Znaci dps blokirao snijeg na zabljak...
Printable View
Znaci dps blokirao snijeg na zabljak...
Ne već je stavio nesposobne bogalje 25 godina da unište sve što se moglo uništiti i to im je uspjelo.
Zamisli zimski centar bez i jednog snijeznog topa.... Tako se rješava problem snijega, i tako su sve komšije odradile - Zlatibor , Kopaonik , Jahorina itd. Jahorina je imala više gostiju u januaru prošle godine nego Žabljak u 3 godine :)
No ja se zaboravim da si ti bot i da ti je džabe bilo sta reci
P.s.
Da li sam rekao da je direktor Savinog kuka neki mali 24-5 godina kojem je to prvi posao :)))))
Na mladima svijet ostaje, moraju ucit nedje, a kuci je najljepse :)
Mada Zabljak je svoje izabrao vecinom. Bolje se nadat toplijoj zimi, pa da se ljetnje aktivnosti upraznjavaju i zimi.
Ovaj je mali iz PG, meni ga je žao iskreno.
Ne može se zimi nista ljetnje, padne snijeg u planinu i ćao ...
Sent from my Lenovo P70-A using Cafe Del Montenegro mobile app
Od 20 pa do 75 000 Eur. Ali to treba nekoliko da se uzme. Ali bi to riješilo pitanje zimskog turizma jer sad sve zavisi od vremenskih prilika. Odje može da se skija od kraja novembra do kraja aprila. Jedini je problem što prethodnih par godina nema snijega do sredine januara početka februara, i tu bi topovi i još par staza došli odlično
Sa DPSom na celu Zabljaku moze pomoci samo globalno zagrijavanje kad je vec ovakvo stanje. Onaj Grk je kupio hotel u NP, ali i to je mafija, ostalo je sve van interesovanja investitora.
Jedino ako bude srece od Kolasina pa ovi azijati naprave taj Westin do 2018 i 2019te. Drugih investicija nema na horizontu.
Mislim da su oni na Ivanova korita iz hotela Monte Rosa kupili snijezne topove.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
Oni na Ivanova korita su bas zagrizli i ulazu. Nebi me cudilo eto i topove da su nabavili.
Ne znam kako posluju i koje su cijene, znam nedje proljetos kad sam bio da je cijena voznje onih quad-ova bilo 60-70 eura pola sata....
Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
Nijesam gledao koji su... Imaš one male od par hiljada do profesionalnih ovih od par desetina hiljada... Ne znam jesu li njihovi kvadovi ili onoga iz Explorera iz Kolašina on ih ima par desetina pa ih je ubacio na par mjesta po cg
Što bi sa Šeratonom u Kalašin zbilja? Ja sam čak konkurisa za jedan posao, nika me zovnuli nijesu.
Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
Ne znam Gando, ne razumijem se ali djeluje da su profi. Ogromni su baš, bilo ih je 6 komada, žuti, svaki isti.
Ja se tada ufatih za glavu kad mi reče momak, mada ne znam ni koliko se cijene krecu toga?
Hotel djelovase sablasno prazan, i kad uzmem cjelokupno situaciju i okruzenje da analiziram, rekao bih da je tako u 70-80% godine...
Sent from my GT-I9300 using Cafe Del Montenegro mobile app
Jesu, kupili su topove. Problem su pumpe za vodu i neke instalacije koje nisu predvidjene, ali su generalno problem pumpe za vodu. Ispostavilo se da je napon los i nestabilan za normlan rad pumpi. Sad se nesto krpi i ponovo preracunava, ali dok se ne sredi snabdijevanje gore, mozda ih i upale ove sezone ali sledece nece sigurno
Kakvi su Francuzi kao turisti u CG? Kakav je dojam nasih turistickih radnika o njima?
CG je za Francuze vrlo popularna destinscija, ove godine su imali 11 charter letova tokom 4 mjeseca... Dosta aktivni gosti bar ovi što dolaze na sjever.
Prošle godine sam radio kao saradnik na izradi Le petit fute najvećeg turističkog vodiča na francuskom jeziku .. došla ozbiljna ekipa da odrade edit jer su godinu prije prodali cijeli tiraž za CG pa su GA za 2016 uvecali 2 puta .
HAhahahAHAHHAHAHAHHA
Iskidah se od smijeha... Otvaraju bejbi stazu za novogodisnje praznike :D Prije sam isao do Savinog kuka tamo ima preko 30cm na stazi...
U medjuvremenu dok se oni pripremaju da otvore, slika sa kopaonika jutros :
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net...a8&oe=58ED56B1
Baby je ono sidro desno, je li?
Na Kopaonik i ovako ima prirodnog snijega i to vec dvije nedelje topovi su tu samo da pomognu .
Misliš li ti stvarno da se jebenim topovima za snijeg može staza sredit regularno? Daleko od toga da nekog branim ali misliš li stvarno da ako nema snijega da se išta može tu uradit? Da ne bi uzeli koji dinar od tih ski pasova sad kad će im bit za praznike svakako full, da mogu? Topovi služe da kad ima postijećeg snijega, a zafali ga u međuvremenu, da krpi tu đe fali.
Na Kopaonik sipa snijeg samo tako i nema tu filozofije neke onda. Čuš veli slika sa Kopaonika jutros a tamo utrpalo do guzica. Da nisu isto čitavu šumu posuli topovi famozni? Ne avetajte ljudi, no snow - no party.
E sad, često idem na Kopaonik jer je Žabljak smješan sa stazama u svakom slučaju, ali kad nema snijega Kopaonik je goli ***** za Žabljak po prirodnim ljepotama.
Sent From My Samsung S7 using Tapatalk
Prije 20 dana su otvorili skijališta nije bilo bez par cm snijega.
U decembru je vrlo malo snijega bilo na Zhb ali 20 od 29 dana temperature su bile oko i ispod nule
Što se tiče prirodnih ljepota one su samo to kad nisu valorizovane... Džabe ti je sve zimi kad nemaš skijališta i topove da napraviš zimsku sezonu
Kao što sam gore naveo Kopaonik ima 60+ kilometara staza dok Žabljak ima 5km.
Sva skijališta osim Savinog kuka su pogasena a Savin kuk nije dovoljno da se odradi sezona.
Evo sad ima 20 cm snijega pa da su imali topove mogli su natrpati otvoriti skijalište i dati neki simboličan ski pas za praznike da bude puno i skijalište i grad. Ovako 3 januara ujutro u Zabljaku neće biti ni lokalci a ne turisti
Što se tiče prirodnih ljepota da se vratim ukratko...
Ako se od Kopaonika može napraviti skijalište dje svako selo ima žičaru što ne može od Žabljaka ? Tj zbog čega je nekada moglo a sada nema
Znas koliko volim Zabljak.
Durmitor je jednostavno prestrm za neku mrezu staza od vise desetina kilometara.
Pa na Savinom Kuku pocetnici ne smiju sa medjustanice da se spustaju vec se svi nakrcaju na desno sidro.
Sta na Durmitoru da povezes??
Jedino da raskrce tamo prema Crnom jezeru I povezu Savin kuk sa Debelim netom I Crnim jezerom.
Iskreno ne znam koliko bi to bilo dobro I definitivno bi unistilo pejzaz oko jezera.
Sa druge strane cuo sam za onaj dio od Stuoca do Male Crne Gore da bi tu moglo nesto da se uradi. Ako tamo ima prostora onda ok.
Sto se topova tice u pravu si. Kreteni nesposobni koji ne umiju da naprave od folije zalihu vode za topove.....
Moglo bi eto da se napravi neko pristojno mjesto za izgubiti dan na stazi uz malo skijanja za ljubitelje Durmitora. Produzila bi se sezona malo I to je to. Bez 30 km staza nemaju sta da traze bez eventualno oko novogodisnjih praznika I od vlasnika vikendica da dovedu djecu za zimski raspust.
Bjelasica je mnogo blaza sa padinama I bog je dao za pravljenje mreze skijalista I tu ce se valjda nesto I uraditi.
Sa druge strane nista ne moze ni da prismrdi Zabljaku ljeti.
Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app
E da Dvojka na Savinom kuku je specijalitet. Znam za ljude koji su dolazili na ZB samo zbog te ekstremne staze.
Ako su nju konacno napravili mozda I bude nekakvog skijanja.
Ratraci su ocajni. Stari I teski. Ako nema 40cm snijega ne moze da izadje na stazu jer je nagrdi (prekopa).
Trebaju lagani ratraci I da se sistemom sajli cijela prva staza ustampa, a ne samo do iznad medjustanice.
Cetri topa I to bi bilo pristojno I nista vise od toga, ali opet neuporedivo bolje nego sad.
Sent from my EVA-L09 using Cafe Del Montenegro mobile app