E pa ako znaš da zažmuriš na njih, još ti je lakše na džigericu i mozak.
E pa ako znaš da zažmuriš na njih, još ti je lakše na džigericu i mozak.
Kuvani kupus #1
Sent from my Redmi 7 using Tapatalk
Što fali mirisu njihovom mirisu? O ukusu ne možeš da pričaš ako nisi probao.
Sirće ne bi probala da mi treba za lijeka. Da mi kažu umrijećeš ako ne probaš, rekla bi hvala vam, puštite me da umrem :D
Sireve, skorup, podvarak, kuvano meso, baklavu, tulumbe, zatop,slaninu, lignje, ajvar, kečap...
Nemojmo da precerujemo, kuvano meso, srsly? Skorup, tulmmmmba?
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Isto ali isto sam se osjetio kad sam bio u Kini prosle godine i na jednoj protokolarnoj veceri, uzeh zalogaj (sto se kasnije ispostavilo da je przena svinjska koza) i imadoh se izrigat domacinu u krilo... Auh... A mislio sam da su neke alge bile, pa rekoh probacu... Aok, mene... Kakav danak neiskustvu...https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...060d0a590e.jpg
Evo da cojek ne zna ni sta je ovo ni sta je pljeskavica, da stavis jedno do drugog mislim da 99% ljudi nema bi imalo dilemu :D
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
Baš ne razumijem poentu drobova.
Probao sam ali kada ne ide ne ide...
Poslato sa ultra moderne pisaće mašine Note X
............ Ż\_(ツ )_/Ż.............
Uh ja sam kad je hrana u pitanju gospodjakontradiktornost i tezina nevidjena!!!
Dakle, nema trika da bih bilo što od iznutrica pojela, bukvalno nagon za povraćanje mi izaziva....kad je dzigeerica u pitanju iz par navrata sam pala na miris dok se spremala na luku, to ej prilično "ukusno mirisalo" i kad sam probala, gađenje neopisivo...
mljeveno meso isključivo teleće ili juneće i to iskljucivo čisto meso mljeveno što znači ako ne prisustvujem mljevenju nema šansi da bih pojela jelo u kojem ima mljevenog mesa....a ćevape obozavam i ne pravim pitanje :eating: (čuš mene kontrdiktorna:D ) :D
Sir domaći podnijeti ne mogu (stari ne može za isti sto za kojim ja sjedim, čak je i prostorija diskutbilna kod onih baš bazduljavih, a mladi koji na mlijeko miriše eto mogu podnijeti) i baš mi je loše ako mi neko recimo da kiflicu a ne kaze da je sa sirom (mada ja pitam uvijek, ali ljudi često ne razumiju nas probirljive i ako stave malo sira u smislu kolicine, oni misle da nema nista unutra pa mi kazu "nema ništa, prazne su" ja probam i odmah ispljunem ona faca kao da ti je **v** u ustima, ovdje ima sira?! "ada, malo??!!! to se NE OSJEĆA uopšte?!)
Uglavnom ne dopada mi se ukus varenike, kisjelog mlijeka, jogurta, sir mi smrdi svaki osim neki blagi trapist, samo pijem Balans i vareniku Niku iz kese ali to je prosto u mom slučaju toliko minimalno da se i ne racuna, a kajmak mladi srbijanski obozavam! Onaj Drezgin mi je extra i mogu ga sa vrucim lebom dok ne puknem! :thinking:
Ne jedem paradajz plod, ali mogu recimo da popijem sok od paradajza i ne smeta mi u hrani, ali svjez ne mogu!:thinking:
Ne jedem lubenicu, dinju, bundevu, mango sva ta voća tako otužnoga ukusa (mada ja jedem samo tek zrenulo ili još zeleno voće) i jako mi je bitno da mi ej sve sto jedem svjeze u suprotnom, nije problem, ne moram NIKAD da jedem :)
Sirće volim balsamico ali volim i vinsko, doduse samo u salatama inače mi smrdi neopisivo :D i tako ptice, divljać i slične delicije poradi mene mogu da se trajno zabrane, da umirem od gladi suvoga leba bih se najela i super!
Suhomesnati samo odredjene ukuse i ostali mi se ne dopadaju nije da nijesam probala....i tako, teška sam i najzalije mi je sto su mi djeca za sir uskracena jer se u nasu kucu ne unosi :)
Ko bi rekao :)
Samo sam prvu rečenicu pročitala, da znaš .
A pizza, zvončice? Kako bez sira?
Sent from my Huawei P30
Što je sa mnom te ulazim na ovu temu? Jednostavno ne pripadam ođe,ali evo da ovo napišem i odoh.
Jednom sam u životu odbio ćeten alvu jer sam(ne znam zbog čega) pomislio da mi se neće sviđeti.Dakle,sve što se na ovim balkanskim prostorima jede sam probao i nemam problema da mi se nešto gadilo ili nisam ponovo jeo.Od nekih belosvetskih jela nisam bio puno u prilici da isprobavam ali bez problema stukao:žabetinu,ajkuletinu...ako se śetim još nečeg javljam.
Ne znam,možda ona vakcina te sam je primio u JNA još djeluje,tako da mi je ostalo da probam đon od cipela i vezice,ka' Č.Čaplin.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
Drugi naziv za Drobove - Skembici ....
Sjecam se toga kiksa kao da je juce bilo , ja gladan u meniju naziv skembici ( meni je to tada zvucalo jako primamnjivo kao neko jelo sa rostilja, neka mesina ufff ) . Posle 20min stizu skembici ili ti drobovi i corbica uhhhh probah kasikom ne ide aj reko josh jednu i imadoh dusu ispustit ...
U sustini jedem sve zivo od hrane ali drobove nikako ne mogu. Jeo sam mozak , jezik, bubrege i mogu pojesti ali nisam odusevljen i ne gledam na to kao specijalitet .
Vidim da vise osoba pise istu stvar za sirce kako ga ne mogu primirisat a ja kao mali sam isao u kuhinju i pio sirce krijuci. Na kraju je baba pravila domace jabukovo samo zbog mene i u kucu smo imali samo domace jer su se bojali da cu se nedje otrovat od kupovnog i njegove jacine. I dan danas kuci imam obicaj posle pojedene salate npr od paradajza da popijem onaj sok od paradajza i sirceta sto ostane
E da ne mogu ni vareniku ili ti slatko mlijeko, jedino ako je u kombinaciji sa nesqikom ili kakao u suprotnom odmah nagon za povr...
Sent from my iPad using Tapatalk
Ja sam do sad mislio da su skembici neki djavolcici iz mora.
Neka vrsta malih zglavkara poput gambora i sl.
Previse mi je fensi ime skembici za drobove , ne idee
Sent from my iPad using Tapatalk
Prejedeni ste vi,vidim fino.Treba jedan reset uradit'.
Sent from my Redmi Note 8 using Tapatalk
U djetinjstvu sam imao veoma problematičan odnos sa hranom, pored odbijanja najbanalnijih jela zbog mirisa/ukusa - do bizarnih asocijacija i projektovanja ružnih stvari u tanjiru. Tako sam jednog dana na povratku iz škole vidio zgaženu žabu na putu.. Eh, taj prizor je oživljavao pred mojim očima svaki put kad bih dobio kajganu za doručak. Domaća kobasica, zavisno kako je spremljena, pretvarala bi se u pokidanu zmiju... a to je samo djelić lepeze. Živio sam psihološki triler u vlastitoj režiji.
U kasnijim fazama došla je uznemirenost levelom ljudske monstruoznosti kod spoznaje da se svinju nakon što prođe svu torturu - strpa u njena crijeva - da pojede sebe! To baš dugo nisam mogao da premostim. Mada, još uvijek to smatram 'etički problematičnim'. [emoji38]
Sent from my Huawei P30
Mrzim paprike, smokve,...a i krompir svakim danom sve manje jedem.
Inace skoro svo voce i povrce obozavam, sargarepe jako volim da umutim s jabukom i narandzom (nostalgija za moc prirode tetrepacima),
jagoda sad imam iz baste svaki dan, kruske bas obozavam.
Sir mi je najdraza namirnica, jedino biljni mi se gadi, to sam jednom probao tokom posta i nikad vise. pi
U, i sojino mlijeko je pregadno. Jedan put sam kupio neku imitaciju mljevenog mesa od soje, bilo je bas dobro, al je nisam opet mogao nac tu kutiju nidje.
Voli li ko kikiriki puter? :D
https://photo.kidzworld.com/images/2...er-feature.jpg
Crunchy obavezno.
Nema je, to sto mi se ne svidja nisam jeo dugo dugo i mogao bih bez problema pojesti bilo sta, bilo kakvu vrstu hrane.
Iz bilo koje kuhinje svijeta, samo da je spremljeno onako kako treba.
Boraniju i paradajz ne bi za spas pojeo.
Sent from my SM-N975F using Tapatalk
Pa ne znam bas je li do plastenika ili je do necega drugoga... Evo ja sam u prilici da vec par godina mogu da konzumiram iz domace radinosti, prva ruka i nemam ama bas nikakve zamjerke. Do nedavno smo imali spanac, luk i salatu... Sad je vec sve to prefrezano i usadjen krastavac, paradajz, paprike...
Mozda je i do rasada nije do plastenika GMO :)
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Meni dodatno subjektivno ovo bude sladje jer i djecu ukljucimo kad se pikuje rasad, tako da od prvog koraka se sve proodicno radi, malo se natopi znojem i to je to... :-)
Masline.. Masline ne bih mogao pojest da mi platiš. Ni crne ni zelene nit ikakve... Maslinovo ulje mi je ok
Mora da si sjevera cim ne jedes masline[emoji1787]
Al zato Kiseli kupus mici od mene
Sent from my Poco X3 Pro using Tapatalk
Obozavam kisjeli kupus, jos ako se zaljuti sa mljevenom papricicom. Kako prdim od njega ljudi, to nije istina...
https://c.tenor.com/O2Tz9B1UEMsAAAAM/sxv-wtf.gif
What about ruska? :thinking:
Ruska je mozda nesto najjace sto je sastavljeno u istoriji hrane [emoji3]
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk