ne radi im ni android aplikacija .
Printable View
Ja sad probao,radi ajde rekoh da ukucam broj od nekog tel sto sam trgovao kod kineza kad on stigao u pg za nedelju dana obicnom postom;)
Otvaram sad sazvakanu temu, al imam jedno pitanje posto moram na aerodrom ici da podignem posiljku pristiglu preko UPSa.
1. Da li moram da idem prvo u UPS pa onda na carinu ili moze odmah na carinu sa potrebnim papirima?
2. Od papira treba fotokopija licne karte i dokaz o tome koliko sam platio?
3. Zgrada carina je odmah prije aerodroma na krivini?
1. prvo u UPS
2. da (za dokaz nisam siguran)
3. da
Najbolje da zovnes ups za informacije. Lako je naci broj na netu. Carina je u staroj zgradi aerodroma
Sent from my Lead 1 using Tapatalk
Praštaje ako je bilo hiljadu puta, evo sad 1000 i prvi. Da li pošiljke iz Amerike preko ''USPS First Class Mail Intl / First Class Package Intl Service'' pošte stižu našom običnom poštom?
Fala na odgovoru.
Pozdrav.
Da
Sent from my Lead 1 using Tapatalk
Uzeh juče paket. DO SD je bilo, stavili cijene u funtama i to izvukli neke nevjerovatno velike. Uglavnom objasnim se ja, sve potkrijepim sa papirologijom i ženska na carinu mi pečatira papire. A onda gleda svift i vidi da sam u septembru imao jedan paket. A ne može to da se naručuje svako malo, to mora da se carini itd. Ja se smijem, a ona vama je to smiješno al za to se plaća carina. Kakva crna carina, pa 2 paketa mjesečno su dozvoljena bila. Nije tačno, to nikad nije bilo, bla bla. I uze ona da zove nekog na telefon i da mu govori kako sam u mjesec 2 paketa poručio(prošli bio 11 septembra a ovaj sad stiga i ona to računa u mjesec dana, kad preko veze dobiješ posa a i diplomu neke večernje škole) a ja gledam i tripujem kako se ona ne zeza no mrtva ozbiljna. I imala je ona dobru volju da me ožuli za carinu i pdv nego srećom na drugu stranu bi neko normalan pa je posla u tri pm i ona mi pokunjeno dade papire. Vjerovatno bih u jutrošnje novine izašao u tekstu " Presiječen šverc sportske garderobe".
http://www.amazon.com/dp/B00VX82PA6/...ing=UTF8&psc=1
Kako da kontaktiram prodavca ako moze pomoc?
Mislim da je neko pominjao pošiljke sa ovakvim brojem YC866117***YW. Po njihovom sajtu 14 tog je stiglo u CG al nema na sajtu naše pošte ništa a ni poštar se ne javlja.
Da bi nasa posta koristila tracking broj, treba da pocinje sa R. Ukoliko ne pocinje, nasa posta daje novi broj.
Narucila sam sa Alija neki sitni alat za mobilne telefone i laptopove. Sa obzirom da je to metal, da li normalno stize? Je li neko narucivao do sada?
Neko mi rece da treba neka radiloska analiza i da se to placa (skuplja od alata haha).
Meni je nož stigao bez problema tako da bi i alat trebalo da prođe.
Čuš radiološki pregled a ne no sanitarni.
Ima metala u ovo više nego u taj alat:
http://images.bidorbuy.co.za/user_im...NING-DA30d.jpg
^ Ma stiže to lagano, bez brige😃.
Nego naša pošta zakon. Naručim neku sitnicu iz USA ;(Ebay)- USPS. Lik isti dan šalje i uveče stiže u Čikago,sledeći dan je već u Njujorku i tu za taj jedan dan mijenja 6 ispostava, i već sledeće jutro šalju za Cirih (17h) a u Beogradu je u 20,50h đe i ostaje 2 dana prije no što stigne u Podgoricu.
Znači, 5 dana joj je trebalo iz neke varoši u Illinois-u do PG-e da stigne, a od pošte sa željezničke do centra grada (1,5km) punih 12 dana !!? Mašala !
Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока
moze li se uzet listing iz banke ako je racun na drugo lice (sestrin)?
Ne može.
Imas li koga u banku :D ili nek ti da punomocje
a u pm... mora doc ujutro sa mnom. :)
Radi li vama android aplikacija pošte CG? Evo vec duze vrijeme ne mogu preko nje da provjerim tracking brojeve.
Meni je radila do prije 4-5 dana, dok su mi stigle neke stvarčice...
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
evo danas na sd sve 10% snizeno
Ovo je poznata "normalna" procedura u našoj pošti. Brže stigne i iz Kine nego iz naše pošte do kuće. Nevjerovatni likovi.
Inače ja evo 10 dana ništa normalno ne mogu provjerit sa tracking brojevima. Vjerovatno je bila velika gužva 11.11 kada je Aliexpress imao tobož velika sniženja pa ne mogu ništa ni kinezi da isprate, ne radi ni singapore post sa praćenjem...
Sigurno ima negdje info, ali ne mogu da nadjem, do kojeg iznosa se u CG ne plaćaju carina i PDV pri kupovini sa ebay-a?
150
Sent from my iPhone using Tapatalk
isto kao sa bilo kojeg drugog sajta. iznos 150e
Hvala
Novi link Poste CG za pracenje posiljaka/tracking je
https://e-racuni.postacg.me/PracenjePosiljaka/
Ponovo je neko uzeo pare za uzasnu formu i url. A kako i nece kada im je provizija 5%!
Sent from my iPhone using Tapatalk
kakva je situacija sa slanjem sa aliexpresa preko DHL jel moram ici po posiljku kod njih u Golubovce ili mi stize na kucnu adresu?
Mozes ici u Golubovce kod njih ako ces da zavrsis to sam za dzabe,mada zvace te,pa im mozes rec da ti donesu to na kucu,al ce ti spediciju naplatit 20 i kusur eura.
i dalje vazi da neko sa kopijom licne moze pokupiti posiljku umjesto mene?
E to ne znam.Ja sam vazda odio za samoga sebe. Nedje mi se ucinje da procitah da sad carinici valjda traze izvod iz banke kao dokaz kolko je roba placena. Ja nijesam po DHL-u poruciva nista evo ce godina.Tada taj izvod nijesu trazili.
kopija licne i svift iz banke,dobicete poruku u kojoj vam to pise...
Zna li neko kad mogu očekivati pošiljku, od 23.11. mi je na flight department Hong Kong Post ? Do sada mi je sve stizalo za 4-5 dana do kuće od kad je pošiljka na flight department.
Isti slučaj sa pošiljkom preko China Post, faza otprema za Bg flight department. :)
Kreni sve te stislo.
Ima li neko od skoro iskustvo sa carninjenjem robe koja dodje preko poste, a da je iznad 150 e? Prodavac mi je izasao u susret i spustio ispod 150 e cijenu uredjaja tj naveo da je manje placeno nego sto jeste, ali me interesuje koliko provjeravaju sve to i kolike su sanse da isto i provale?