Originally Posted by
Groover
Probah juce par mirisa, neke nove, neke koje sam vec probao nekad, da se podsjetim, pa eo da podijelim to sa vama.
Gucci Guilty Eau De Parfum
Vrlo zanimljiv. Drugaciji od svih novijih dizajnera. Jako lijep i kvalitatan, kao sto rekoh drugaciji, ali nije za mene, nisam ljubitelj ruze. Ima takodje prepoznatljiv Guilty dnk, sa dominantnim notama ruze i paprike. Vrlo zanimljiv miris, tesko se moze rijecima opisat. Moram ga opet probat. Nisam ga probao na kozu jer je zimski miris, ali ono sa blotera mi se cini da su performanse bas dobre.
D&G Light Blue Eau Intense
Ovaj sam miris nekad davno probao, a vidim da ga sad ovi rivjuveri forisarju opasno, pa rekoh da se podsjetim. Jako lijepo, ali zaboravno, nazalost. Svjezi, slani akvatik, sa dosta ambroxana, koji mu daje tu modernu, drvenastu notu i vrhunske performanse. Miris je skroz ravan, linearan, od pocetka do kraja se ne mijenja. Takodje mi je vrlo slican sa Bvlgari Acqua Atlantique. Nista novo, mirise vrlo poznato, ali opet, jako lijepo i osvjezavajuce za ljeto + performanse top. Sto se mene tice, ne znam bi li se opredjelio za njega ili Bvlgari, vrlo su slicni, s tim sto je Bvlgari jeftiniji i ima bukvalno beast mode performanse. Vise je i sintetican, ruku na srce, sve je stvar izbora, glavno je da necete pogrijesit za koji god se odlucili.
YSL Y EDP
Ne znam zasto niko odje ne prica o ovom mirisu? Previse smo zastranili u niche dubioze. Ovo je po meni najljepsi iz familije "plavih" mirisa. Komercijalan, ali opet jedinstven, kvalitet na nivou, jak, performanse top. Ovo je po meni idealan miris za cijelu godinu kao i za sve prilike, ali mislim da bi i za ljeto bio odlican. Jedini problem je cijena.
Na kraju sam se vratio i ponovo probao Issey Miyake Pulse Of The Night. Pa kakav miris, sto je to... Smole, zacini, sladak taman kolko treba, drvo, koza.. Ludilo. Nije nista novo, nista revolucionarno, ovo je tip mirisa Spicebomb Extreme, ali brutalan. Vrhunski odradjen takodje, blendovan kao da je niche. Ovo zapravo i jeste dizajner sa niche prizvukom. Jedino mi se cini da mu je projekcija slaba. To sam primijetio i kad sam ga u sred zime probao na kozu. Nije mi vazno tolko, vidio sam neke ok cijene na ebay po kojima se moze nac ovaj miris, tako da cu ga uzet 100%, osim ako prije njega ne naletim na dobar deal za V&R Spicebomb Extreme, koji je opet bolji. Predlog za stariju ekipu, probajte ako niste, mada sumnjam da niste, ali podsjetite se jednog starog smekera, Chanel Platinum Egoiste. Ruzmarin, mahovina, lavanda, to su note koje me asociraju na old skul mirise. Kakav miris... Jos uvijek nije za mene, ali definitivno vidim sebe dje ga nosim za nekih 10ak god.
Sinoc sam nosio JPG Le Male Eau Fraiche Popeye, cisto da vam predlozim jos jednu vrhunsku opciju za ljeto, pogotovo za ljubitelje starog Le Male-a. Nista ne osvjezava kao menta iz ovog Popaja. Slatko svjezi miris koji je potpuno drugaciji od tipicnih ljetnjih mirisa (citrus ili akvatik), sa vrhunskim performansama.