Opasno/ne opasno :D :D ???
Sto od ovoga da znam samo dal da se pozdravljam sa mojima ubuduce kad idem nedje :D :D
Printable View
Ne znam sad cu vidjet dal jos smrdi ostavio sam ga na parking ispred kuce.....
Ma neee, nije to opasno, mislim, sjebaces diskove i pakne. Skini felme, uzmi cekic i udari cilindar i klijesta, bice bolje.
A najbolje je da otvoris i da poliras cilindre, da stavis nove gumice.
Za ovaj problem nisam cuo jos. Crijeva se mijenjaju zbog toga sto vremenom znaju da pucketaju pa moze da dodje do ovoga:
http://i.ehow.com/images/GlobalPhoto...-main_Full.jpg
Ne smrdi vise,bio sam krug kratki da vidim imal sto neobicno i kocio sam naglo nekoliko puta da vidim ali nista nisam uspio da vidim neobicno...
Vozi onda...
Kad sam ga vodio na mjenjanje ulja i jos nesto su mi rekli da mi je mazetna posla na desnu prednju gumu i da to trebam mjenjat sto prije....imal neke veze sa ovim to mozda ?
Fabia samo da ti pohvalim sve ovo,jer mozda jedan od najpametnijih topica na ovaj CDM,svaka cast i hvala ....
To nema nikakve veze sa tim, ali ima veze sa zglobom. Ako ne mijenjas manzetnu, voda i prasina ce da ti sjebu zglob. Manzetna kosta oko 10 eura i izgleda ovako:
http://www.jadrantrans.hr/images/manzetna.jpg
mozda je i njemu manzetna probusena nedje,
Ne znam, cini mi se da koci normano, tj ne vuce pri jacem kocenju ni na jednu stranu, a vjerovatno bi trebao da jedan tocak ne koci...
opet pitanje: Kroviste mi se malo odvojilo (tj. malo vise), ko bi mi to zasio/zalijepio a da nije skupo? (znaci ne da se mjenja citavo kroviste, samo da se zalijepi, meni je muka radit oko toga)
Nedjo sinanovic kod njega idi i ne brini. Covjek profesionalno radi krovista,dubinsko pranje poliranje, poliranje farova sa profi masinama i jako je povoljan i lako se dogovoroti sa njim.
Dacu ti broj i reci da ti ie Marko Arsovic dao broj (dobices popust) i dogovorite se: 069027278
par momaka sa foruma su radili krovista kod njega po mojoj preporuci i prezadovljni su bili
vili imam ja jedno pitanje:
prosle godine sam kod druga makao katalizator iz prednjeg lonca, (tj katalizator je bio betonirao) i od tada kola mi bolje idu i manje trose cak mada to je nebitno. kad je makao katalizator, zavario je opet lonac i posao sam na kombinat da ga onim pravcem malo produvam i sta mi se desilo??
na putu do kombinata sve je ok bilo sa kocnicama, i tacno pred skretanje da zakocim, pedala kocnice mi tvrdaaaa ko da je ugasen auto!!!
krenem malo, pa kocim isto se desava. pomislio da mi nije otkino neko crijevo za kocnice dok je rezo lonac brusilicom, ali nije nista, sve ok.
znaci kocnica mi nema onu mekocu papucice, nego je tvrda, nesto izmedju one tvrdoce kad je auto ugasen i onda kad je bila sroz ok.
kazu da mi je do vakum aparata kocnica, da na njega izdusuje, jer ima kao neka linija na njega kao da je napukao, ali toga se sjecam da stoji na njemu ima par godina i sve je radilo full ok.
tako vozim i dan danas, naviako sam se, ko onda kad je bila skroz meka, ali interesuje me sta je problem?
Imao bi jos jedno pitanje za fabiu :D
Mozda cudno zvuci ali kad nisu kisni dani tj kad je suvo,kad predjem preko rupe ili neravnina na put strasno se osjeca na prednje gume,kao da se odvajaju od auta,svako ko sjedne pomislio bi da su amortizeri skroz posli ali novi su stavljeni,kao i casice,bio sam kod 2 automehanicara odje i jedan mi je zamjenio amortizere i casice a drugi kaze da su zglobovi u redu......ali kad je mokro i to dolje skvaseno se nista ama bas nista ne cuje,potpuno kao sto bi trebalo.....?!?!? Nikako mi nije jasno sto moze bit.....i zasto je to tako
Od centralne koja se otvara teniskom lopticom ( sto ce reci, preko vakuma ) crijevo se probusilo. Mislim da se cuje sistanje kod zadnjih lijevih vrata. Ko ce to napraviti da valja. U pitanju je golf 3.
Unaprijed zahvalan
uh danas ne mogu, treba za pola sata kola da vodim na servis kod bozovica, mijenjam ulje, filtere i zadjnje pakne(fabricke) na km 220 000. dosao im je kraj, ali stvarno odradile su posao junacki.
mada ako zavrsim ovo ranije, mozda bi mogli skoknut da to pogledamo. zovi me posle 15h da se dogovorimo
Eto tako kao da nema amortizera ludilo potpuno !!! Milina ga je vozit kad je kisa...
Al prije sam se imao zalijepit u jedno auto,spustao sam se niz neku padinu i auto ispred mene je iso nekih 30 m i zakocilo....e kuku nocna mora ;) Blokada tockova lele jedva sam se zaustavio ccc
C klasa? Vakum pumpa, crijevo koje ide od vakum pumpe do vakuma glavnog cilindra, ili, vakum glavnog cilindra.
http://i.ebayimg.com/17/!BbDgcqgBGk~...8kHLw~~_35.JPG
A kako da provjeris to? Skines vakum crijevo od pumpe, upalis auto, stavis prst na ovaj metalni cep, ako tu vuce vazduh onda pumpa je OK, ako nema podpritiska onda pumpa je u onu stvar.
Pa cuj, moze i kad je kisa, jer ta provjera traje 25 sekundi.
A smijem li da te pitam nesto?
Smijes.
Rece li ti da si isao C klasom kod kombinata?
E pa provjeri to, ali posle kise.
Treba mi pomoc. BMW X5 3.0d 2003 g na instrument tabli se upalio DSC, ABS i pretpostavljam da je oznaka za pakne kocnica(krug sa uzvicnikom). Sta moze da bude problem. Moja je pretpostavka da je senzor ABS-a posto automobil ide bez problema, tj ne osjecam da je ABS blokirao kocnice(ne smrde na pregrijavanje) i koci bez problema. Probao sam da na dugme ponovo upalim DSC, medjutim ne reaguje. Pakne su zamijenjene na servisu u MP auto prije 5 mjeseci. Negdje sam vidio da se u tom trenutku mijenja i senzor kocnica, medjutim na fakturi taj senzor nisam vidio tako da pretpostavljam da nije ni mijenjan. Svako objasnjenje je dobrodoslo.