pa ne, u finalu svake sezone ima po montaza sa muzikom. nije to prvi i jedini put bilo. ali bila je dobra montaza, na stranu kvalitet muzike isl.
Printable View
pa ne, u finalu svake sezone ima po montaza sa muzikom. nije to prvi i jedini put bilo. ali bila je dobra montaza, na stranu kvalitet muzike isl.
^Vjerovatno misliš na s02e11 i numeru Stelios Kazantzidis - Efige, efige (ima i još jedna grčka pjesma).
Po meni su fino "legle" uz one kadrove, naročito sa Sobotkom.
Edit: Evo nađoh
A kad smo već kod muzike, ja sam se o jadu zabavio da nađem par numera koje sam samo načuo u toku dijaloga - crnje pričaju a u pozadini neki moćan rep. :)Quote:
Bad Dreams (The Wire s02e11)
Music
The two Greek songs at the end of the episode were sung by Stelios Kazantzidis. In the restaurant, the song playing in the background was "To Psomi tis Ksenitias" (Bread of a Foreign Land). The song played during the montage at the end is a less well-known song, "Efige, efige" (εφυγε εφυγε), a love song. Both songs were chosen by the episode's writer George Pelecanos who is Greek American.
To je to. Ne sporim montažu, it's swell, ali je muzika ogavna. Tačka.
A da ima doooobrog hiphopa/rapa kroz seriju - hellyeah. http://www.pic4ever.com/images/Bananeyessss.gif
Pitanje za ekipu - sa koje vam se sezone najviše sviđa verzija naslovne numere? :)
'Way Down in a Hole', eto. Meni četvrta. :) Guilty pleasure, in a way.
i meni najbolja u 4 :)
Moram i ja glasati za četvrtu. :) Drugo mjesto za verziju iz 1. sezone.
Meni je definitivno najjaca 'Way down in a hole'.
Ljudi, je l' još neko plakao? Ono, fo real, najte se snebivati da priznate. BGH je priznao tamo few pages back, priznajem i ja, i bilo mi je zlo i mučno, u nekim momentima toliko da sam morala glavu da okrećem od ekrana, i naprolivah se tih suza pošteno, k'o da su mi klinci rod rođeni.
Četvrta sezona kida. Ali bukvalno kida.
Mislim da sam najviše potresen bio sa Sobotkama. Kad Ziggy uleti i ubije onog grka - onamo mi je baš muka bilo, a Frenkova smrt mi je baš teško pala.
Iz četvrte sezone najžalije mi je Bodieja.
Lepo, al' da si morao da spojlaš narodu, baš i nisi. Nhf. :)
Ja sam tek na prvim epizodama prve sezone, ali
preslušao sam naslovni song svih sezona
i numero uno ide za season two, Tom Waits
http://slobodni.net/images/smilies/motor2.gif
druga pozicija za četvrtu sezonu.
Izvedba pjesme za petu sezoni mi se nešto ne uklapa.
Ni mene nisu oduševili, samo mi ih je bilo žao. Što neko reče, Frenk je pravi pozorišno - dramski lik, neki tip 'viteza' u moralnom smislu, zato mi ga je bilo žao.
Dobro si me podsjetila. Ispravljeno, izvinjavam se ljudima koji su pročitali.
Zavrsio sam prve dvije sezone, poceo trecu. Koja razlika atmosfere izmedju prve dvije sezone.
Koliko su povezane, ipak svaka sezona nosi nešto drugo, tj. fokusirane su na različite stvari. Men' se čini, kao što sam rekla, da četvrta najjače udara.
Poljake hvalimo, snažno doživljavamo, izdvajamo samo zato jer su nam bliski, i lako nam je se identifikovati s njima i situacijom - ain't absolutely nothing more to it, I'm afraid. Pitajte nekoga ko nije iz (jugo)istočne Evrope/bivšeg SSSR-a za komentar.
Dakle, ipak niko nije plakao, ha?!
Izvinjavam se na padobranizmu, ali me zanima oce li ovo pocinjat na IN ili je vec pocelo a ja slep?
Coldhearted bitchez! http://www.pic4ever.com/images/icare.gif
:)
http://www.pic4ever.com/images/292.gif Izvinjavam se then, ja sam stekla potpuno drugačiji dojam. From overseas, enivej. Ali obvidno grešim.
Šta vam je ljudi, pa za The Wire je opštepoznato da svako voli neku drugu sezonu najviše, da ne pričam o likovima itd. Ne mogu se ljudi složiti ni oko verzije špice. :D To sve znači da je sve dobro, zar ne?
Aight, all good.
:)
^Upravo tako, ja sad da počnem opet da gledam seriju vjerovatno bih malo više pažnje posvetio nekim stvarima preko kojih sam možda samo ovlaš prošao (ili ih gledao iz drugačijeg ugla), tako da... ko zna onda koja bi mi sezona i lik bili omiljeni.
Dobro, nego što! :)
Ja kad sam završio prvu sezonu i krenuo da gledam drugu, ugasio sam odma jer me nešto smorila. I nisam to onda gledao sigurno pola godine, dune mi jedan dan, upalim opet drugu sezonu i slistim je za 3 dana. Ostalo mi još da pogledam petu sezonu, samo da se skine. Četvrta mi nije legla najbolje, treća je dobra, a prva se krlja tu neđe sa drugom :) Al zato ima def. najbolju uvodnu špicu.
Nisam u početku skapirao ovu seriju, al kako čovjek krene da gleda, navuče se. Ipak mi je Homicide bolji.
Meni su likovi u Wire baš dobri, realni.
http://www.pic4ever.com/images/17.gif
Sve, sve, ali ovo...Ne mi jasno. Zbilja nije.
Valjda mi je nepojmljivo da Wire nekome nije legla. Koliko god je Homicide fantastična serija, wish ppl would stop comparing the two.
navodno u ponedeljak startuje na atlasu. svakim radnim danom od 11 uvece.
definitivno:
23:00 Serija: Žica
Sa srecom. :)
Odlicno!!!
3 puta sam je skidao i nijesam uspio da odgledam prvu epizodu do kraja... Dako nedje skupim zhivaca...
Meni je toliko dobra prva epizoda da sam je gledao jedno pet puta.
Ja sad vidjeh da je pocela na Atlas prva epizoda u 19:00. Ali imam seriju u PC a ne mogu gledat nista sa reklamama kad ne moram. Ali eto obnovicu to gradivo. Malo je dobrih policijskih serija. Bombarduju nas s ovim CSI serijama nemamo dje pobjec.
Kako prva epizoda otvara glavu...Nedovoljan 1.
Meni su ostale jos 2 epizode od 5 sezone, ali nesto nemam volje da zavrsim. 5 sezona me je ubila, nije toliko dobra kao prve 4. I pored toga sljustio sam seriju nevjerovatno brzo. Svidjaju mi se najvise prve dvije sezone. Preporuka i od mene za seriju.