Primjetio sam da i alkoholno sirće ono prozirno, ubija smrad cigara i sl.
Ostavi se preko noći i izvuče solidno.
Ali auto ujutru smrdi na alkohol ubija, ali brzo izvjetri.
Printable View
Primjetio sam da i alkoholno sirće ono prozirno, ubija smrad cigara i sl.
Ostavi se preko noći i izvuče solidno.
Ali auto ujutru smrdi na alkohol ubija, ali brzo izvjetri.
Hvala za preporuke
Hvala za gasenje ugasenika
Procitao sam nedje da moze i 7up on je blazi od sprajta.. Ko ima para ako oce to fino da uradi moze i orangina..
Tico kad mogu dovesti automobil na poliranje ali radove da nadgleda takumi nagasaki ili on da radi a ti da ga nadgledas..
Hvala na odgovoru i ako moze popust kakav > opet hvala.
Mozes kad god oces,ne moze popust :)
Ako ce bit takumi tu eto i mene.
Cuš ti njega, da ja poliram a da Tico nadgleda.
Well, moze, da umocim sundjer u pijesak.
Preimenujte ovaj topic u "Tihomirov topic"
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
Ne ne... svi smo odje bizbijeve zrtve koje on pali a mi ne kapiramo... probah danas sinalko ne pere nista
Nisi žuti no cola sinalko zato ne može. Probaj žuti pa da vidiš kako neutrališe mirise.
Ja bi probao sa bijelim lukom.
Sent from my SM-N960U using Tapatalk
Ostaju fleks
Vopi najbolje
Ali Ni'šićko.
Tico, moze li objasnjenje u vezi polirki?
Rotary, Dual Action, Random Orbit?
Znam da su ove dual action i random orbit kao sigurnije, teze se "gori" farba sa njima jer "osciliraju"...
A je li obicna polirka koja samo vrti toliko opasna?Citam ove forume, neki vele da se sa njom duplo brze zavrsava posao i da je super alatka, ostali vele da je ne bi prstom takli jer gori svaku ivicu i oblinu na karoseriju? :D
ne planiram da ti preuzmem biznis, ali bih rado probao jednu kantu ili da nagrdim jos vise ili da ispane top :D (tipa sa zutim sundjerom i nekom ne previse agresivnom pastom za poliranje, bez neke velike korekcije)
Bušilicu i adapter u ruke [emoji1787][emoji1787]
Moze naravno :)
Rotary ti je onaj old school ka brusilica sa potenciometrom,ka ona moja sto sam ti s njom farove polirao
Dual action ima dvije vrste :
*Random orbit ili free spinning
*Gear driven koje ispod platea za pad imaju zupcanike i svaki put je isti pokret,a ne kao kod free spina
Ove DA polirke imaju razlicite ekscentre 8-25mm
Stara rotaciona-Nije opasna,znas i sam koliko sam posla s njima zavrsio i ne odrah nikad ivicu :) ta se prica poteze jer polako taj sistem ide u penziju a da masine,padovo,sundjeri,paste dolaze na tron
Zuti cep i zuti 3m sundjer do 1200 obrtaja i lagane pokrete bez lijeganja na masinu ne moze lose ispanut :))
Posle 2 dana, eto ga Laz kod Tica da mu polira kramu.
Kako volim da odgledam ovako detaljno pranje. :) Mada ovdje ima mnogo precerivanja..
Zavuce cetku u izduve da su cisti - dok ne upali auto. :D
Operes ga samponom/sundjer na kraju ga izmazes necim ako ima ta neka keramicka zastita sto li i sto ces bolje/ljepse.
https://www.youtube.com/watch?v=0lC9uyKXs8Q
E imam tu obicnu rotary, nemam ideje koja je marka, mislim da ide 400-2000rpm...Na nju je 5 inca pad
Porucih dva sundjera, Lake Contry, nisu skupi a vidim da su bas zadovoljni korisnici...Za light cut i za finisiranje
Uzeh i clay bar da ocistim auto od cuda
Probao bih Sonax profiline 03-06 ili sonax perfect finish pastu...Znaci sto manje da je agresivna, nije mi cilj da maknem te duboke ogrebotine, no samo malo sjaja da vratim :D
E sad dok to sve stigne jedno mjesec dana...
0406 uzmi..ima jaci cut od 0306
Instruktor sokaksa..
https://www.vijesti.me/vijesti/auto/...-susenja-vodom
parkirah se po ure ispod nekog bora i sve sitne tackice smole mi pale, cime je to najmanja kutara maknut @Tico , taman sam ga danas bio opra i sredio
MIX 2
Antisilikon.
Antisilikon je najbezbolniji nacin,posle njega ovo s uljem a najagresivniji medicinski benzin... pa vidji sto ces :)
Valja li ovo cemu? Ovaj wheel cleaner
Vidjeh u Jumbo na Zabjelo...S obzirom da je onaj Sonax 6e
https://i.postimg.cc/zvnCGN6P/IMG-20200205-131932.jpg
Otvori se za ta 2€ pa nam javi[emoji23]
Poslato sa VTR-L09 pomoću Tapatoka
No da ne bude otvaranje jos za farbanje kotaca :)
Sonax jeste 6e i jes da se troši ka lud ali brate opere felne bolje no ijedan. Moram ga uzet sad ljetnje kad se montiraju.
Za kozna sjedista od audija dje uzet najbolju kremu za zastitu i neko ko je vec mazao iskustva i zadovoljsto
Послато са SM-N960F помоћу Тапатока
Šta kupit za dubinsko pranje sjedišta?
Imam mašinu, samo ne znam koji preparat koristit
Detap - atasov proizvod
10l 26e bidon..
Sonax multistar imas u okov manje pakovanje cini mi se neko
https://www.okov.me/mn/auto/auto-koz...a-multistar-1l
Ako oces litar-dva detapa javi se da ne kupujes 10l
Probah ovaj wheel cleaner od 2 eura iz Jumba na celicne felne...
Radi, ali je Sonax daleko agresivniji...Ovo valja nekome ko macka auto svaka 2-3 dana, rekao bih da ce manje da nagriza farbu...
Tico, cime ocistit motorni prostor? (Ocistit, ne oprat :D ) I nasminkat malo da se sijaju plastike i crijeva?
Nema ulja, garezi i ostalog, ali ima 4 prsta prasine, one kafene :D
Ako misliš na plastike uzmi Turtle wax ili K2 kokpit sprej i očišti s njim.
To da ako je baš prljavo.