Ravenol mjenjačko ulje je strašno.
Odličan izbor.
Najbolje je svakih 100 000km da se mijenja. Ja sam sipao MTF3 75W.
Printable View
@mur3633
Iskreno, htio sam Castrol, ali nema ga. Koje god ulje da sam trazio, a da je preporuka proizvodjaca ulja konkretno za moj model, u prodavnica nisu imali. Sto je najgore, ne mogu ga ni poruciti jer kao moraju se obratiti resornom ministarstvu za dozvolu, nevjerovatno. Jedino ovaj u NK je imao bas ulje koje Ravenol preporucuje za moj model auta. Nije bilo ni jeftino, 15€ litra ali opet duplo jeftinije nego original.
Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk
Inače Castrol kupuje mjenjačka ulja od Ravenola i sipa u svoje bočice.
Dobro mjenjačko ulje je i Febi
meni ise neko debilno 75w85, ima ga ravenol jedino i u monteparts SWAG
MIX 2
Meni je psihicki lakse kad nesto zamijenis na auto na vrijeme i kako treba. Kad si siguran u njega. A tek gume kad su dobre
Novice da imam para kupio bi ti novi a6.
Ovaj je grdan. D O Đ I P I Z D O :D :D :D
ni merc ni bmw ne mogu da se primaknu dizajnu audija.
Slazem se.
vozne karakteristike mozda idu na stranu bmw-a
pa onda audi, a merc mi je i dalje ostao vozilo za ljude od 50godina, i ako imaju par brzih masina :D
ali sto se tice dizajna, nedje od 2009 audi je ispred svih njih
Mercedes je Mercedes do W140. Ima solidnih modela i kasnije, ali daleko od onoga što su uradili sa W123, W124, W140, itd. Nešto slično, ali mnogo gore se desilo i Opelu. Čuveni Rekord, Senator, Omega, Commodore, Admiral, Manta, itd. To je bio Opel, a sad nek su zdravo. Fiat je umro mnogo prije. Čuvena 132ka. Gledaj sad što prave.
BMW se držao neđe do E60, pa i F10 i F30 su bili dobri dizajnom. Sad su i oni počeli nizvodno sa velikim maskama i nekim nasilno napucanim modelima.
Audiju kapa dolje još od perioda 100ke se drže dizajnom vrhunski. Ali zna se ko stoji iza svega toga. Jedan veliki gigant kojeg većina ođe pljuje. [emoji6]
Mercedes je Mercedes do 124. 140 je bio ******.
Ima li se dje na internetu provjeriti servisna istorija vozila? Trazio sam vec neke sajtove, koliko sam vidio trazi se VIN broj, dje to mogu naci?
Rijec je o Audiju A4, 2008. godiste.
Mislim da će ovim A4 08-09 godišta brzo cijena doći na 6.5k.
Pozdrav svima, upali mi se jutros na audi a4 ova lampica. jel nekonzns šta je? Kako se rješava? Pozdravhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...ade1fbe60e.jpg
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Dpf. Probaj nedje da da vozis na vece obrtaje 3000+ oko 15-20 min al da ti ne padaju obrtaji. To je teze malo izvest kod nas,ja sam to uradio na putu Bar-Ul.
Jeli uspjelo? Da hga odvedem ovdje na aerodrom u Berane.
Ugasi ti se lampica,al time nisi rijesio problem. Trenutno si ga ocistio,al ce ti opet upaliti ako se vozi u gradckoj voznji i malo obrtaja.
https://youtu.be/Qni9aBAdkFI
Ja sam ga vozio preko 3000
Uspio, pošto mi je automatski menjač, ubacio u manuel i 3i 4 brzinom vozio preko 3000 obrtaja oko 10ak minuta, ugasio auto, upalio. Nejavlja grešku. Vjerovatno zato, što se auto ne vozi zbog ove pandemije, što znači da se s vremena na vrijeme mora dobro nagazit. Hvala kolegi miovrag. Zdravo bio brate
Meni se ugasio u voznji, vjerovatno ce ti opet upaliti,pa opet nedje onda kroz dan dva ponovi nece da mu skodi.
Nema na cemu drug,tu smo da se pomazemo koliko znamo. Najveci problem sa njime je mali obrtaji jer ga unisti gradska voznja.
Ti imas gore aerdrom i mozes ga stiskati da ne pazis na cestu. [emoji106]
DPF. Mici i disejbluj.