:lolblue::lolblue::lolblue::lolblue::lolblue::lolb lue::lolblue::lolblue:
Printable View
:lolblue::lolblue::lolblue::lolblue::lolblue::lolb lue::lolblue::lolblue:
"Izazov je, sa jedne strane, sastaviti Vladu od eksperata za određene oblasti, a sa druge, od ljudi koji su u politici i koji će svojom političkom čašću garantovati da će posao biti urađen prema kursu koji su građani VEĆINSKI prepoznali i glasali za njega."
Znaci li ovo da Medo, Manda i Milan mogu biti birni? ;)
Ne, jer kakve veze njih trojica imaju sa političkom čašću? :mrgreen:
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
Kakva je ovo zemlja cuda i politicka igra manjina Bosnjaci, Srbi...Bokelji, Katunjani, Kuci.... ovo je zemlja manjina
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Nije Vlada entitet iznad Skupstine? Nije Vlada birala Skupstinu, vec je Skupstina ta koja odobrava Vladu? Ne izglasava Vlada zakone, vec Skupstina?Quote:
“Nadam se da niko ne vjeruje, da Vlada koja još uvijek vrši svoju funkciju, na čelu sa (Duškom) Markovićem ima spremnost da potpiše temeljni ugovor u tehničkom mandatu”, rekao je Marić.
Quote:
Šoć, koji je član ekspertskog tima Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) za pregovore sa Vladom o tom Zakonu, istakao je da su izmjene i dopune Zakona dobro rješenje, jer u tom slučaju nije nužno da se Vlada izjašnjava, što bi se poklopilo sa zahtjevima Crkve.
Ovo tek ne razumijem .. On smatra da ce Vlada odbiti zahtjev Skupstine, i da ce blokirati volju vecine nekim pravnim sredstvima, izjasnjavanjem? Sta ima oni da se izjasnjavaju kad su tu da rade posao. Sluzbenici su Drzave i podlezu Skupstini?
Meni se cini da jednostavno ljudi nece da rade nista...Quote:
Pravnik i član Predsjedništva Demokratske Crne Gore, Neven Gošović, pojasnio je da se izmjene, dopune, ili stavljanje van snage nekog zakona mogu izvršiti samo zakonom, i samo u postupku po kojem je donešen zakon čije se izmjene, dopune ili prestanak važenja predlažu.Istakao je da, saglasno Ustavu, pravo predlaganja zakona imaju vlada i poslanik, kao i šest hiljada birača, preko poslanika kojega ovlaste.
Pojašnjava da se postupak za donošenje zakona pokreće podnošenjem odgovarajućeg predloga zakona i mora biti obrazložen.
p.s. Dolazi li taj izabrani narod na posa' redovno?
Hvala Lepo
A ono, nije da nije imao izbora.. Pobjeda, Analitika, CDM, Antena M...
Ili da napravi pres, dje bi morao da odgovara konkretno na pitanja na koja je lijepo u tekstu rekao da bi bilo neozbiljno odgovarati dok se prvo ne dogovore svi akteri.
Izvinite, a koliko cijela CG ima pisanih "glasila"?
Mora Maja da plasira uvijek korisne ideje patriotski - gratis.. Zvek..
Najbole jednu elektronsku tarabu na Trg Republike (drzavni nikako privatni da je zakonski zasticen ko polarni medved), tamo kod obeliska (nema sanse da se ko obesi), ili u fontanu (ako se kome steski da ima dje da se baci), pa kad ne mozete ko Grci u svoj vakat...
http://www.johnmccormick.nl/pictures...ix/gallier.gif
.. Eto resenja za aktiviranje centra Podgorice i obnavljanje korza..Ima da se strafta ko nikad do sad..(ekonomija uvijek first:D)
Svako jutro sa take away coffee cup ili uz cokanjce.. i vjezbanje citanja na glas.. latinicu, cirilicu a moze glagoljicu...
Hvala Lepo
Ja ne znam kad misli ko da ce biti ikakvih rezultata ako mi pojma nemamo kao obicni gradjani ko dolazi na posao a ko ne...
U CG je poslanicko mjesto profesionalni posao nije polu profesionalni pa da imaju krace radno vrijeme?
Javno elektronsko obavjestenje i da se zna, ko dolazi, ko ne dolazi, koliko trosi Skupstina na mjesecnom nivou, plate, beneficije, menza i nabavke...
Toliko ste se kleli u "statistiku" bez podataka, ili onih post mortem.. dajte malo podatke u real vremenu.. Dako od "dosade" sto moraju biti prisutni, nesto konkretno i urade...
Ovako.. mogu slobodno do 21. januara..galantno, na tromboline..
sto mi rece jedan drzavni mucenik.. Ih, necu ja kod privatnika za 300% vecu platu, tamo moram od-do da radim i na vrijeme da dolazim svako jutro, a sa drzavne mogu da posjetim i sestru, i brata (vjerovatno i oni na drzavne jasle pa mogu i docekat brata kad im se cefne), i da odmorim, i ide mi ionako penzijsko kao da sam citav dan na posao...
Hvala Lepo
Vala Majo mislila sam da znas da poslanik može i ne mora da obavlja funkciju profesionalno.
Ne znam.. znam samo da je Poslanik placen od naroda i ima svoje radne obaveze prema tom narodu..
A da li ti poluprofesionalni Poslanici primaju plate jednako kao i oni koji profesionalno samo to rade?
Sta znamo mi obicni gradjani... Zato i pitamo.. :)
Hvala Lepo
Kočničara ćeš tek da se nagledaš. Nije valjda da misliš da je sistem napravilo nekih 3-4 mastermajnda koji su svima drugim išli kontra, ali su imali sredstva represije. Ili da je sistem napravio DPS&sateliti, a ostale su njegove žrtve? U pravljenju sistema je učestvovala velika većina građana, i velikoj većini građana isti je odgovarao duuuugooo vremena, koliko je jahao DPS. I što se sistema tiče, da nije čačkao crkvu koja je bila fino uklopljena kao dio sistema i isti poremetio i dalje bi vozili.
Tako da su kočničari žestoka većina.
Ili da budemo konkretniji: Budva i haos budvanizacije. To su samo DPS vlasti i Sveto napravili? Niko se tu nije ovajdio sa druge strane? Male elektrane. Ljudi se bune rijeka u cijev, pa ekolozi i URA dobiju NULA glasova, a pobijedi DPS. Druže, zabolje njih za okolinu no gledaju kako da ulagačima uvale svoju zemlju pa da kupe stan u PG da izdaju.
Druže, lijepa su tvoja očekivanja, ali će sistem da opstane, uz minimalne modifikacije i uguravanje likova sa druge strane. Pogledaj sve zemlje oko nas koje su mijenjale vlast. Na kraju nije bilo spektakularnih promjena. Samo su se i novi malo vozili. I da, promjena vlasti čini da ne možeš baš da kradeš 11 od 10 eura prihoda, nego možda 1-2. A i to je nešto.
A sistem je kulturološki momenat, koji zahtijeva decenije da se demontira.
Da sam političar imao bih program sa kojim nikad ne bi skupštine gledao. A to je da platimo Njemcima da nam upravljaju na 99 godina, ali da ne smiju da se smore i pobjegnu posle 5 godina. Na taj način izumrle bi generacije koje se sjećaju uprave koja nije njemačka. I napravili bi kulturološki izbačaj:)
A imaš dosta ekonomskih teorija koje kažu da su kultura & kulturološki momenti važniji resurs jedne zemlje nego sva prirodna bogatstva koja ima. U to sve više vjerujem.
Gagarin nikad nije cuo za zakon o veleizdaji?
Ili, mozda, taj zakon ne postoji u CG?
p.s. kulturoloski inzinjering je zanimljiva oblast.. lici na nesto, ne mogu da se sjetim na sta, koga itd.. sto li... hm...;)
Hvala Lepo
Spektakularne promjene su dozivjele i Slovenija i Hrvatska, pa bogami i Srbija i Albanija. Naravno, ne za godinu ili dvije, ali za 10 ili 15 svakako. Jedine zemlje da se ja sjecam koje su stvarno dozivljavale spektakularne (pozitivne, negativnih ima koliko hoces) promjene su polufeudalne Rusija i Kina koje su direkt presle u komunizam, preusmjerile znacajan procenat GDP na obrazovanje i zdravstvo i dozivjele nagli skok svih elemenata HDI.
Tu se slazem potpuno. Jedna od omiljenih bajki koje pricam sebi za laku noc je ideja da se omoguci zaposljavanje EU gradjana a onda zamoli Brisel da posalje 30-40 sudija i tuzilaca, sto je jedini nacin da naglo popravis kvalitet pravosudja. U Bosni je to bio uspjesan recept.Quote:
Da sam političar imao bih program sa kojim nikad ne bi skupštine gledao. A to je da platimo Njemcima da nam upravljaju na 99 godina, ali da ne smiju da se smore i pobjegnu posle 5 godina. Na taj način izumrle bi generacije koje se sjećaju uprave koja nije njemačka. I napravili bi kulturološki izbačaj:)
Mislim da to nije teorija nego cinjenica. Svaka statisticka analiza pokazuje da su kroz postkomunisticku tranziciju daleko najuspjesnije prosle bivse njemacke zemlje, onda bivse ruske i na kraju bivse turske. Pitanje uvrijezene kulture.Quote:
A imaš dosta ekonomskih teorija koje kažu da su kultura & kulturološki momenti važniji resurs jedne zemlje nego sva prirodna bogatstva koja ima. U to sve više vjerujem.
kakvu je to spektakularnu promjenu doživjela Srbija? :D što su od ratnog zločinca došli do Vučića? Vulin ministar izmedju ostalog [emoji23]inače ljudi još ni Vladu nemaju a izbori im bili u junu. oni su imali šansu da izadju iz blata zvanog Balkan ali su je zauvijek izgubili
strah me da je kolegi @SKOJ neko na kratko hakova’ nalog [emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk