Relacija Bošnjak - musliman
Nisi me shvatio kaemse. Pricao sam o tome da upada u oci kad se vidi na tv-u da je musliman na poziciji (ne smeta kad je pravoslavac iako je i on clan dps, sd kao i taj musliman) i odmah idu komentari kako drze pola ministarstava, a mozda se ti ljudi koji su islamske vjeroispovijesti a pripadaju dps-u ili sd-u isjasnjavaju kao Crnogorci. To jednostavno pravoslavnom stanovnistvu nije prirodno (vecini nije, ima i onih kojima jeste) da se musliman izjasnjava kao Crnogorac jer ih oni dozivljavaju drugacije (napisao sam u predjasnjem postu kako).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Kauboj24 je upravo ono o cemu pricam, jednostavno pravoslavci (vecina) ne dozvoljavaju, ne ulazi im u glavu da musliman moze biti Crnogorac, a neki muslimani na silu hoce da su tamo dje ih ne prihvataju. [emoji3] Otkud ti znas da su Sehovic, Hrapovic, Klica ili Nuhodzic Bosnjaci kad su oni u gradjanskim partijama i mozda su Crnogorci?
Nurkovic je kadar BS i za njega mozes reci da je Bosnjak, dok za ostale ne.
Kauboj 24, Pa kazes da Bosnjaci drze masu ministarstava i sto cu ja da pomislim kad to nije tacno jer ako neko ima muslimansko ime ne mora da znaci da je Bosnjak. Muslimanski savjet cg, je li to ona nacija Muslimani? To je smehoteka, oni su Crnogorci (ili nesto drugo) ali su stavili naziv Muslimani da bi uzimali pare iz budzeta. Jednostavno, musliman je vjeroispovijest a ne nacionalnost poput Crnogorac, Srbin, Bosnjak, Albanac itd. Zamisli na sta bi licilo kad bi neko oformio naciju Katolik ili Pravoslavac, to je upravo ono sto Sabrija radi. Ali, neka ga, pametno se dosjetio kako da ima dodatne prihode.
Pa Nurkovic pripada tamo dje kazes da pripada, treba li da radi protiv interesa svog naroda? Ne razumijem? [emoji3]
Bez brige, Nije to nista sto radi SPC i neke partije u asimilovanju pravoslavaca u Srbe. [emoji3]
A Đanija ne?