Originally Posted by
lucke91
Prijatelju to ti veze sa mozgom nema..... Da si rekao necu da platim legalizaciju jer parama od legalizacije treba da se plati za to sto ti obezbijede komunalno opremanje tj asfalt, kanalizaciju, vodu, rasvjetu itd, pa da razumijem....
ali ti kazes necu da platim zemljiste jer mi nisu doveli asfalt, vodu itd, to je nidje veze.... zemlja je zemlja to moras platiti i treba da platis po procjeni vrijednosti tog zemljista na toj lokaciji.... ako si nezadovoljan sto nemas asfalta itd ili si samostalno to doveo i platio nemoj platiti legalizaciju, to bih donekle razumio.... ali zemlja se po mom misljenju mora platiti...
Za legalizaciju ovaj zakon mora drugacije da se odradi, mora biti jeftinije i mora se ukljuciti u cijenu i starost objekta i samostalna ulaganja u komunalno opremanje itd...
ali svako ko je zauzeo drzavnu zemlju MORAO bi da plati tu zemlju odmah inace bagerom u dnevni da se ulazi odma...... jos ima daju bagatela cijene, cus zagoric 35 i 40 eura kvadrat a oko njih se legalni placevi po 100 eura kvadrat prodaju uveliko a njima mnogo 40 eura.... kakaricka gora kvadrat placa da otkupis od drzave kosta 5-10 eura a bukvalno si na 5 minuta od centra i placevi ispod kakaricke su po 80 eura kvadrat, nece ljudi ni da cuju... malo brdo po bice ja vjerujem otkupna cijena oko 70-80 eura kvadrat ja mislim, a na malo brdo legalni placevi ako se nadju na prodaju uopste cijena kvadrata je 200 eura.....
i oni se jos bune i nece, nego uzurpiraju drzavno zemljiste a mi smo ostali ludi sto smo kupovali placeve legalno ili stanove.....
Za legalizaciju zakon je supalj i imam razumijevanja za svakakog ko nece da legalizuje po ovim uslovima... ko nece da kupi plac koji je zauzeo drzavni tome bih u roku 24h bagerom sravnio kucu sa okolnom travom.....