cimeta uz talase radio krša..
Poslano sa mog SM-A566B koristeći Tapatalk
Male stvari :)