Zamotao ga u foliju, ne vidim sad na retrovizore, dajte dalja upustva.
Nista trazim drugi far odma
Printable View
Lazooo imaš li 20€ do 1.11?
Sent from my OP13 using Tapatalk
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...77b2c5d9ef.jpg
Đe radiš lanac i koliko ?
Kod Duska, 400.
ne brate, ali imam neke pastete pa naleti ako si gladan :) Malo cemo redje jest' ovaj mjesec i ja i ti :)
srecni radovi!
Sastavih se i ja konacno sa autom.Ima mjesec dana da sam ga sastavio, a vozio sam ga ukupno 100km.
Posle servisa, remonta turba sa jacim jezgrom i velikim interkulerom i cudima javlja se problem, odnosno ne problem nego logicna stvar.
Auto ne vuce kako treba 1500-1900 obrtaja, totalna mrtav, kao sa povucenom rucnom...Turbo se cuje ali ne kako bi trebalo, cuje blago vristanje u tome opsegu obrtaja, pa onda na 2000 obrtaja prestane i auto poleti...
Upalim dijagnostiku, logujem parametre i gledam...U tom momentu kad auto ne ide, brzina turbine raste, 150k rpm, ali pritiska nema, turbo aktuator na 95%...
Sta se desava, ovaj billet kompresor je laganiji od fabrickog, auto zahtijeva 95% od aktuatora, odnosno zatvorenu/najostrije usmjerenu geometriju turbine(da bi brze spulovao), ali posto je ovaj turbo laksi, vrti se prebrzo "van mape kompresora" dje proizvodi zvuk blagog compressor surge-a i auto nema stabilan boost i ne ide.
Na oko 2000 obrtaja, auto zahtijeva 60-70% od aktuatora, odnosno malo otvori geometriju, turbina "uspori" i boost se vrati u normalu i auto ide kako treba.
Nadjem tjunera iz Litvanije da mi odradi custom mapu.(preporuke, zadovoljan sam bas)
Tempadrive - Karolis Mackevicius
https://www.instagram.com/tempadrive/?hl=en
https://tempadrive.com/
Napravim log sa svim parametrima, 1200-4500rpm i posaljem mu.
Treba laptop i E-net kabal.
Koristi ultraviewer i bimmer utility da iscita mapu.
Uglavnom, kad je iscitao mapu, otvori DDE(digital diesel electronics) iliti taj dio motornog racunara i nadje cudne 2 greske.
Kasnije kad je otvorio mapu je vidio sve i svasta...Na moje auto je navodno bio samo ugasen DPF...
E pa nije bio ugasen dpf, nego su samo ubijeni senzori da ne prikazuje greske, i odradjena je bila mapa sa nekim parametrima sa ugasenim svim mogucim sigurnim marginama.
Otuda vjerovatno i svi moji problemi.Jer meni je auto isao, ubijao.
Uglavnom, nije htio da radi sa te mape, nego je nasao potpuno stock mapu.
Odradio sam:
stage 2
dpf off
egr off
lambda off
deep idle
hardcut blokada
vnt offset, tj stelovanje geometrije turba, dje je cak za 26% otvorenija geometrija turbine u onom problematicnom rasponu obrtaja
Prezadovoljan sam...Ide jos nekih 15% bolje nego prije(logicno jer je bila neka mapa na njega), obrtnog tonu.
Potpuno je oporavio boost i odziv gasa, turbo se sad uopste ne cuje.
Potpuno linearno auto vuce od pocetka do kraja, bez naglih skokova obrtnog ili snage, sto je ja mislim mnogo zdravija mapa nego sto je prije bila.
Auto ne dimi uopste, zadimi jedino kad se ucera bas skroz u obrtaje, ili kad lupa u blokadu.
Hardcut blokada je na 4400rpm. Stavio sam je radi fore, ne vjerujem da cu ga bas kucat, jer znam da je bas stres za pumpu, lanac, lezajeve itd...
Deep idle mod iliti duboki ler gas je prava stvar za ova auta kad se skine dpf...ne cuje se zvizdanje kao iz bureta, nego dobije duboki fini ton
Uglavnom preporodjen auto, kad sam stavio novi turbo, interkuler i sad odradio mapu.
Trenutno je apsolutno sve ispravno na auto, nema ni jednu jedinu grescicu da javlja...
Ostaje samo da se isprati kako ce se pokazat.
evo jedan video kratki
https://streamable.com/3yepe0
Mnogo ozbiljna priča, svaka čast na uloženim živcima, prije svega [emoji4]
Deep idle izgleda kao prava stvar za vas anti-ekologe, baš se kulturno čuje.
Imaš li namjeru da ga izmjeriš neđe na valjke? Koliko te koštao Litvanac?
Mapa kod Litvanca je 200eura (cini mi se kao i kod ovih nasih, sem sto su me ovi nasi gledali kao mutavog kad sam pitao za podesavanje geometrije i kad sam im rekao da turbo nije fabricki, jer oni znaju samo da upisu gotovu mapu s interneta)
Iscita mapu, pokaze ti da je iscitao mapu, otvori sve greske, vin auta etc da ti dokaze da je to to...Onda trazi da mu platis, placanje ide preko Wise-a, provizija je 2-3 eura.
Custom mapu sam cekao jedan radni dan, tu me bila malo frka ufatila, rekoh gledaj kad me zajebe, skemuje...Medjutim nije, nego je ispostovao.
Citanje mape traje oko 10-15 minuta, i upisivanje isto toliko...Treba ili nov akumulator ili neki punjac, da ne bi brikovao ecu ako nestane struje/opane napon.Auto neke svemirske zvuke proizvodi dok se to desava.
Iskreno ne interesuje me koliko snage ima...Ocu malo da uzivam u autu.
Nisam ga spremao za trke, nego vec kad je crklo, daj da se stavi pojacano, i malo da se zacini da ima snage kad zahvali...svakako je turbina iste velicine samo ojacana, a 335d interkuler je veci, da malo smanji temperature
I prije sam bio brzi od drugovog f10 3.0 525D 8hp... :)
Sad ga neka ovako, za sledecu godinu planiram motor napolje :)
Srecno ti bilo Laki i uzivao puno puno km...
Vratio si me u 2009 kad sam prvi put uzeo namenski soft i interfejs obd1 okrugli i obd2 za mladje modele,al redovno mi kez i osmjeh bude kliktanjem na DDE zapravo digital disel elektronik... ;) :)
Laz je u drogama, jer normalan momak ovo ne radi.
Svaka cast tebra.
Meni nije jasno zasto dizel, to ne mogu da rezonujem a i ne zelim.
Pa ne sto bi bio,zdrav razum i logika ...
Igrali se sa gasenjem dpf ali kazem ali je to vec pogaseno monitoring sensora i sondi i to ce da radi,gasenjem DTC greski i sl pa to gledamo svaki dan+jutuberi+instagrameri plus logotip "pitam za druga" ;) ;)
Meni ce za vikend doci 3ka kupe sa istim motorem za vikend iz Pg ostace koliko bude al ce biti bez drugova i dojch stucnjaka resavan...;)
Bas sam duboko zasao u materiju ovih auta, i sad mi se zapravo svidja sto ima toliko elektronike i modula i mogucnosti da apsolutno sve iskodiras i prilagodis sebi :)
Sledeca modifikacija koju radim je E sys kodiranje sperovanog diferencijala, da mogu da se zajebavam po kisi :)
na F seriji je moguce kodiranje DSC-a, odnosno kodiranje parametara sa ugasenim DSC-om( da se ne bi zajebavali sa fabricki kalibrasnim stvarima)
Moguce je upaliti EDL(electronic diff lock) sa ugasenim svim sistemima...Dobije se nesto slicno torque vectoring sistemu, jer je moguce ukljuciti i podesavati jacinu kojom auto koci tocak koji vise slajfuje, da bi snaga presla na drugi...ali bez kidanja gasa :)
dobije se nesto poput spere, za sirotinju...
DSC_EDL_Off_Allow
EDL_Intervention_Mode
EDL_Aggressiveness
TCS_DSC_Threshold
Yaw_Control_Brake_Intervention
EDL_Slip_Limit
Nemoj duboko u te hexeditore mapa izgubiti cemo te ;)
Injekcija, koliko dajes km/god na SKF/Conti vele servise?
Ovisi jel stari ili novi korisnik ;) tako da garancija ostaje lojalna samo pojedinim musterijama ako uvoznik djelova stisne green gumb... ;) :P
Pa ajde, dodje ti Laz sa Audijem A4 2020 godiste, i kaze ti uradi mi veliki servis, koliko bi mu dao?
Cek, do sad je bilo 4 godine garancije a sad ce dobavljaci djelova da smanje na 2 godine?
Koliko znam majstori su davali 3 godine garancije, umjesto te 4.
Gospodja iz Telekoma ili Telenora svejedno novim korixnicima daje 50% vise minuta i benevita u pretplati nego mene koji 25g njihov korisnik budem i lijepo ih pozdravim...ti si redovan i lojalan ti se ne protivis skupim uslugama nego si donji i jasi samo nasi....
Za normanog musteriju koji nije svercer auta ili taksista dajem fabricku garanciju...
Imao sam situacija svih vrsta pa cak i reklamacije ali idem na 100% sigurnosti i moje i uvoznika djelova...
kasam se obnovio ovoQuote:
Originally Posted by TAKUMI;
samo neka podrzi
Frende vidi ovaj trend zupcasti u ulje izdrzava cca 50kkm fabrika dala 120kkm norma posla 6sati,ha ga uradim za 3 sata i nema garancije jer guma u ulje je zavsila u karter i uljnoj pumpi...vraca se musterije tebi za oci da je zaribao zbog tog zupcastog ali je kais degradiran i spao u situ motor zakova i koja tebi garancija ???
Meni je musterija donjela Biltema iz Swed set zucasti i pk kais za ford i nakon 6mje setio se servisne knjige nema pecat u knjizi pametan Kolumbo bjese,samo se zacenem smijehom i kazem donio si tvoje i u gepek si ponio svoje to ti je garancija i pecat... ;)
Sreca pa upisem u notes datume i neke karekteristike i to ostaje mimo svega... ✌️
Konti pumpa protoci nakon 27kkm radjeno u Pg, u prolece ove godine sam opet uradio sve jer je g12 unistio tkaninu po kaisu...
Kome da pisem u Pg neznam servis i prodavca auta?
SKF frende.
Da ja nadjem majstora za zamjenu
https://vehiclelifetimesolutions.sch...500/v-TA-29993
Lako cemo za garanciju...
Samo Febi ili Iwis.
Takumi, treba li se nakon zamjene lanca uraditi reset vam/crank adaptacija?
Bas bi htio vidjeti tu napravu da moze na N47 resetovati cam/crank ;)
Znači, nema tu mogućnost. I bolje.
Treba li šta drugo da se čačka kompjuterom?
Radilica na marker TDC i blokira se bolcem iznad startera,bregasta ima hvatac viljuska nazad do lancanika,pumpa ComonRail ima na kajli oznaku i na lancanik oznaku,isti su n47/n57/b47
Alat sa navojem cupa vani lancanik sa pumpe CR ,.
Jel digao sve sa dizni i dekla?
Jeste, morao je i motor vani.
Zasto sam mislio da je ina najj...
https://i.ibb.co/wNsqs8RJ/20251008-133527.jpg
Ovih 6.3% kaze sto prije to bolje.
Ne znam.
Daj mi kataloski.
guvarana javljaj komplikacije i cijenu servisa kad bude gotov
Sto bi bilo komplikacija? [emoji848]
Sent from my iPhone using Tapatalk