http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._5147371_n.jpg
Printable View
Ljudi, mozete da pricate o konkurenciji i sto god ocete, al nema srece sve dok nas drzava klepa po usima sa ovakvim marzhama...
TJ nema srece dok se ne organizujemo kao bugari pa fino gorivo buc na euro (sto bi bilo najrealnije) ;)
Dok god Eko petrol bude imao monopol nad nabavkom goriva morskim putem nema srece. Neka i privatnicima dozvole da nabavljaju gorivo preko mora pa ce pocet padat cijene.
ima ove nafte jeftinije no na pumpe :D
Cuo sam, ali je sve kerozin i ulje.
kako to da sam presao samo 420km sa rezervoarom plina,sve u lokalu,Vmax 80 km/h???
Veliki broj Italijana koji žive u blizini granice sa Slovenijom prelaze posljednjih dana u ovu zemlju da bi po znatno nižim cijenama kupovali benzin i sve podsjeća na vremena kada se isto događalo dok je postojala bivša Jugoslavija, prenosi italijanska agencija ANSA.
Prema računici italijanskih građana, ako na slovenačkim pumpama do vrha napune rezervoar (50 litara), uštedjeće 11 eura, u odnosu na cijenu koju bi platili u Italiji.
Do "navale" ka pumpama u Sloveniji došlo je nakon što je italijanska Vlada povećala cijene goriva, a slovenačka smanjila, snižavajući akcize.
U Italiji je danas cijena benzina 1,55 eura za litar, dok je u Sloveniji cena 1,27 eura za litar.
Ansa navodi i da mnogim stanovnicima regiona Venecije Đulije odgovara da odu po benzin u Sloveniju, jer po nižoj cijeni mogu da kupe i cigarete.
U Crnoj Gori litar eurosupera BMB 98 trenutno košta 1,37 eura, eurosupera BMB 95 1,34 eura, a litar eurodizela 1,30 eura.
Znaci 10 centi skuplje od nas no u SLO.
Vrh!
Gledaj, barrel ide gore, u utorak cijene kod nas gore:
http://img6.imagebanana.com/img/4yclvgyc/Capture.JPG
Evo javise da cijena goriva ostaje ista
Tesko da ce padat, ali ce ih drzat na ovom nivou jedno vrijeme, jer su se neki bili bunili da se ugase akcize jer cijena svega raste zbog goriva... pa ovo dodje cisto malo bacanje prasine u oci
moze mi neko reci razliku izmedju nafte d2 i loz ulja?
samo u boji?Jel moze to da se sipa u Golfa 3 TDI a da se ne sjebu dizne pumpa?
sipaj slobodno :cool:
al sad ozbiljno? :) I koja je cijena loz ulja kod nas dje se sipa kupuje to? :)
Razlika izmedju loz ulja i D2 je kao sto kaze Martin Seamus McFly, u boji.
Kosta 97 centi.
Ne znam gdje ima da se kupi.
Pogledaj po drzavnim pumpama.
hvala fabia ;)
http://www.amzs.si/default.asp?podrocje=18&razvrsti=1
A mozda malo Grcke i Turske cijene kod nas, ha?
vidjite cijene goriva u RUSIJU i UKRAJINU ......
auuu dzabanaaa :)
Oce li vise skakat opet ova cijena goriva? Ajde nema smisla da miruje ovo.
cuh jednu pricu od prevoznika autobusa a prica ista ide i od prevoznika goriva da ce do ljeta skocit jos za 40 centi..mada mi to nesto nenormalno i suludo. al' eto.. licno ne vjerujem
Barrell se blokirao na 115, evo 4-5 dana.
Ja se selim u Rusiju :)
e dje nece bit 2 eura pa da svi kukaju <3
Ja necu da kukam.
AMZS: U Crnoj Gori najskuplje gorivo na Balkanu
PODGORICA - Građani Crne Gore plaćaju najskuplje gorovo u regionu, proizilazi iz podataka Auto moto saveza Slovenije (AMZS), koji objavljuje cijene benzina u svim evropskim zemaljama.
Litar bezolovnog eurosupera 95 i 98 košta u Crnoj Gori 1,34 eura, odnosno 1,37 [COLOR=#018D25 !important]eura[/COLOR] dok litar eurodizela se prodaje po cijeni od 1,3 eura.
U Hrvatskoj litar eurosupera 95 i 98 košta 1,29 odnosno 1,35 eura dok je litar evropskog dizela 1,25 eura. U Srbiji je gorivo, sudeći prema podacima Slovenaca, jeftinije u prosjeku za 12 centi nego u Crnoj Gori.
Od zemalja Balkana najjeftinije gorivo je u BiH, gdje litar eurosupera 95 košta 1,15 eura, bezolovnog goriva sa 98 oktana- 1, 18 eura, dok se litar nafte, zbog većih akciza, prodaje po cijeni od 1,20 eura.
Najskuplje gorivo eurosuper 95 i 98 u Evropi plaćaju Turci i Norvežani 1,86 eura, odnosno 1,82 eura po litru dok najeftinije gorivo plaćaju Rusi gdje je litar eurosuper benzina 95 svega 65 centi, dok litar eurodizela plaćaju 62 centa.
Ovo je sve ka putu za EU , jer sve mora da bude u standardu EU a plate se smanjuju a u vecini ih i nema! Manijaci jedni ,pune se na ovu sirotinju!
jeste to se zove prosperitet.
Predsjednik Vlade Igor Lukšić je zabrinut zbog poskupljenja osnovnih životnih namirnica, ali po svemu sudeći Vlada neće smanjivati akcize na gorivo kako bi ono bilo jeftinije.
On je sinoć u emisiji "Živa istina“ IN televizije rekao da cijena goriva zavisi i od akciza, ali i da pinjenje budžeta zavisi od akciza.
Prema njegovim riječima gorivo u Crnoj Gori je nešto skuplje nego u zemljama regiona, a razlike se kreću od pet do deset centi.
„Vlada se prilično angažovala da do kraja iskoristi sve mehanizme da bi se, koliko je moguće, ublažile posljedice poskupljenja“, istakao je Lukšić.
On je rekao da je Ministarstvo rada i socijalnog staranja dobilo zadatak da pripremi informaciju i time obezbijedi neku vrstu jednokratne pomoći za najugroženiji dio stanovništva.
Kako je rekao dio toga bi se realizovao vrlo skoro, a dio na jesen.
Izvor: Cdm
sad mi je mnogo lakše kad znam da je premijer zabrinut.
U Turskoj litar je 1.86.