Eko pumpe su najbolje sve ostalo 0 kvalitet!
Printable View
Eko pumpe su najbolje sve ostalo 0 kvalitet!
grijesis.
ja sam 6 mjeseci sipao i na ECO (dizel, benzin), na Castellanu-dizel, kod zeljeznicke benzin i moja iskustva govore da je najbolji dizel u Castelani a benzin kod zeljeznicke.
sipao sam uvijek pun rezervoar i vozio te gradsku te malo put primorja i na puni rezervoar sam prelazio po 40-50 km vise sa gorivom kastelane.
Nzm nisam nikad sipao na tu kod zeljeznicke (inace benzin je u pitanju) ali znam da za razliku od Lukoila jugopetrola i slicnih Eco pumpe su znatno kvalitetnije a probacu i tu kod zeljezncicke obvz posto inace trosim oko 150e mjesecno za gorivo odmah ce se primijetiti razlika ;)
ja sipah na castelanu da probam 45 litara pg-zagreb isto tako mi trosi kad naspem onamo kod zeljeznicke tako da je sve to isto...
Attachment 70895
ovih 820 km su pola grad, pola otvoreno, sipao sam ih na bonus petrol, inace je prije 820 km prosjecna isto bila oko 6 sto i jeste nesto relano za ovaj motor, nego mene interesuje odgovor na pitanje: je li moguce da bord pogresno mjeri, da ja ustvari potrosim vise?
svaki put zaboravim koji je motor ovaj tvoj :)
ja tu potrosnju od 6L mogu da vidim samo u slucaju da izadjem na otvoreno...i to da ne idem uzbrdo :)
kroz grad ispod 9 ga ne mogu spustit teorije nema
@appelle moi 27kmh povecaj malo brzinu da vidis kako ce tad bit 6l na 100....
Pazi mu prosjecnu brzinu... :lolblue:
Bachi tvoju prosjecnu brzinu na 800, od cega ces 500 km napraviti kroz Pg. Ajd, ajd... Bice ti 40 jedino ako su ti stalno upaljena zelena svjetla na semaforima, i ako nema nikoga u kruznim tokovima...
Meni je na 30 km po Bg, prosjek bio 15 km/h. A sve zbog semafora. 3 min stojis na jednom, pa kolona, guzva, pa opet stojis... I ako dofatis 50 km/h ti si repsretan.
Ma BG je nesto drugo. Ovaj frajer je vozio po PG i van...
Isto ima semafora poprilicno, zar ne ? Bar mi je tako u sjecanju. Svejedno. Nek na putu od tacke A do tacke B, uzmimo da je 10 km, imas 10 semafora, i nek ti je svaki drugi upaljen na crveno. Koliko te to uspori ? Pa poprilicno. Sad zamisli isto to rastojanje bez semafora, a gdje u gradu je ogranicenje 50 km/h. Dakle u prvom slucaju, recimo da ce prosjecna brzina biti oko 25-30 km/h, dok ce u drugom slucaju biti 50 km/h.
Ja sam Bg naveo kao primjer, pokusavajuci da aludiram na semafore i rastojanje. HN ima jedan semafor, pa ti opet prosjecna brzina bude tu oko 35 km/h, ako ides od Igala do Meljina, i uhvati te to jedno crveno svjetlo.
No nema veze. Ima li najave i to provjerene za poskupljenje goriva za 10 dana ?
a koje auto vozi frajer :)
C200 cdi...
Ja ti garantujem da je to tacna potrosnja (+-5%).
Ask me how I know...
Proizvodjač ne garantuje...
Može biti ali i ne mora. Zavisi kako voziš
Koji proizvodjac ne garantuje?
Kakve veze ima stil voznje sa kompom za potrosnju?
I znas li na kojem principu radu BC?
Pa piše u uputstvima koje dobiješ sa kolima da se radi samo o procijeni, baš tim riječima. Ne pričam ništa što nisam pročitao..
Uzima li se hladni start u proračun? Za Golf V 1,9 tdi piše u uputstvima da prvi kilometar nakon hladnog starta troši 70l/100km! Vozi ga mjesec dana samo na kratke relacije pa da vidiš potrošnju :) Ti brojevi se ne ispisuju na bordu definitivno.
Naravno da se ispisuju. Ako ga upalis ujutro, i ostavis ga da radi 10 minuta, i onda ga vozis 500 metara, potrosnja ce ti bit 70, da.
Meni ful gas pri kretanju prvom pise 240 litara na 100...znaci ako vozis 100 kilometara, ful gas, 1 na sat, trosi 240 litara.
Ali petom na somu obrtaja, pise 5,5 do 6.
Sve se zajedno daje prosjecnu.
Znas li kako BC mjeri potrosnju?
Ja u nekoliko kola još nisam vidio da prvi kilometar konstantno ispisuju visoku potrošnju dok se motor ne ugrije, nego sve normalno. Vidi, nemam ja stav po ovom pitanju, PIŠE da je procjena, ne kažem to ja, tako da ne moraš mene da ubijedjuješ u suprotno nego one koji su ga napravili.
Što je moje znanje ovdje bitno, ne pričam iz glave nego čitam.. Znam ponešto, zanimljivo mi je kao elektrotehničaru pa često pogledam čas ovo čas ono, vrh stari ima :)
Na sva auta prosjecna ide gore kad se voze ujutro, i potrosnja je realna. I onda pada dok vozis.
Monitoring potrosnje se vrsi uz pomoc 3 podataka koji su standardni (i glavni) kod svakog auta: vrijeme otvaranja dizni, hod istih i predjeni put.
Noviji motori koriste i polozaj papucice gasa, broj obrtaja, MAF i O2, dodatno.
Od utorka cijena 98 1.47 a 95 1.43.
hahahahah sprdaju li se oni to? :D
Zezam,al mi dosadilo čitat vašu raspravu :D
Partybreker :)
eto na,rekord cak 5 centi spustili gorivo http://cdm.me/index.php?group=25&news=215678
ljudi moji, pa je li to moguceeeeee?????
Ada izbori :D
kod nas je sve moguce. :D
Da nece ovaj plin dolje :D
Ne vjerujem. Skocila je nabavna cijena, masu.
Ada nece ni to dugoga vijeka bit povecace 7centi,,samo da pricekaju malo da prodju ove demonstracije
Padala je 23 puta, a oni su samo poskupljivali.
e hvala bogu da dočekasmo da pojeftini benzin :) ja se čisto prepadoh kad čuh :)
ustedimo litar goriva na 50 eura, jupi :D
Lijepa vijest za Srbiju, da nece nase fukarice ovo uvesti preko EU
http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/2...-za-los-benzin
da nije ko imao problema sa bezolovnim sa CMC kod Delte?
poshto je trenutno BMB 98???