Možda te Niče spasi? Ko zna?
Printable View
Razlika između mene i nekih je što ja ne tražim da me iko spašava.Ja uživam dok nešto čitam bez straha.
Razlika između tebe i mene je u doživljaju onoga što čitam meni je to prosto zadovoljstvo tebi je to opasni Eden izgleda đe se krije zla zmija. [emoji3]
Poslano sa mog CPH2135 koristeći Tapatalk
Ko je u tom scenariju osumnjičeni?
Niče.Fridrih Niče.
Zbilja jel ima njega @NHM u one Fight ove Battle od History? [emoji849]
Ili su svi đuture.
https://youtu.be/TjJ7gI-2Mzo?feature=shared
Najjači koment:
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...afbd1f2d1b.jpg
Ništa nisam ukapira o čemu vi to pišete :( Izgleda da je razlika još veća nego sam čak i Jaaa?! moga pretpostavit.
Može li mi neko objasnit, nacrtat?(u mene je pola bosanske krvi pa sporije kopčam)
https://www.youtube.com/watch?v=0sMh...IeUCVA&index=9
"RIJEČ(i)" ...kako to nekako siromašno izgleda :(
A zašto li mu prebacuju treći rajh? [emoji849]
Genijalni su.
https://youtu.be/0N_RO-jL-90?feature=shared
Zato što je navodno Hitler tumačio njegova djela na način koji opravdava promovisanje arijevske rase, odnosno rase nadljudi. Doduše, Hitler je imao drugačije ideje šta je superiorna rasa, ali svakako je inspiraciju, navodno, našao u Ničeovim djelima.
E zamisli, tako je to kad se naložiš na neke ideologije i još ih istumačiš kako ne treba.
Niče niđe veze nije spominjao arijevsku rasu mislio je (valjda) na čovjeka ka čovjeka.
Na kraju završi ovaj ka očajni bespomoćni čoek u bunker kao najveći zločinac.
Ovo je živa istina. Vjerovatno i ono jedno od karakteristika koje je Niče pripisivao Ubermenšu da on treba da stremi ka velikoj moći. I to su nacisti pretjerano tumačili i zamijenili sa totalnom dominacijom nad drugim ljudima/rasama itd., a Niče je realno bio protiv toga. Isto u "tako je govorio Zaratustra" se pominje i fraza "grom iz tmurnog oblaka" koja se valjda odnosi na to da Ubermenš treba da prevaziđe trenutne vrijednosti i izdigne se iznad njih isto kao što se svijetli grom probija kroz mračne i zastarele ideologije. Nacisti su moguće i sami simbol groma zbog toga stavili na grb ss paravojne formacije jer liči na slovo S, a ustvari je grom. A kad je počeo ovaj rat u Ukrainu, Rusi su označavali svoje tenkove sa slovom Z, što može da se tumači kao grom oktenut naopačke, što se inače i poklapa sa njihovom anti-nacističkom ideologojom (barem u javnom govoru). Takođe i BlitzKrieg kao vojna taktika brzog i koncentrisanog napada koja se ispostavila kao veoma uspješna sadrži u sebi riječ blitz što isto prestavlja munju, mada stvarno što se tiče samog načina napada i taktike, to se više poklapa sa taktikama napada koje su mnogo puta pomenute u knjizi "Umijeće Ratovanja" od Sun Tzu-a. Uglavnom poenta sve ove priče je da su se Nacisti svojim tumačenjem i svojim djelima pokakili u Niče-a (i sami simbol swastike i mnoge druge stvari koje su prisvojili), i sad svako ko pominje ubermenša i tu priču se nažalost stavlja u nacistički koš.
Sent from my S23 ultra using Tapatalk
Ali,ali..zaboravljaš Gebelsa ima i toga u umijeće ratovanja kod Ničea nema.Nič.
Niče nikad nije spomenuo metode manipulacije drugim čovjekom drža se etike a u ratu je to tako poželjno da pokreneš masu.Kako pokrenuti čovjeka da ubije drugo čjudsko biće sem manipulacijom?Niče je tražio da čovjek bude pojedinac.Znači,Gebels je ključan u svemu no ko je njega inspirisa? [emoji1787]
Što se simbola tiče to je sve u domet misticizma čak i ona swastika je zloupotrebljena.Ali da,simboli jako utiču na ljude a u suštini su običan bulšit.
@Bluemoon
Ne bih znao, jer moram priznati da se ne razumijem puno u nacizam, niti me to interesuje. Htio sam samo da pokušam da razdvojim Ničeovu filozofiju od njenih nakaradnih pokušaja implementacija.
“Hope in reality is the worst of all evils because it prolongs the torments of man”
Ova se meni naročito svidja. Naravno moze se tumaciti sa aspekta njegove bolesti ali on je bio previse lucidan da bi patetiku prosipao po kojoj bar on nije poznat.
uz ovo ide dobro da mi ne iznosimo nikad činjenice već mišljenja i vidimo iz naše perspektive a ne istinu (marko aurelije) i to našu realnost zaista čini paklenom.
naravno to sve vodi ka tome da se zapitamo a sta to vodi ka miru? Nada u šta? Neki To zovu realnošću a ovo prividom. Stvar terminologije rekao bih
Jednostavno je.
Nacizam je najjednostavnija rabota na planeti ništa jednostavnije nema od nacizma.
Prvi korak je DEHUMANIZACIJA druge grupe na bazi razlika tipa religija,boja kože,teritorija,nacija dakle potpuno nerazumna podjela.Vidiš i sam to na primjeru Izraela danas.
Potpuno je jednostavan a nema destruktivnijeg oblika ideologije u istoriji i sadašnjosti čovječanstva.Dehumanizacija je osnovna a da bi se latio dehumanizacije moraš biti pripadnik neke GRUPE na osnovu nekih izmišljenih pojmova a onda druge označiti neprijateljima dok ih dehumanizuješ a u stvari su ljudi ka ti.
U prevodu, to nema veze sa Ničeom.
Ja samo mislim da je probelm to sto ljudi kao i uvijek sve te neke ideje i ucenja u vecini slucajeva odnose u krajnost, ili 0 ili 100 posto, ali kada bi covjek izdvojio neke stvari posebno o ubermensch sto je veoma potrebno u danasnje vrijeme
"Nietzsche was the one who did the job for me. At a certain moment in his life, the idea came to him of what he called "the love of your fate." Whatever your fate is, whatever the hell happens, you say, "This is what I need." It may look like a wreck, but go at it as though it were an opportunity, a challenge. If you bring love to that moment-not discouragement-you will find the strength is there. Any disaster you can survive is an improvement in your character, your stature, and your life. What a privilege! This is when the spontaneity of your own nature will have a chance to flow."
~ JOSEPH CAMPBELL
Greska
“Moja formula za veličinu u čoveku jeste amor fati: ne hteti imati išta drugo, ni napred, ni nazad, ni u celoj večnosti. Ne samo podnositi ono nužno, još manje tajiti ga - sav idealizam je lažljivost pred nužnim - nego ga voleti...”
"Convictions are more dangerous foes of truth
than lies."