Ako je suduti po broju vjernika kod nas, bicemo #1 u svijetu po broju korisnika po glavi stanovnika
https://www.cdm.me/tehno-nauka/razvi...nje-sa-isusom/
Printable View
Ako je suduti po broju vjernika kod nas, bicemo #1 u svijetu po broju korisnika po glavi stanovnika
https://www.cdm.me/tehno-nauka/razvi...nje-sa-isusom/
Običajno pravo je bazirano na tradiciji jedne društvene grupe. Nešto mi ne izgleda ka tradicija podizanje ovakvih kućica sve i da je legalno. Ovo je estetski zločin. I možda jezero treba, kako kažu sad "valorizovati", napravit staze za hodanje, bicikla, terensku vožnju, neki objekti turistički minimum km od jezera, ali da se uklapaju u sredinu, ne ove kapsule za spavanje. A po jezeru da mogu skuteri da se voze, ih :)
Sent from my Redmi 6 using Tapatalk
Ova ekspanzija na Korita Kucka su vecinom na drzavno zemljiste napravljena. Vidio sam oglas da se prodje 1000m˛. Podjoh da vidim dje sto i kako i zamolih prodavca za list nepokretnosti. Na sto jada mi je dao list i fino pise vlasnistvo drzave.
Na kraj je ispalo da on ne prodaje zemlju, nego to sto je on nelegalno zagradio i oznacio kao njegovo. A ja posle da pisem molbe drzavi da mi to proda i uz malo srece bice nekad moje 1/1.
Nikakve razlike nema izmedju toga na Korita, kod Rikavackog ili Kapetanovog sa recimo park sumom Zlatica.
Jednostavno, ljudi su ukrali od drzave i ponekih ljudi [park suma Zlatica npr] zemljiste i sagradili objekte. I sad je to njihovo. Jos treba neko to da im rusi. Ajde bogoti. Cus.
Dobro je to, sredice Mafa i Dajko i legalizovat.
A drzava nesto tesko prodaje zemljiste....
Sent from my 2201117TY using Tapatalk
Pa dbr, ne znam šta je tu nejasno, čoek ti prodaje njegovo pravo da nelegalno gradi na državnom zemljištu, baš ništa komplikovano :D
https://m.cdm.me/drustvo/mjestani-pa...-iz-podgorice/
zasto ovi mjestani ne protestuju ispred Cedisa ili Vlade , možda i uprave za nekretnine i tamo traze prava a ovako blokiraju puteve...
Nebitno je to, bitno je da im nestaje struja skoro svaki dan eo citavo ljeto. Pocrkaju stvari i posle ih iskuliraju iz CEDIS-a/EPCG-a
Obicajnim pravom se uredjivalo lokalno u selu, plemenu, nahiji po nekoj prethodnoj tradiciji prije nego sto se neko od glavasa dosjetio da ne mozemo tako pa zvao Valtazara Bogisica da nam napise zakonik koji ce vaziti za kompletnu Crnu Goru, pozivati se za uzimanje necega sto nije tvoje u 21. vijeku je cist bezobrazluk nego drzava nam je suplja na sve strane pa se ovo moze dogadjati
Nisam ni mislio da se sad treba pozivati na običajno pravo. Naravno. Već nisam znao kako se tačno određivao. I mislim da je ovo oko Kapetanovog baš loše. Da su se odaljili pa i ajde. Mada ima i tu jedna kvaka. Ipak su nečiji preci održavali tu zemlju. Imali pravo na nju. Dok se gospodar nije sjetio da prepiše to na sebe-državu. I ko zna na šta bi ti predjeli ličili sad da se nije održavalo.
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Na žalost istina je sve što pišete. Nema tu države, jer da ima davno bi se ovo riješilo.
Iskuliraju nelegalne potrošače? Stvarno bruka. Kako samo mogu da ne refundiraju nelegalnim potrošačima crknute uređaje.
Nema niko muda u CG to da uradi na žalost. Dovoljno je jedan objekat pokazno srušiti i onda samo nastaviti.
Srce bi hjelo, ali muda se skupe jer izbori i glasovi.
Desilo se u Srbiji ....
https://nova.rs/vesti/hronika/turski...nqi2rLJq2qa-QU
Gologuzi Turcin napada djevojku , e da mu je Alija (sudija nas sa diplomom morala iz Tutina) gore da ga zastiti
A možda sačekati da se riješe mnogo bitniji problemi u ovoj državi, da se sruše ili oduzmu ovima koji su našklapali milione pa onda krenuti na običan narod? Ili ruši bre kuće narodu koji se nakako snalazio za krov nad glavom dok je DPS radio 30 godina što je radio. A evo i ovi novi ne rade mnogo bolje. Siguran sam da se ovako nešto dotakne vaše guzice da bi drugačije pričali. Ne bi se zalijećali sa pričom ma ruši breee. Ćeraj narod na ulicu! Nemamo dovoljno beskućnika, daj da ih napravimo još. Uhhh. Kako me nervira ova priča!
ko ima ne zna kako je onome koji nema ....
Ja koliko razumjeh priča je o ovima što štrajkuju jer im je slaba struja a izgradili su nelegalno kuće. Zagorič konkretno.
Nemam problem da se srusi svima koji su nelegalno gradili. Koje god vjere i nacije bili, nebitno od politicke pripadnosti. Redosljed mi nije bitan, bitno mi je uspostavljanje sistema.
Ili ce drzava da se izbori sa kabadahijama ili ce da posalje poruku kradite i zauzimajte ionako cemo vam to sve legalizovat.
Mome djedu su rusili 70tih godina komunisti 3x tamo blizu tvoje tazbine.
Tako da je itekako diralo moga oca npr.
I tada je pričao ma ruši mi bre kuću? E nije bogami.
Skrenuo? O čemu pričaš?
Ok. Tebi nije bitan redosled odakle će da se krene. Meni itekako jeste. Nek krenu od onih koji su najviše zauzeli i pokrali pa nek onda pređu na običnu raju. Nebitno koje vjere i nacije kako i reče. Ali prvo od ovih što su se dobro "snašli" u DPS sistemu, a ne od sirotinje. I nemojte mi samo priču kako su tamo kuće gradili ovi što imaju dosta pa im zinula guzica. Možda 1 posto.
vracanje u kolosjek....
vlasnici nelegalnih kuca u zagoric blokiraju saobracaj umjesto da odu kod Dritana Spajica pan ispred vlade ili Elektridistribucije da štrajkuju oni remete tranzit, saobracaj cine stetu drugima namjerno. Prekrsajne prijave bi im pisao, svakome ko blokira saobraj namjerno