Da ako saljes, eure odavde u nekoj zemlji koja isto koristi euro, a ja kad sam slao za USA, naplacena je dodatno konverzija jer je tamo isplaceno u dolarima.
Printable View
Da ako saljes, eure odavde u nekoj zemlji koja isto koristi euro, a ja kad sam slao za USA, naplacena je dodatno konverzija jer je tamo isplaceno u dolarima.
Ja sam slao u Bosni, tamo koriste KM, i nije mi naplacena nikakva konverzija.
Mada se novac u BiH prima u tri valute, BAM, EUR i USD.
http://www.transfernovca.ba/prijem.html
A ni kod nas se ne spominje nikakva konverzija
http://wu-cg.me/slanje-novca
Morate imati devizni racun ako zelite pare da posaljete van Crne Gore preko banke. Primalac takodje u svojoj banci mora da ima devizni racun.
Kod vecine banaka uplata na devizni racun se ne naplacuje. Nikakva provizija. Kod nekih ima i ta naknada, to morate provjeriti prilikom otvaranja deviznog racuna.
Prebacanje para primljenih na devizni racun natekuci racun ili isplata se kod nekih naplacuje a kod nekih ne. Citajte sto potpisujete kad otvarate racune. Zove se opsti uslovi poslovanja.
Kada saljete pare u inostranstvo bira se opcija ocete li vi da snosite troskove slanja ili primalac.
Ukoliko saljete u neke zemlje regiona, najbolje vam je da to radite preko banaka koje posluju i tamo i ovdje. Tada ce vam troskovi slanja biti najmanji.
Onaj kome saljete pare treba da vam posalje instrukcije za placanje. Te instrukcije sadrze kod banke u medjunarodnom platnom sistemu, devizni racun primaoca na koji se pare prosljeduju i sl.
Pare stizu za 3 dana maximalno. Moze da se odabere opcija hitno ali tada je provizija mnogo veca.
Slanje preko WU je odlicno ko ne zeli da se bakce SWIFT-ovima i instrukcijama, i pare su raspolozive odmah. A to naravno i kosta.
Svako bira ono sto mu odogvara.
Nadam se da nije off-topic: Zna li neko koja je realna vrijednost akcijama atlas mont banke? I da li se njima uopšte trguje u poslednje vrijeme?
Pozdrav,
Izvadio bih karticu za plaćanje na internetu, u nekoj od ovdašnjih banaka. Sa tim u vezi, imam dva jednostavna pitanja: da li imate preporuku za banku koja daje najbolje uslove (održavanje kartice, fleksibilnost etc.) i preporučujete li neku karticu posebno ili je svaka Visa ista?
Hvala!
Za placanje preko interneta koristi se VISA Electron.
Imam karticu u NLB Montenegro vec dugo godina, sve je ok do sad, za odrzavanje ne znam koliko je-mozda 7-8e godisnje...
Bijah danas u Hipotekarnu da izvadim onu Visa Gift, na sajt im stoji da kosta 5e da se izvadi, ja u banku, reko koliko kosta vadjenje, veli ona na salter ne placa se da se izvadi. Reko dobro, vadi je onda. Mada ne bi me cudilo kad dodjem da je pokupim da mi kazu pljuni 5e.
Mislim da ti je bolje da si izvadio ovu Gift u Hipotekarnu, ovi u Nlb ti naplacuju provjeru stanja na kartici 40 centi.
I u HB-u naplaćuju proviziju...
Osnovne informacije:
- Kartica je bez mjesečne članarine
- Naknada za izdavanje kartica je 5€
- Prilikom "punjenja" kartice naplaćuje se 1,00% od iznosa uplate (min 0,50€), prvo punjenje je besplatno
- Mininmalni iznos pojedinačne uplate je 20€, a maksimalni 2.000€
- Podizanje gotovine na bankomatima je bez provizije
- Besplatna provjera stanja na bankomatima
- Rok važenja VISA Gift kartice je 12 mjeseci (reizdata kartica važi takođe 12 mjeseci)
http://www.hipotekarnabanka.com/visa-gift-kartica/
Znam da naplacuju proviziju pri uplati na karticu, to na svaku se Prepaid karticu naplacuje, nego kazem da u Nlb naplacuju provjeru stanja na racunu (karticu) na bankomat. Aj da samo naplacuju kad koristis bankomate drugih banaka, nego naplacuju kad provjeravas na njihov bankomat. Presmijesno.
Ja imam visa i maestro od ckb-a,vec godinama.odrzavanje kartice je mislim 1e.i to je to.ne vidim da mi skidaju drugo nista.svuda u svijetu placam sa njom bez problema.
To su vec kreditne/debitne kartice, za njih se placa samo odrzavanja, mada i to zavisi od vrste tih kartica.
sigurno.ja ih koristim samo u inostranstvu.
Nisam za to zna, mada eto mozes nedje posle htjet da provjeris stanje, ne pamte ga svi posle transakcije.
Ja imam već preko hiljadu poruka za ovih 10 godina sa stanjima... Tako da znam đe sam šta kupio i kada..
Poslato sa pisaće mašine Note 3 dual sim
Ż\_(ツ )_/Ż
Ljudi, znate li kolika je plata salter radniku u CKB, NLB i Atlas banci?
Zna li ko u koju banku mogu zamjenit aus. dolar, i ima li koj da radi do 8,9?
Po zakonu mora ga svaka zamijeniti,ckb u vektru radi do 8
Plan B : posalji Gandalfu
Postoji li način da se provjeri stanje na deviznom računu u Societe Generale ili moram da idem tamo svaki put ... ?
ckb u voli treba zapalit sa sve radnicima! majko sveta, nesposobnih li ljudi!