kupite ljudi Iphone i pocinite :D :D :D
morao sam da upanem :joy::joy::joy::joy::joy:
Printable View
kupite ljudi Iphone i pocinite :D :D :D
morao sam da upanem :joy::joy::joy::joy::joy:
Ja se lomim pro il pro max 11.. 800-880e NOVI...
Nego malo 64gb u pm...
Ne znam kakva je baterija na pro? Na max je zmaj...
Nego odosmo u off :D
Edit: mislim da je xiaomi Bog srednje klase, telefoni tu do 300e ali sve preko....
Meni je nedopustivo da telefon od 600e ima toliko bagova :D
Nijeste ne zebaj, ajte ne izuvajte se :)
potpuno su nasumični problemi sa vajberom svima,nema to veze sa šaomijem i miuijem.pređite na vacap,radi kao sat.
Uh, koliko je ovo netačno. :) O kojim tačno bagovima pričamo, to što neke aplikacije brljave u dark modu? Ovo za Viber je generalni problem, ne pogađe svakog ali definitivno pogađe sve brendove pa i Apple (rekoh da sestra ima identičnih problema kao ja na Xiaomi).
Kad već pomenu "koliko para toliko muzike" i propuste za tolerisanje, što ćemo sa Samsungovom kriminalnom baterijom na flagshipovima i njihovim prelošim Exonys procesorom? Dan ne mogu da svežu S20 i S20+, užasno trajanje baterije uzrokovano Exonys procesorom koji je na VI sa LTE konekcijom (čitaj nenormalna potrošnja kad se koristi mobilni internet)
Treba li se to tolerisati, uređaji od 800-900-1000e ? :)
Meni je glavna mana MIUI-a da cak ni sa ROOT-om ti ne mozes u potpunosti da se rijesis njihovog agresivnog menadzmenta kad je u pitanju 'ubijanje' aplikacija u pozadini u ime stednje baterije koja je bitna ali smatram da bi korisnik o tome trebao da odlucuje a ne Xiaomi.
Jedan od milion primjera: Lawnchair Launcher. Koristio ga na vise telefona, uvijek radio perfektno. Stavio ga na MIUI i poceo da se raspada i pola funkcija da ne radi. Krivio sam Launcher tada i bio siguran da je problem u njemu.
Nedavno sam stavio PE+ ROM na svoj Xiaomi Mi 9T Pro i gle cuda... Lawnchair Launcher je radio bez ikakvih problema. Posto je PE+ imao svojih problema, po savjetu drugih sam stavio MIUI Global ROM i onda su se (pored svih postojecih problema i nekih novih) vratili i problemi vezani za Lawnchair Launcher.
Samo jedna od stavki: "double tap to sleep" koju koristim vise nego bilo koju drugu funkciju na telefonu. Na MIUI se pri 'double tap'-om, pali "Accessibility Options" jer MIUI ne dozvoljava da Launcher "uspava" telefon tako. Onda sam dozvolio to u pomenutim opcijama i radilo je jedno kratko vrijeme a onda je MIUI opet "ubio" proces koji dozvoljava to. Nakon toga sam uklonio optimizaciju baterija, cak dao "Admin" privilegije Launcher-u (sto nikad ne radim ali sam bio radoznao da vidim oce li to rijesit' problem) i opet je poslije nekog vremena MIUI "ubio" proces i ponovo sa 'double tap'-om ja ne mogu da 'uspavam' telefon.
Kao sto rekoh, ovo je samo jedan od sottinu problema koje ja imam sa MIUI i koji se ocigledno ne mogu rijesit' ni ROOT-om. Kinez navodno zna sto je najbolje za korisnika i cak ni 'napredni korisnici' nemaju pravo da nesto bitno izmjene vecinu sistema nego to mora bit' onako kako su oni iz Xiaomi-ja zamislili.
Ja ne volim kad neko drugi odlucuje u moje ime i kad nemam kontrolu nad onim sto koristim.
Preko pola godine pokusavam da se naviknem, da predjem preko nekih stvari al' ne ide. A znam da se MIUI nece mijenjat' u pravcu u kojem bi ja zelio tako da je ovo ujedno i poslednji Xiaomi telefon koji posjedujem.
Double tap to sleep nije ni meni radio kako treba na 9T tražio je dozvolu u "Accessibility options", na 10T radi savršeno po defaultu, to baš koristim.
Što se tiče agresivnog menadžmenta tu ne mogu ništa da kažem iz razloga što je meni bukvalno "tik" da radim "close all" svako malo. :)
Generalno sam zadovoljan njihovim smartfonovima, ne vezujem se nikako za brend i da ovo s Viberom nije generalni problem već danas bi bio na oglase. :)
PS: Smrt novim smajlijima.
I ja bi ga koristio, kad bi radio. Ovako moram da koristim "Sleep using screen timeout" koji je blizu ali definitivno nije isto.
Kad vec pominjes "close all", da pomenem jos jedan bug. Ne zatvaram aplikacije iz RAM-a jer mislim da to nicemu ne sluzi ali koristim to da se vratim u neku od prethodno otvorenih aplikacija. Ipak, nerijetko mi se desi da ona poslednja uopste nije na listi a da su neke 'crne' umjesto 'screenshot'-a koji je bio pri poslednjem pregledu te konkretne aplikacije.
Tesko je 'screenshot'-ovat' problem jer se pri aktiviranju 'screenshot'-a to i gubi a i na netu ne uspijeh da nadjem to, kako bi ovdje prikazao.
A svjestan sam da niti je lako objasnit', nit' je lako ukapirat' o cemu se radi al' ako uspijem.. postavucu ovdje 'screenshot'.
A screen record? :D
Sa tri prsta povuci ka dolje i opalices SS, a da se taj prozor ne gubi. :D
Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
Sa tri prsta? Pazi sto pricas.
Ne, u vecini slucajeva kad neki 'popup' iskoci (a ovaj "tasks" se ubraja u to) onda se sa 3 prsta gubi i lakse nego pritiskom 'volume down' i 'power'.
Nema veze, vjerovatno cu imat' "screenshot" do nocas, ako ga ne nadjem po netu u medjuvremenu.
Ista stvar na s10+ sa exynos, malo se grijao posle nekog update-a, uradio reset, bat skroz ok, ice cold...
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Nema sanse naravno, ja sam ok sa trajanjem baterije da izdrzi dok krenem u krevet.
Evo me izgleda culi iz Xiaomi-ja da se zalim pa mi se sad i fizicki postali na telefon.
Haptic feedback ode dodjavola danas, nakon mog pisanja na ovoj temi.
Nit' je padao nit' sam ja sto cackao. Sad je vibracija pri kucanju (ili bilo cemu) dosta jaka, gruba j neprirodna.
Trazih ima li dje da se podesi intezitet (nakon sto se pojavio problem) i ne nadjoh nista... Samo on/off podesavanje.
Sad je vec katastrofa i kuckat' obicne poruke sa ovog telefona.
Sto je ovo, silo kineska. [?]
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
Probaj SwiftKey na nju ima podešavanje...
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...89d0bc1517.jpg
Nikad mi nije bila jasna svrha vibracije prilikom kucanja?
Sent using Tapatalk
Masu ljepsi osjećaj, bar meni :)
Meni treba 'feedback' al' blagi a trenutno je kao da se staklo od ostatka telefona odvojilo... katastrofa.
SwiftKey mozda moze da ublaži efekat prilikom kucanja ali ne vjerujem da utice na druge stvari poput kucanja brojeva telefona 'numpass', pozivi ili bilo sta drugo poput igrica i drugih app.
Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk
To mi je prvo sto iskljucim kad uzmem telefon :D
Quote:
Sa tim što on računa u ovih 4h50m i prije punjenja nešto. 4h SOT jutros od 8h ,i imam 41% sada. Naravno, ovih 41% jednako dobro drže nije lažno očitavanje
Pa nije isto 4-5h SOT i 50% i 4h i 41% :)
Koristio sam s10+, note 10+, s20 ultra... Nijedan nije mogao preko 5h SOT (mog korišćenja, i većina na 4g)
Ne moze ni note 20 ultra.
Tako da znam što pričam, meni čak ni ovaj mi10t pro nije držao bateriju a eto drugima drži 8h sot kažu :)
Ima li ko da bi mijenjao mi 10t pro za poco f2 pro?
Ako ima nek se javi
Sent from my POCO F2 Pro using Tapatalk
stefke ovo sam za danas uhvatio screenshot, pretpostavljam da je manje jer sam igricu igrao. Sve u svemu sam veoma zadovoljan, pogotovo jer sam prešao na s10 sa ajfona.
I mene počeo MIUI da zajebava izgleda :)
Baterija mi je dosta lošija juče bila, vidim WiFi usage ubedljivo prvi, koji mu je k?https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...55976fafb4.jpg
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Note 10 Lite kod gdje... Baterija raznosi...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0d6b5c3c67.jpg
Nisam dobijao update nedelju dana sigurno, manifestuje li se i tebi ovako?
Btw, upalio sam u status baru connection speed da vidim da ne vuče što u pozadini neka aplikacija ali ništa...
Sent from my Mi 10T Pro using Tapatalk
Meni je normalno, izbaci 6-7 sati sot
Pokusaj "smart restart" Drzi dugme +/- zajedno i dugme za gasnjenje jedno 5,6sec i sam ce resetovati telefon. Meni je nije radila lampica kada stigne notifikacija na rn7,pa mi rece komso koji radi u radnju za mob.tel da odradim. Kazu znaju da zabaguju tako,da obican reset ne resava problem nego ovo. Pokusaj,pa vidi oce li ti wifi biti manji. @bitrate
Meni redmi 9 nakon par dana krene da koci,usporeno otvara aplikacije,bas je primjetno ,ne znam u cemu je problem,kad opalim restart telefona,sve funkcionise dobro,i tako u krug . Nije neki telefon,al relativno nov,skoro ga kupio,nije ni trecina memorije iskoristeno
Послато са M2004J19C помоћу Тапатока
Evo se onaj problem sa vibracijom sam rijesio... Niti sam restartovao telefon niti sam ista dirao... Nisam cak ni gasio vibraciju (a planirao sam) niti sam instaliao SwiftKey a mislio sam da bar kuckanje podesim i vidim kako ce to izgledat'.
Ako mi je sto jasno, ubijte me.